kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2019 Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Açıköğretim Fakültesi (AÖF) nedir? AÖF 2019 üç ders sınavı ne zaman?

A+
A-

Türkiye’de eğitimi destekleyen en önemli eğitim kurumu Anadolu Üniversitesi bünyesindeki Açıköğretim Fakültesidir. Açıköğretim Fakültesi sayesinde binlerce kişi eğitimlerini tamamlamaktadır. Genci yaşlısı binlerce kişi AÖF bünyesindeki farklı bölümlerde eğitim almaktadır. Önlisans mezunları, lisans mezunları, lise mezunları AÖF bünyesinde eğitim almaktadır. Ayrıca çalışanlar da uzaktan eğitim fırsatı sayesinde eğitim alabilmektedir. Bu nedenle Açıköğretim Fakülteleri Türkiye’de en çok öğrenciye sahip eğitim kurumlarından biridir. Açıköğretim Fakültesi (AÖF) kapsamında her yıl belirli aralıklarla belirli tarihlerde sınavlar düzenlenmektedir. Son olarak 25-26 Mayıs 2019 tarihlerinde de AÖF bahar dönemi final sınavları gerçekleştirildi. Peki AÖF sınav sonuçları 2019 ne zaman açıklanacak? AÖF üç ders sınavı 2019 ne zaman?

AÖF Nedir? Ne Demek?

Açıköğretim Fakültesi uzaktan eğitim yolu ile eğitim veren oldukça kritik bir kurumdur. Türkiye’nin 81 ilinde ve yüzlerce ilçesinde AÖF bünyesinde eğitim alan insan bulunmaktadır. Lise mezunu, 2 yıllık önlisans mezunu, 4 yıllık lisans mezunu binlerce kişi AÖF bünyesinde eğitim almaktadır. Kimi ikinci üniversite eğitimi almak için kimisi eğitim seviyesini yükseltmek için AÖF’e başvurur. Bu kapsamda seçilen bölümlere harç yatırılır ve her dönem belirli tarihlerde düzenlenen sınavlara girilir. Sınav sonuçlarında başarılı olan adaylar bir üst sınıfa geçmeye hak kazanır. Farklı yaş ve farklı meslek gruplarından binlerce kişi her yıl AÖF’e kayıt yaptırmaktadır. Kamu Haber

AÖF Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) 2018-2019 yılı eğitim öğretim döneminin sonuna gelindi. Güz dönemi sınavlarının tamamlanmasının ardından bahar dönemi başladı. Bahar dönemi final sınavları da 25 Mayıs ve 26 Mayıs 2019 tarihlerinde cumartesi ve pazar günleri olmak üzere hafta sonu gerçekleştirildi. Binlerce aday günler süren çalışmalarının sonucunda finalleri tamamladı. Ancak stresli bekleyiş sona ermedi. Adaylar AÖF bahar dönemi final sınavlarının açıklanacağı tarihi merak etmeye başladı. AÖF sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin henüz açıklama yapılmadı. AÖF sınav sonuçları bugüne dek sınavdan sonraki 2-3 hafta içerisinde açıklandı. Ancak Ramazan Bayramı nedeniyle küçük bir ihtimal de olsa bayram sonrasında sınav sonuçları açıklanabilir. Sınavların açıklanması durumunda www.tercihiniyap.net internet sitesi üzerinden ve tercihiniyap.net adresi üzerinden öğrenebilirsiniz.

2019 AÖF Üç Ders Sınavı Ne Zaman?

2018-2019 AÖF eğitim öğretim dönemi tamamlandı. Vize ve final sınavlarının tamamlanmasının ardından üç ders sınav tarihlerine gözler çevrildi. AÖF’ten mezun olmak isteyen adaylar derslerinin kalması durumunda üç ders sınavına girecek. 2019 AÖF üç ders sınavı 27 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.