kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2021 RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı Alımı Ne Zaman?

Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK 2021 yılında Üst Kurul Uzman Yardımcılığı alımı yapacak mı? 2021 RTÜK Uzman Yardımcılığı alımı ne zaman?

A+
A-

Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı mesleğine kimler girebilir? Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı sınavları nasıl yapılıyor? Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı 2021 sınavı olacak mı? 2021 Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı alımı ne zaman yapılacak? 2021 Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı sınavına dair haberler ve son gelişmeler haberimizde.

Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir?

Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı mesleği, bir düzenleyici ve denetleyici üst kurul olan RTÜK’ün düzenleme ve denetleme alanı kapsamında kalan, televizyon, radyo vb. kuruluşların hem çalışma kaidelerini belirleyecek düzenlemelerin yapılmasında hem de koyulan bu kaidelere uyum noktasında denetim yapılmasında görev alan meslek mensuplarının oluşturduğu A grubu kariyer mesleğidir.

Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı Mesleğine Nasıl Girilir?

Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı mesleğinin bir A Grubu kariyer meslek olması hasebiyle adayların bazı başvuru şartlarını haiz olmaları, bu meslek için gerçekleştirilen sınavlara başvuru yapabilmeleri için gereklidir. Bu şartların başında elbette adayların devlet memurluğu genel şartlarını eksiksiz biçimde taşıyor olmaları gelmektedir. Bununla birlikte adayların Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı alımlarına başvuruda bulunabilmeleri için alanlarına bağlı olarak belirlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı puan türlerinden yeterli düzeyde puana sahip olmaları gerekmektedir. Bu puan türleri İİBF/Hukuk alanları için A Grubu puan türlerinden belirlenirken, diğer alanlar için KPSS lisans puan türleri arasından seçilebilmektedir. kamu haber

Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı mesleği için adayların ayrıca yabancı dil sınavı puanına da sahip olmaları şarttır. Bu puanın d seviyesinde olması gerekmektedir.

Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı Sınavı Nasıl Gerçekleştirilmektedir?

Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı alımlarına başvuruda bulunan adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı puanlarına göre yapılacak olan sıralamaya göre Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı mesleğine alınacağı ilan edilen aday sayısının toplam 4 katı kadar aday, kendi alanları içerisinde belirlendikten sonra bu adaylar için sözlü mülakatlar gerçekleştirilmektedir.

Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı sözlü mülakatlarından en az 70 puan alan ve alım yapılacak sayı kadar aday arasında yer alan adaylar Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı mesleğine girme hakkı elde etmektedirler.

Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı 2021 Alımı Ne Zaman Yapılacak?

Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı için 2021 yılında alım gerçekleştirilmesinin planlandığı RTÜK Başkan Yardımcısı Sayın İbrahim USLU tarafından ifade edilmişti. Sayın USLU yapmış olduğu açıklamalarda 2021 yılında 2021 YDS/2 sonbahar sınav sonuçlarının açıklanma dönemi dikkate alınarak alımın gerçekleştirileceğini belirtti.

Sayın USLU tarafından yapılan açıklamaya göre planlanan alım sayısı 35 ilâ 40 kişi. 

Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı 2020 alımının hakkında bilgiler edinmek ve taban puanları öğrenmek için ilgili çalışmamıza aşağıda yer alan bağlantı yardımıyla erişebilirsiniz;

Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Üst Kurul Uzman Yardımcılığı alım sürecini takip etmek, sorularınızı sormak ve bilgiler almak için FORUM sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.