kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018 KPSS – 2019 KPSS Arası Gerçekleştirilen Kurum Sınavları ve Atamaları

2018 KPSS puanlarının geçerliliğinin başlamasından 2019 KPSS dönemine kadar gerçekleştirilmiş olan tüm kamu personel alımlarını yazımızda inceleyebilirsiniz.

A+
A-

2019 KPSS 14 Temmuz 2019 ve 20/21 Temmuz 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi. Sınav sonuçları ise 29 Ağustos 2019 tarihinde açıklanacak. Peki 2018 KPSS’den sonra hangi Kurum kaç kişilik alım yaptı? Bu alımların toplam sayısı ile birlikte adayların önünden kaç kişi çekilmiş oldu? 2018 KPSS sonuçlarının açıklanması sonrasında tüm Kurumların gerçekleştirmiş olduğu alımlar ve bu alımlara dair bilgileri içeren analizimiz sizlerle. 

Yazımızda Kurumları bir sütunda sıraladık. Kurumların alım gerçekleştirmiş oldukları unvanları ikinci sütunda belirttik. Aynı kurumların farklı unvanlar için alım yapmış olmaları durumunda yine aynı sütunda bu unvanları ayrı satırlarda belirttik. Diğer sütunlarda ise sırasıyla; Mesleğe alınacak kişi sayısı, kurumun sınavına mesleğe alınacak aday sayısının kaç katı kadar adayın katılacağı, hangi puan türleri ile alım yaptığı / YDS istenip istenmediği ve son olarak da mesleğe başvuruda taban puanın kaç olarak gerçekleştiği yer almaktadır. 

İlk tablolarımız bir arada belirtme gereği hissettiğimiz bazı B grubu kadrolar haricinde tamamen A Grubu kariyer meslek alımlarını içermektedir. Aşağıda rakamları derlerken bu ayrımı gözeterek toplam sayılara yer vereceğiz. 

2018 KPSS’den 2019 KPSS’ye Kadar Gerçekleştirilmiş Kurum Alımları

Şimdi 2018 KPSS puanları ile başvuruları başlamış olan ve 2019 KPSS’ye kadar gerçekleştirilmiş tüm alımları, bu alımların genel hatlarıyla koşullarını hep beraber inceleyelim;

1 62 43 64 35 36 27 28 2

9 2

2018 – 2019 KPSS Arası Alım İstatistikleri

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunları İçin Açılan Alımlar

2018 KPSS sonrası süreçte 2019 KPSS’ye kadar açılan Kamu Kurumu kariyer meslek alımlarının üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun olan adaylara yönelik olan kısmı 1100 kişilik kısımdır. Bu unvanların 100 adedi Kaymakam Adaylığı, 45 adedi Sayıştay Denetçi Yardımcılığı kadrolarıdır. Ayrıca Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen İdari Yargı Hakimliği alımı için her ne kadar kota kalkmış olsa da ortalama bir rakam varsayımı olarak 40 kişi baz alınmıştır. Bunun dışında kalan sayı Kurumların, Uzman Yardımcılığı, Denetçi Yardımcılığı, Müfettiş Yardımcılığı gibi kadrolarıdır. Toplam rakam içerisinde bölüm bazlı İİBF mezunlarına hitap eden alımlar ve İİBF mezunlarının tamamına hitap eden alımlar yer almaktadır. Ancak rakamın ekseriyeti genele yönelen ilanlardan oluşmaktadır. 

Hangi kadroların mezunların geneline, hangilerinin bölümlere yönelik tek tek açılmış olduğunu yukarıda yer alan tabloda detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. 

Hukuk Fakültesi Mezunları İçin Açılan Alımlar

Üniversitelerin Hukuk fakültelerinden mezun olan adaylar için 2018 – 2019 KPSS arasında açılmış olan toplam kariyer meslek kadrosu 2410 olarak gerçekleşmiştir. Bu alımların 1500 kişilik kısmı Adli Yargı Hakimliği, 60 kişilik kısmı da İdari Yargı Hakimliğidir. İdari Yargı Hakimliği; İİBF mezunları için 40 kişi varsayımımızdan ötürü 60 kişi olarak sayılmıştır. Toplam rakama yalnızca Hukuk Fakültesi mezunları için açılan kadroların yanı sıra İİBF mezunları ile ortak başvuru hakkı tanınan kadrolar da ilave edilerek ulaşılmıştır. Bu rakamın içerisinde Kaymakam Adaylığı ve Sayıştay Denetçi Yardımcılığı rakamları da dahil edilmiştir. 

Hangi kadroların yalnızca Hukuk Fakültesi mezunlarına, hangilerinin diğer alanlarla birlikte ortak olarak açılmış olduğunu yukarıda tabloda detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

2018 KPSS – 2019 KPSS döneminde gerçekleştirilmiş olan Banka alımları ve B grubu kadrolar bizatihi düzenlenerek yazımıza ilave edilecek ve güncelleme yapılacaktır. 

2019 KPSS sonrası gerçekleştirilmesini beklediğimiz alımları istişare ettiğimiz FORUM başlığımızı takip etmek için Tıklayınız!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.