kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

TYT Biyoloji Soruları ve Cevapları

TYT biyoloji soruları nasıldı, TYT biyoloji cevapları nelerdir, temel yeterlilik testinde çıkan biyoloji soru ve cevapları içeriğimizde…

YKS
A+
A-

TYT Biyoloji Soruları ve Cevapları

Temel yeterlilik testine giren öğrenciler merakla soruların cevaplarını arıyorken onlara kolaylık sağlamak için bizler de soru ve cevapları ders ders ele almaya devam ediyoruz. Bugün TYT biyoloji soruları ve cevaplarını bilginize sunduğumuz yazımızı keyifle okuyabilirsiniz.

Bir sınav dönemi daha neredeyse sona erdi ve sondan bir önceki basamağa gelindi. Son basamak olan tercihlerden önce üniversite adayı gençler üniversite sınavı olan yükseköğretim kurumları sınavı yani YKS’nin ilk aşaması olan temel yeterlilik testine (TYT) girdiler.

Sınav heyecanı ile üniversite adayı gençler şu dakikalarda sınavda çıkmış sorulara ve cevaplarına bakıyor. Bizler de adaylara fikir vermesi amacıyla internetteki platformlarda soruları ve cevapları paylaşan adaylardan yararlanarak TYT’de çıkmış soru ve cevapları akılda kalanlar üzerinden derlemeye çalıştık. Bu içerikte TYT biyoloji soru ve cevaplarından akılda kalanlara ulaşabileceksiniz.

TYT BİYOLOJİ SORULARI VE CEVAPLARI  (AKILDA KALANLAR)

Temel yeterlilik testi içerisinde biyoloji dersi fen bilimleri grubu içerisinde yer almaktadır. Bu grubun içinde toplamda 20 soru bulunmaktadır ve bu 20 sorunun 6 tanesini biyoloji soruları oluşturmaktadır. TYT’de çıkan biyoloji sorularının adayların aklında kalan cevapları şu şekildedir (Soruları buldukça güncellemeye devam edeceğiz, ÖSYM paylaştıktan sonra da yazımızın içinde soruların linkini bulabileceksiniz):

ÖSYM TARAFINDAN YAYIMLANAN SORULARA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Hücre zarı sorusu cevabı fosfolipitlerin hareketli olması

Trigliserit sorusu Geliserol, yağ asidi, yağ asitlerinin esansiyeli

Mayoz bölünme sorusu cevabı Kromozom sayısının iki katıdır yanlış

Soy ağacı sorusunun cevabı X’e bağlı baskın, Otozomal baskın, otomozal çekinik

Besin piramidi sorusu cevabı Deniz anası ikincil tüketici yanlış

Sınıflandırma sorusu cevabı aynı cinste bulunanların kromozom sayısı kesin aynıdır demiş yanlış

 

Temel yeterlilik testi içerisinde kaç tane biyoloji sorusu vardır?

Temel yeterlilik testi içerisinde biyoloji dersi fen bilimleri grubu içerisinde yer almaktadır. Bu grubun içinde toplamda 20 soru bulunmaktadır ve bu 20 sorunun 6 tanesini biyoloji soruları oluşturmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.