kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2 Yıllık Bankacılık ve Sigortacılık KPSS 2019/1 Atama Taban Puanları

​​​​​​​2 yıllık bankacılık ve sigortacılık mezunlarının atanabildiği kontenjanlar en düşük ve en büyük kaç taban puanlarda kapattı, bankacılık ve sigortacılık bölümü mezunlarının ataması yapılan kontenjan sayısı 2019/1 merkezi atamasında ne kadardı, KPSS 2019/1 bankacılık ve sigortacılık atama taban puanları kaç puanlarda kalmıştır, önlisans bankacılık ve sigortacılık atamaları merkezi atama içinde belirlenen hangi nitelik kodu ile gerçekleştirilmektedir, bu kod ile ataması olan kaç kontenjan bulunmaktaydı, bu kod dışında bankacılık ve sigortacılık mezunları hangi kadrolara yerleşebilir gibi soruların cevaplarını burada bulabilirsiniz.

En az ortaöğretim kurumu mezunu bir birey memur olmak istediği anda kamu personeli seçme sınavı, KPSS isimli sınava girmelidir diyebiliriz. Bu sınavdan mezun olduğu bölüme, öğretim kurumu seviyesine bağlı olarak belli başlı bazı puan türlerinden aldığı puan ile de merkezi atama ile veya açıktan alım yapan kurumlara başvurmak suretiyle memur olma fırsatını elde edebilir. Bunlardan görece daha net olan merkezi atamalarda alınması gerekebilecek puanları her bölüm için hazırlamaya devam ediyoruz ve bu yazımızda da KPSS 2019/1 merkezi atama yerleştirmeleri sonrasında ortaya çıkan puanları bankacılık ve sigortacılık bölümü için vereceğiz. Sizlere fikir vermesi için oluşturduğumuz KPSS 2019/1 önlisans bankacılık ve sigortacılık atama taban puanları görselini aşağıda bulabilirsiniz.

KPSS 2019/1 ÖNLİSANS BANKACILIK VE SİGORTACILIK ATAMA TABAN PUANLARI

KPSS 2019/1 atamaları gerçekleştikten sonra ortaya çıkan tabloya baktığımızda 2 yıllık bankacılık ve sigortacılık mezunu bir adayın KPSS 2019/1 merkezi atamasında yerleşmesini sağlayan en düşük taban puanın 90,086 olduğu, yine bankacılık ve sigortacılık mezunu bir adayın aynı atamalarda yerleşmesini sağlayan en yüksek puanın ise 97,651 olduğu görülmektedir.

Bankacılık ve sigortacılık mezunları merkezi yerleştirmelerde iki farklı nitelik koduna sahip kontenjanlara başvuru yapabilirler. Bunlardan biri tüm önlisans mezunlarının başvuru yapabildiği 3001 nitelik kodlu kontenjanlara aitken diğeri ise bankacılık ve sigortacılık ve türevi bölüm mezunlarının başvuru yapabildiği 3175 nitelik kodlu kontenjanlara aittir.

KPSS 2019/1 merkezi atamalarında bankacılık ve sigortacılık mezunu adayların başvurma hakkı bulunan 3 kadro vardı. Bu 3 kadronun 3’ü de 3001 nitelik kodu, yani herhangi bir önlisans programından mezun olma şartı arayan kod ile atanma şansı elde edilen kadrolara aitken 3175 kodlu bankacılık ve sigortacılık ve türevi bölüm mezunlarının atanma hakkı elde ettiği özel kadro bulunmamaktaydı. Bankacılık ve sigortacılık mezunu olarak atanabileceğiniz tüm kadroların puanlarını içeren tablo aşağıdadır.

kpss 2019 1 bankacilik ve sigortacilik atama taban puanlari 1

* Bu yazı içinde yer alan bilgiler ve KPSS 2019/1 bankacılık ve sigortacılık atama taban puanları görselindeki liste ÖSYM tarafından yayımlanan dosyalardan derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM duyuruda bulunacaktır ve bu duyuru tüm adaylar için esas olacaktır.

** Açılan kontenjanlara atanabilmek için bazı durumlarda, bazı kadrolarda özel koşullar ve açıklamalar vardır.

Örnek: 7113: Son 5 Yıl İçerisinde KPDS/YDS En Az D Seviyesinde İngilizce Bilmek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.