kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Yerel Seçimde Nerede Oy Kullanacağım? Hangi Sandıkta Oy Vereceğim?

Yerel Seçimde Nerede Oy Kullanacağım? Hangi Sandıkta Oy Vereceğim? Yerel seçimde ne seçiyoruz? Kime oy veriyoruz? YSK seçmen sorgulama 2019 nasıl yapılır? e-Devlet seçmen sorgulama nasıl yapılır?

A+
A-

31 Mart 2019 tarihinde Türkiye’de kritik bir seçim gerçekleştirilecek. Mahalli İdareler Seçimi veya halk arasında bilinen adıyla yerel seçimler için geri sayım sürüyor. Oy kullanacak seçmenler 31 Mart tarihinde sandığa gidecek ve belediye başkanı, belediye meclis üyesi, muhtar, muhtar azası gibi yöneticilerin göreve gelmesi için oy kullanacak. Peki vatandaş nerede oy kullanacak? Türkiye’de pek çok kişi ilk kez milyonlarca kişi de bir kez daha oy kullanacak. Bu nedenle vatandaş “31 Mart’ta nerede oy kullanacağım?” sorusunu sormaya başladı. Hatta “Hangi sandıkta oy kullanacağım?” sorusu da öne çıkmaya başladı. www.tercihiniyap.net ailesi olarak seçimlere sayılı günler kala bu soruların cevabını araştırdık. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından paylaşılan seçim takvimi ve seçim bilgileri doğrultusunda makalemizi sizler için kaleme aldık. Kamu Haber

Nerede Oy Kullanacağım?

Yerel seçim tarihinden önce seçmenlerin nerede oy kullanacağını öğrenmesi gerekmektedir. Türkiye yaklaşık 60 milyon kişinin 31 Mart tarihinde yerel seçimlerde oy kullanması bekleniyor. Ancak oy kullanabilecek herkesin oy kullanması için adres değişikliklerini yapması ve gereken işlemleri özenle yerine getirmesi gerekmektedir. Vatandaş nerede oy kullanacağını ve hangi sandıkta oy vereceğini merak ediyor. Tam da bu noktada YSK seçmen sorgula 2019 işlemi öne çıkmaktadır. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Seçmen Sorgula işlemi ile nerede ve hangi sandıkta oy kullanabileceğini öğrenebilirsiniz. Bu sayede yerel seçimlerde oy kullanmak için önünüzde hiçbir engel kalmaz.

YSK Seçmen Sorgulama 2019 Nasıl Yapılır?

Yerel seçimlerde nerede oy kullanacağınızı öğrenmek için seçmen sorgulama işlemi yapmanız gerekmektedir. Bunun için de iki yol bulunmaktadır. İlki turkiye.gov.tr adresi üzerinden hizmet veren e-Devlet sistemidir. e-Devlet sistemine girerek seçmen sorgulama işlemi yapabilir ve nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz. İkinci yol ise YSK’nın seçmen sorgulama sayfasıdır. Bunun içinde secmen.ysk.gov.tr adresine girerek secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenbilgiyurtici.jsp sekmesine girmeniz gerekmektedir. Bu bölümden nüfusa kayıtlı olduğunuz ili seçerek T.C. kimlik numaranız, nüfus kayıt sıranız gibi bilgilerle giriş yapmanız gerekmektedir. Sizden istenilen bilgileri doldurduktan sonra resim doğrulması ekranı karşınıza çıkar. Tüm aşamaları tamamladıktan sonra ise nerede oy kullanabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Ayrıca seçmen sorgula mobil uygulaması aracılığı ile de 31 Mart yerel seçimlerinde nerede oy kullanabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

YEREL SEÇİM NEDİR? YEREL SEÇİM NE ZAMAN YAPILACAK?

ysk secmen sorgula

YEREL SEÇİM NEDİR? YEREL SEÇİM NE ZAMAN YAPILACAK?

e devlet secmen sorgula

Yerel Seçimde Ne Seçiyoruz? Kime Oy Veriyoruz?

Milyonlarca seçmen sandığa giderek yerel seçimler kapsamında oy kullanmaktadır. Peki vatandaş yerel seçimde ne seçiyor ve kimi seçiyor? İşte bu sorunun cevabını bilmeyen pek çok kişi blunmaktadır. Seçmenler yerel seçimlerde şehirlerde, ilçelerde ve köylerde farklı kadrolardaki yöneticileri seçmen için oy kullanmaktadır.

Seçmen büyükşehir olmayan illerde, muhtar ve ihtiyar heyeti, belediye meclis üyesi, belediye başkanı ve il genel meclis üyesi seçer.

Seçmen köylerde il genel meclis üyesi, muhtar ve ihtiyar heyeti seçer.

Hangi İller Büyükşehir?

Türkiye’de 31 tane büyükşehir olan il bulunmaktadır.  Bu iller Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van olarak belirlenmiştir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

YEREL SEÇİM NEDİR? YEREL SEÇİM NE ZAMAN YAPILACAK?

BELEDİYE BAŞKANI MAAŞI 2019 NE KADAR?

MUHTAR MAAŞI 2019 NE KADAR?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.