kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2021 Açıköğretim Lisesi (AÖL) Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2021 Açıköğretim Lisesi (AÖL) Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2021 AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanır? MEB'den Açıköğretim Lisesi Açıklaması

A+
A-

Türkiye’de binlerce kişi Açıköğretim Liselerinde eğitim öğretim görmektedir. Geçmişte sınav senelerinde açık liselere geçen öğrenciler bulunurken şimdi ise pandemi koşulları nedeniyle pek çok kişi açık liselere yöneldi. Ayrıca lise eğitimini tamamlamamış kişiler de açıköğretim liseleri sayesinde eğitim durumunu yükseltiyor. Eğitim öğretim faaliyetleri düzenli ve uzaktan devam eden açık liselerde her dönem sınavlar yapılıyor. Açıköğretim Lisesi 2021 yılı 2. dönem online sınavları 25 Mart itibarıyla başladı. Pek çok kişi sınav işlemlerini tamamladı. Ancak sınavlar bittikçe adaylar “AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?” sorusunu sormayı başladı. 

2021 AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Açıköğretim Lisesinde 2021 eğitim öğretim yılı için 2. dönem sınav süreci 25 Mart tarihinde başladı. Sınavlar 29 Mart tarihinde son bulacak. Sınavlarını tamamlayan öğrenciler ise sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı binlerce öğrencinin cevabını araştırdığı soruyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Birinci dönemde yapılan sınavların sonuçları 9 gün sonra açıklanmıştı. Eğer aynı takvim 2. dönemde de işlerse 7 Nisan tarihinde sınavlar açıklanacak. Öğrenciler sınav sonuçlarını AÖK bilgi yönetim sistemi üzerinden görüntüleyebilecek.

MEB’den Açıköğretim Lisesi Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada öğrencilerin AÖL uzaktan yapılan sınavlarda seçtikleri dersin sınavını bitirdikten sonra hemen bir başka dersin sınavına girmek zorunda olmadığı vurgulandı. Öğrenciler sınav takvimi içerisinde online olarak yapılan sınavları istediği tarihte yapabilir. Örneğin 26 Mart’ta X dersin sınavı 27 Mart’ta Y dersin sınavı yapılabilir. kamu haber

Açıköğretim Lisesi Nedir?

AÖL, Açıköğretim Lisesinin kısaltılmış halidir. Herhangi bir nedenden dolayı örgün, normal lise eğitimine başlayamamış, devam edememiş, bitirememiş olan kişilerin eğitim almasını sağlar. Türkiye’de 1992 yılında alınan kararla kurulmuştur. AÖL bünyesinde eğitim tıpkı AÖF de olduğu gibi uzaktan, elektronik ortamda yapılır. Örgün eğitimdeki konulara paralel bir şekilde eğitim verilir. Öğrenciler basılı kitaplardan, TV’den veya internetten ders çalışabilir ve dersleri takip edebilir. Tıpkı normal liseler gibi açık liselerde de eğitim 8 dönem ve 4 yıldır. Ancak 18 yaşından büyük öğrenciler için yılda 3 sınav hakkı vardır. Bu haktan faydalanan kişiler 4 yıllık lise eğitimini 2.5 yılda tamamlayabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.