kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

PTT Gişe ve Büro Görevlisi Alımı Hangi KPSS Puan Türü İle Yapılacak?

PTT Personel Alımı şartları nelerdir? PTT Gişe ve Büro görevlisi alımına kimler başvurabilir? PTT Gişe ve Büro Görevlisi alımı Hangi KPSS puan türü ile yapılacak? Baraj ne olacak? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. uhdesinde görevlendirilmek üzere alımı gerçekleştirilen Gişe ve Büro Personeli pozisyonu nedir? PTT Gişe ve Büro Personeli Ne İş Yapar? PTT Gişe ve Büro Personeli Nasıl Olunur? PTT Gişe ve Büro Personeli Alımı başvuru şartları nelerdir? PTT Gişe ve Büro Personeli alımı için ikamet şartı var mı? PTT Gişe ve Büro Personeli Alımı başvuruları hangi KPSS Puan Türleri ile yapılacak? Detayları yazımızda inceleyebilirsiniz.

PTT Gişe ve Büro Görevlisi Nedir? Ne İş Yapar?

PTT Gişe ve Büro Görevlisi, PTT’nin ülkemizin hemen her bucağında kurulu bulunan şubelerinde çalışmak üzere istihdam edilmektedir. Bu şubelerde müşterilerle doğrudan iletişimde olan ve onların iş, işlemlerini gerçekleştiren, son kullanıcıya karşı bir anlamda Kurumun yüzü durumunda olan personel grubu gişe ve büro görevlisi pozisyonunda çalışanlardır.

PTT Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonuna dair daha detaylı ve daha çok bilgi almak isterseniz bu pozisyon ile alakalı hazırlamış olduğumuz yazımıza aşağıda yer alan yönlendirme ile erişebilirsiniz;

PTT Gişe ve Büro Görevlisi Nasıl Olunur? PTT Gişe ve Büro Görevlisi Başvuru Şartları Nelerdir?

PTT Gişe ve Büro Görevlisi olmak isteyen adayların Kurum tarafından istenen bazı genel başvuru şartlarını ve alanlarına bağlı olarak bazı özel şartları taşıyor olmaları gerekmektedir. PTT Gişe ve Büro Görevlisi alımına başvuru yapacak olan adayların sahip olmaları gereken genel başvuru şartları şu şekildedir;

-Adayların 29 Mayıs 2009 tarih ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nda yer alan yirmi sekizinci madde hükmü uyarınca, -yurtdışı teşkilatında istihdam edilecek olanlar hariç- Türk Vatandaşı olmaları gerekir,

-Adayların PTT Personel Alımının gerçekleştirileceği yılın ilk günü itibariyle, on sekiz yaşından büyük olmaları ancak otuz altı yaşından da gün almamış olmaları gerekmektedir,

-Adayların kamu haklarından yasaklı durumda olmamaları gerekir,

-Adayların 26 Eylül 2004 tarih ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda yer alan elli üçüncü madde hükmü uyarınca; Kasıtlı olarak içlenmiş bir suçtan dolayı 6 ay ve daha fazla süreli hapis cezasına veya affedilmiş olsa dahi devlet güvenliğine karşı işlenen suçlardan, Anayasal düzene karşı suçlardan, rüşvet, irtikap, zimmet, dolandırıcılık, hileli iflas, güveni kötüye kullanım, hırsızlık, ihaleye fesat karıştırmak, sahtecilik, suç kaynaklı malvarlığı aklama veya kaçakçılık suçlarının herhangi birinden dolayı mahkûm olmamış olmaları gerekir.

-Adayların Cinsel saldırı, fuhuş, çocuklara cinsel istismar, zorla fuhuş yaptırma, cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlar, cinsel taciz/saldırı, uyuşturucu madde imali veya ticareti, suç saiki ile örgüt kurmak, tefecilik yapmak suçlarının herhangi birisinden dolayı ceza almamış olmaları gerekir.

-Adayların askerlik ile ilişiklerinin bulunmaması gerekir.

Adayların askerlik ile ilişiklerinin bulunmaması, askerlik çağına gelmemiş olmaları, askerliklerini yapmış olmaları, tecil ettirmiş olmaları veya askerlikten muaf olmaları anlamına gelmektedir.

-Adayların ülke içerisinde veya ülke dışında devamlı suretle görevlerini yapmalarına engel olabilecek düzeyde bedensel veya zihinsel herhangi bir hastalıklarının bulunmadığına dair resmi sağlık kurulu raporu almaları gerekir.

-Adayların başka kurum ve kuruluşlara karşı zorunlu hizmet yükümlülüğü olmaması gerekir.

-Adayların alım başvurularının son günü itibariyle mezun durumda olmaları gerekmektedir.

-Adayların herhangi bir sosyal güvenlik statüsünden emekli olmamış olması gerekir.

-Herhangi bir kamu kurum ya da kuruluşundan disiplin cezası alarak çıkarılmamış olmaları gerekir.

-Haklarında yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması neticesinde haklarında atanmalarına engel bir sakınca bulunmaması gerekir.

-Başvuracakları unvan ve pozisyon için gerçekleştirilecek olan yazılı ve / veya sözlü sınavda başarılı olmaları gerekmektedir.

PTT Gişe ve Büro Görevlisi alımına başvuruda bulunacak olan adayların yukarıda yer alan genel başvuru koşullarının yanı sıra sağlamaları gereken bazı özel başvuru şartları bulunmaktadır.

