kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2 Yıllık Çocuk Gelişimi 2020/1 KPSS Atama Taban Puanları

​​​​​​​Çocuk gelişimi KPSS 2020/1 merkezi atama taban puanları kaçta kaldı? 2 yıllık çocuk gelişimi atama taban puanları içindeki en küçük ve en büyük taban puanlar kaç?

Kamu personeli olmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları genellikle KPSS yani Kamu Personeli Seçme Sınavı adını taşıyan sınava girerek girmeyi düşündüğü kurumun istediği puan türünde o kuruma girmeye yarayacak puanlar almaya çalışırlar. Merkezi atamalar için bu puan türleri Genel Kültür ve Genel Yetenek adını taşıyan testleri çözdükten sonra alınan puan türleridir. İşte bu puan türleri ile girebileceğiniz merkezi atamalar için belli bir puan almanız gerekmektedir ve bu puan alım sayısına, sınavın zorluğuna kolaylığına bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Yine de önceki yılların merkezi atama puanları adaylara fikir verebilmektedir ve biz de sizlere bu tip atama taban puanlarını listelemeye çalışıyoruz. Bu yazımızda KPSS 2020/1 atamaları içindeki çocuk gelişimi atama puanları listesini bulabileceksiniz.

KPSS 2020/1 2 YILLIK (ÖNLİSANS) ÇOCUK GELİŞİMİ ATAMA TABAN PUANLARI

Çocuk gelişimi mezunları merkezi atamalarda iki farklı nitelik kodunu taşıyan kadrolara başvurma şansına sahiptir. Bunlardan bir tanesi 3001 nitelik kodu yani herhangi bir önlisans mezununun başvuru yapabildiği kadrolara aitken diğeri ise 5323 nitelik kodu ile yani özellikle 2 yıllık çocuk gelişimi bölümü mezunlarının başvuru yapabildiği kadrolara aittir.

KPSS 2020/1 ataması içinde de çocuk gelişimi mezunlarının başvuru yapabildiği 18 kontenjan bulunmaktaydı. Bunlardan 18 tanesi de 3001 nitelik kodlu kadrolara ait iken 5323 nitelik kodlu çocuk gelişimi mezunlarının başvuru yapabildiği özel kontenjan ne yazık ki bulunmamaktaydı.

2 yıllık çocuk gelişimi KPSS 2020/1 atama taban puanlarının tüm kontenjanlar için kaçta kapattığının listesi aşağıdadır.

kpss 2020 1 2 yillik cocuk gelisimi atama taban puanlari

KPSS hakkındaki her şeyi danışabileceğiniz, paylaşımları okuyabileceğiniz forum sayfalarımızı FORUM.TERCİHİNİYAP.NET adresi üzerinden ziyaret edebilirsiniz.

*KPSS 2020/1 merkezi atamasına ait çocuk gelişimi atama taban puanları ÖSYM tarafından yayımlanan veriler ışığında derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte sorumlu olan kurum ÖSYM’dir ve ÖSYM’nin yapacağı duyurular esas olacaktır.

Yorumlar

  1. Sevda Avatar Sevda dedi ki:

    Bizim de hakkımız 1 yılda 1 sinav olsun saten kazandir miyorsunuzzz