kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Aktuerya Bilimleri 2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması

Aktüerya bilimleri taban puanları 2019 yılında kaç olacak, 2019 aktüerya bilimleri başarı sıralamaları belli oldu mu, ne zaman belli olacak, aktüerya bilimleri sıralamaları kaç binlerde olacak, YKS ile aktüerya bilimleri bölümünü kimler tercih edebilir, 2018 YKS yerleştirmelerine göre oluşan 2019 aktüerya bilimleri puanları içindeki en küçük ve en büyük taban puanlar kaçtır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

2018 yerleştirmeleri üzerinden oluşturulacak ve fikir vermesi için 2019 YKS (yükseköğretim kurumları sınavı) tercih kılavuzuna konulacak olan taban puanları listesi içindeki aktüerya bilimleri 2019 taban puanları ve başarı sıralamaları değerlerini içeren tabloyu yazımızın alt kısmında bulabilirsiniz.

AKTÜERYA BİLİMLERİ TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI 2019

YKS aracılığıyla aktüerya bilimleri bölümünü kazanmayı düşünen bir birey en az ortaöğretim kurumu mezunu olmalı ve YKS içinde yer alan temel yeterlilik testi (TYT) ve alan yeterlilik testi (AYT) içindeki ilgili testleri çözmelidir. AYT içindeki ilgili testleri belirleyen ise 4 yıllık bir lisans programı olan aktüerya bilimleri bölümünün hangi puan türü ile tercih edildiğidir ve aktüerya bilimleri bölümü YKS puan türleri içindeki SAY yani sayısal puan türü ile tercih edilebilmektedir.

Yazımızı yayımladığımız sırada henüz Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na bağlı YÖK Atlas veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) resmi internet sitesi üzerinde sıralama rakamları açıklanmadığı için aktüerya bilimleri başarı sıralamaları 2019 değerlerini yazımıza ekleyemiyoruz. Tahminlerimize göre önümüzdeki birkaç ay içinde bu iki kurumdan birisi bu verileri sistemlerine ekleyecektir ve bizler de yayımlandığı anda aktüerya bilimleri sıralama sayılarını yazımızın alt kısmına ekleyeceğiz. (SIRALAMA EKLENDİ)

2018 yerleştirmeleri için aktüerya bilimleri bölümüne ayrılan kontenjan sayısı 100 idi, 2019 aktüerya bilimleri kontenjanları da üç aşağı beş yukarı bu rakama yakın olacaktır.

2018 YKS yerleştirmeleri sonucu ortaya çıkan aktüerya bilimleri puanları üzerinden inceleyebileceğimiz en küçük ve en büyük puanlara göre aktüerya bilimleri bölümüne yerleştirmede kullanılan ve bilinen en küçük puan 243,33612 ile Hacettepe Üniversitesi’ne yapılan yerleştirmeye aittir. 2019 yılında YKS’ye girerek aktüerya bilimleri bölümüne yerleşmeyi hedefleyen adaylar sayısal puan türünden bu puan civarında bir puan alırlarsa muhtemelen aktüerya bilimleri bölümüne herhangi bir üniversitede yerleşebileceklerdir.

Yazımızın içinde yer alan bilgiler, YKS ile ilgili her şey, aktüerya bilimleri bölümü ve taban puanları ile başarı sıralamalarına dair ve bunlar gibi tüm konular hakkında aklınıza takılan şeyleri TERCİHİNİ YAP FORUM sayfalarına gelerek sorabilirsiniz.

*Yol göstermesi amacıyla oluşturduğumuz, YKS aktüerya bilimleri taban puanları ve başarı sıralamaları hakkında bilgiler içeren yazımız ÖSYM’nin internet sitesindeki bilgiler ve kılavuzlar üzerinden derlenmiştir. Tüm bu konularda ve aktüerya bilimleri bölümü puanları üzerinde yapılabilecek tüm değişikliklerden sorumlu kurum ÖSYM’dir ve yapılabilecek bu değişiklikleri takip etmek için düzenli olarak ÖSYM resmi internet sitesindeki duyurular kısmını ziyaret etmeniz sizin yararınıza olacaktır.

AKTÜERYA BİLİMLERİ BÖLÜMÜ BAŞARI SIRALAMALARI
ÜNİVERSİTE TÜR FAKÜLTE BÖLÜM BURS/DİL PUAN TÜR. SIRA TABAN PUAN
HACETTEPE ÜNİV.  DEVLET ÜNİV. Fen Fak. Aktüerya Bilimleri      SAY 320789 243,33612
DOĞU AKDENİZ ÜNİV.  KIBRIS Fen ve Ede. Fak. Aktüerya Bilimleri  İNG.  Burslu    SAY
DOĞU AKDENİZ ÜNİV.  KIBRIS Fen ve Ede. Fak. Aktüerya Bilimleri  İNG.  %75 İnd.    SAY
DOĞU AKDENİZ ÜNİV.  KIBRIS Fen ve Ede. Fak. Aktüerya Bilimleri  İNG.  Ücretli    SAY

aktuerya bilimleri 2019 taban puanlari ve basari siralamasi 1

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.