İkamet Şartı

PTT Gişe ve Büro Görevlisi alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların sahip olması gereken özel şartlardan ilki ikamet şartıdır. İkamet şartı adayların PTT Gişe ve Büro Görevlisi alımı için alım yapılacağı illerden birisinde ikamet ediyor olmaları gerekliliğini ve sadece ikamet ettikleri il için başvuruda bulunabilmelerini ifade etmektedir. Adayların belirli bir süre önce o adrese taşınmış olmaları şart değildir ancak başvuru döneminde o ilde ikamet ediyor olması şarttır. Adayların ikamet durumlar Mernis adres sisteminden kontrol edilecek ve buna göre başvuruları kabul edilecektir.

Mezuniyet Şartı

PTT Gişe ve Büro Görevlisi alımına hangi bölümlerden mezun olan adayların başvuruda bulunabileceği açık bir şekilde belirtilmiştir. Bu bölümlere yazımız konusunun dışında çok çıkmamak için burada sıralamayacağız. Yukarıda PTT Gişe ve Büro Görevlisi mesleğine dair bilgiler için bırakmış olduğumuz yönlendirmede yer alan çalışmamızda bu bilgilere de erişebilirsiniz.

KPSS Şartı

PTT Gişe ve Büro Görevlisi alımı dahil PTT personel alımlarında başvuru şartı olarak KPSS puanına sahip olmak koşulu yeniden getirildi. Bu koşul kapsamında PTT Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonu için istenecek puan türlerine dair detaylı değerlendirmeyi aşağıda yapacağız.

ptt logo

PTT Gişe ve Büro Görevlisi Sınavı Nasıl Oluyor? Sınav Konuları Nelerdir?

PTT Gişe ve Büro Görevlisi alımları iki aşamalı olarak gerçekleştirilmektedir ve bu iki aşamada adaylara önce yazılı yarışma sınavı sonra psikometrik test yapılmaktadır. PTT Gişe ve Büro Görevlisi alımı yazılı sınavı aşağıda yer alan konulardan oluşmaktadır;

Genel Yetenek Testi
-Türkçe Dil Bilgisi
-Paragraf
-İmlâ Kuralları
-Sözel Mantık (Sözel Akıl Yürütme)

-Ölçme Becerisi
-Sayısal Mantık (Sayısal Akıl Yürütme)

Genel Kültür Testi
-Tarih dersi
-Temel Vatandaşlık Dersi
-Kültürel, Güncel ve Genel Sosyo – Ekonomik Vakalar ve Gelişmeler

Adaylara yazılı sınavda toplam 100 adet soru sorulmaktadır. Bu sorular test – çoktan seçmeli usulde olmaktadır ve adayların başarılı olarak ikinci aşamaya geçebilmeleri için yazılı sınavda en az 60 puan almaları gerekmektedir.

PTT personel alımı kapsamında gerçekleştirilen sınavlara, sınavların yapılış şekillerine ve PTT Gişe ve Personel Alımının ikinci aşaması olan psikometrik teste dair daha detaylı bilgilere aşağıda yer alan yönlendirme ile erişebileceğiniz çalışmamızda bakabilirsiniz;

PTT Gişe ve Büro Personeli Alımına Hangi KPSS Puan Türleri İle Başvuru Yapılacak?

Bildiğiniz ve yukarıda da bahsettiğimiz üzre PTT Gişe ve Büro Personeli alımı başvuru şartları arasına yeniden KPSS puanı sahibi olmak ilave edildi. Bu ilave ile birlikte adaylar muhtemel 2020 PTT Personel Alımı ve sonraki alımlarda hangi puan türleri ile başvuru yapabilecekleri konusunu merak eder oldular. Bunun için yaptığımız taramada yine eski alımlarda kullanılan puan türlerinin PTT tarafından tercih edileceği kanaatine vardık. Önceki yıllarda yapılan PTT personel alımlarında kullanılan ve yeni alımlarda da kullanılmasını beklediğimiz puan türleri başvuru yapılacak pozisyona ve o pozisyonun adaylardan istediği öğrenim düzeyine göre değişmektedir. PTT Gişe ve Büro Personeli alımına lisans mezunu adaylar başvurabilecektir. Bu bağlamda adaylardan istenmesini beklediğimiz puan türü KPSS P3 puan türüdür. Adayların bu puan türünden en az 70 puan alması gerekmektedir ve puanın çift yıl KPSS Lisans oturumundan alınmış olması gerekecektir.

KPSS tek yıl – çift yıl ne demektir ve adayların neden çift yılda yapılan KPSS Lisans oturumuna girmeleri gerektiğine dair detaylı bilgilere aşağıda yer alan çalışmamızda erişebilirsiniz;

*PTT Gişe ve Büro Personeli Alımına dair KPSS puan bilgileri hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Bilgiler KPSS puanı ile gerçekleştirilen son alım baz alınarak hazırlanmıştır. Resmi bir açıklama ile farklı bilgiler gelmesi durumunda yazımız güncellenecektir.

PTT Gişe ve Büro Personeli Alımına başvuracak diğer adaylara sorularınızı sormak ve sınava hazırlığa dair bilgiler edinmek için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayınız!

Yorumlar

  1. Hasan Avatar Hasan dedi ki:

    Merhaba 69.70 aldım acaba mülakatta virgül oynama varmı 70 olarak sayılırmı
    Bildiğim kadarıyla mülakatta yuvarlama oluyomuş