kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi Maaşları Ne Kadar Oldu?

​​​​​​​Net ve brüt maaş olarak ağaç işleri endüstri mühendisi maaşları ne kadar oldu? Ağaç işleri endüstri mühendisleri özel sektörde ve kamuda kaç TL kazanıyor?

A+
A-

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi Maaşları Ne Kadar Oldu diye merak eden ilgili alan mezunlarının aklına takılan hemen hemen tüm soruları cevapladık.

Herhangi bir mesleğin mensubu olsun veya olmasın, o mesleği yapacak olsun veya olmasın insanlar genellikle kimin ne kadar para kazandığını, ne kadar maaş aldığını, bir işte ne kadar kazanç olduğunu merak etmektedirler. Bu meraklarını eğer o meslek grubundan birini tanıyorsa ona sorarak, o meslekten tanıdığı olan birine sorarak veya internette araştırma yaparak gidermeye çalışırlar.

Bu insanların içinde bu konuyu internetten araştırmayı da en çok bahsi geçen mesleğe girecek veya o mesleği yapmayı düşündüğü için gerekli eğitimi almayı düşünen meslek adayları yapmaktadırlar. İşte biz de hemen hemen her meslek adayının merakını gidermek niyetiyle maaş bilgilerini derleyebildiğimiz kadar sizlere sunmaya çalışıyoruz. Yazımızda yapılan 7,36 zam sonrası ağaç işleri endüstri mühendisi maaşları hakkında bilgiler bulabileceksiniz.

Endüstri Ürünleri Tasarımı

AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ NEDİR? NASIL AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ OLUNUR? NE İŞ YAPAR?

Bu başlık ile ilgili daha kapsamlı meslek tanıtımı içeriğimize aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Ağaç işleri endüstri mühendisi nasıl olunur sorusuna verilecek cevap ile başlamak gerekirse ağaç işleri endüstri mühendisi olmak için meslek adaylarının mesleğe kabul edilmek için mezun olması gereken bölüm ağaç işleri endüstri mühendisliği bölümüdür. Bu mezuniyet şartını yerine getiren adaylar ağaç işleri endüstri mühendisi olarak özel sektörde çalışmayı hedefliyorlar ise kendi alanlarında hizmet veren kurum ve kuruluşlara başvuru yaparak işe alım sürecinin gerçekleşmesini beklemelidirler. Kamuda yani devlet memuru olarak ağaç işleri endüstri mühendisi veya mühendis olmayı düşünen meslek adayları ise kamu personeli seçme sınavına (KPSS) girmeli ve atamalarda atanmalarını sağlayacak puanı almalıdırlar fakat şunu da belirtmekte fayda var ki devlet bu alanda çok fazla alım yapmamaktadır.

Ağaç işleri endüstri mühendisi kimdir ve ne iş yapar sorusunun cevabına gelecek olursak, ağaç işleri endüstri mühendisi temelinde ağaç olan materyallerin üretiminde çalışan, bu materyalleri tasarlayan, kalite standardına uygunluğunu belirleyen ve denetleyen, bu üretim sürecinin sorumluluğunu ele alan ve üretim sürecindeki maliyetlerin düşmesi, belirlenen sürede, miktarda ve kalitede üretim yapılması gibi konuların hem aktif olarak içinde bulunan hem de koordinasyonunu ve denetimini sağlayan mühendislerdir. Ağaç işleri endüstri mühendislerinin ne iş yaptığının detayını ağaç işleri endüstri mühendisi görevlerine bakarak alabilirsiniz:

  • Ağaçtan üretilen malzemeler ile ilişkili olarak;
  • Ürünleri tasarlamak, tasarlanmak ürünleri projelendirmek
  • Maliyet analizi yapmak
  • Üretim sürecinde gerekli olan malzemelerin teminini sağlamak ve yeterli miktarda stok yapmak
  • Üretimin yapılacağı fabrika, atölye, çalışma alanı neresi ise oranın planlanmasını sağlamak
  • Müşterilerin taleplerine yönelik olarak ne kadar ürün talep edildiyse vaktinde, eksiksiz ve kalite kontrol kurallarına uygun üretim yapılmasını sağlamak
  • Amir olarak bulunduğu konuma uygun olarak altında çalışan personeli organize, koordine etmek ve denetlemek
  • Gerektiğinde müşteri ile iletişim kurarak sürecin sorunsuz tamamlanmasını sağlamak
 

agac isleri endustri muhendisi ne is yapar 1

AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ DEVLET MEMURU KONUMUNDA NE KADAR MAAŞ ALMAKTADIR? AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ MAAŞLARI

Ağaç işleri endüstri mühendislerinin eline geçen miktar, yani net maaş diyebileceğimiz rakamları şu tabloda bulabilirsiniz:

Yeni başlayan Mühendis: 16.620-20.750 Türk Lirası

DGS Orman Endüstrisi Mühendisliği

Bu rakamlar asgari geçim indirimi (AGİ), aile yardımı, çocuk yardımı, çalışılan kurumdan gelebilecek ek gelirler gibi farklı ödemelere bağlı olduğundan aralık olarak verilmiştir ve kadro bulunması halinde ortalamada yeni başlayan ağaç işleri endüstri mühendisi maaşı 16500-16700 TL civarındadır.

Başlığın başında da belirttiğimiz gibi bu rakamlar ağaç işleri endüstri mühendisinin eline geçebilecek rakamlardır. Bazı sosyal medya mecralarında, platformlarda çoğu mesleğin brüt maaş rakamları verilmektedir ve o meslek mensupları o kadar maaşın ellerine geçmediklerinden yakınmaktadır. Bu aradaki fark brüt maaş yani toplam gelir ile devlete ödenen ve hem sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlayan, hem emeklilik yatırımı olan primler vs. ile gelir vergisi giderlerinin düşerek ele geçen para arasındaki farktır. Ağaç işleri endüstri mühendisleri brüt olarak bu kesintilere karşılık gelen 1000-1500 TL arası daha fazla gelir sahibi olsalar da gider olarak düşüldüğünde net ele geçen rakamlar yukarıda verdiğimiz ortalama rakamlardır.

Temmuz zammı sonrası başındakine yakın bir zam yapılır ise temmuz zamlı ağaç işleri endüstri mühendisi maaşları 16650-16800 TL bandını görecek gibi dursa da ikinci altı ayda %20’lik gelir vergisi dilimine girildiği için yine bu rakam da 100-200 TL daha aşağıda olacaktır.

ÖZEL SEKTÖRDE AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLERİ NE KADAR KAZANMAKTADIR?

Yine yeni başlayan üzerinden gidecek olursak çoğu meslek kolunda olduğu gibi ağaç işleri endüstri mühendisleri de yapılan son zamma göre 16.620 TL olan asgari ücret veya çok az üstünde bir maaş ile çalışmakta veya çalışacaklardır. Tecrübe ve kişinin kendini geliştirme oranına bağlı olarak ağaç işleri endüstri mühendisleri bunun biraz daha üstünde rakamlar ile de çalışılabiliyor olsa da ortalama başlangıç rakamları ağaç işleri endüstri mühendisliği için bahsettiğimiz civarlardadır.

Ağaç işleri endüstri mühendisi ne iş yapar?

Ahşap ya da ahşap kökenli malzemelerin, istenilen kalite standardında, belirlenen sürede, en düşük maliyetle üretilebilmesi için üretim sistemini tasarlayan, projelendiren, üretim sürecini denetleyen mühendis olarak tanımlanmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.