kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2 Yıllık Çocuk Gelişimi KPSS 2019/1 Atama Taban Puanları

​​​​​​​KPSS 2019/1 içinde çocuk gelişimi atama taban puanları kaçlarda kalmıştır, çocuk gelişimi kontenjanları 2019/1 içinde en küçük ve en büyük taban puanlar kaçtır, çocuk gelişimi atamaları 2019/1 içinde kaç kontenjan ile gerçekleşti, çocuk gelişimi mezunlarının girebildiği kadrolara ait nitelik kodları kaçtır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Ortaöğretim ve üzeri öğrenim görmüş bireyler arasında memur olmak isteyenler kamu personeli seçme sınavı girmelidirler. KPSS ÖSYM tarafından uygulanan bir merkezi sınavdır ve adaylar bu sınavdan belli puan türlerinden puanlar alırlar. Aldıkları puanlar ile memur olmak için farklı modellerde ilanlara başvurabilirler. Bunlardan en bilinen ve aynı zamanda düzenli olanı merkezi atamalardır. Bizler sizlerin mezun oldukları bölümlerin merkezi atamalarda kaç puanlar ile atandığına dair fikir vermesi amacıyla merkezi atama taban puanları listeleri hazırlıyoruz. Bu yazımızda da KPSS 2019/1 çocuk gelişimi atama taban puanları hakkında bilgi vereceğiz.

KPSS 2019/1 ÖNLİSANS ÇOCUK GELİŞİMİ ATAMA TABAN PUANLARI

Çocuk gelişimi mezunu olarak merkezi yerleştirmelerde yerleşebilmek için açılan kadrolarda iki farklı nitelik koduna bakmak gerekir. Bunlardan biri tüm 2 yıllık önlisans mezunlarının başvurabildiği 3001 kodu iken diğeri çocuk gelişimi ve türevi bölüm mezunlarının başvurabildiği 5323 nitelik kodudur.

Bu nitelik kodlarına ayrılan kontenjanlara baktığımız zaman ortaya çıkan tabloya göre çocuk gelişimi mezunlarının başvurabileceği 3 kadro bulunmaktaydı. Bunlardan 3’ü de 3001 nitelik koduna sahip olan kadrolara aitken 5323 kodlu yani çocuk gelişimi ve türevi bölüm mezunlarının başvurabildiği özel kadro bulunmuyordu.

Yine KPSS 2019/1 merkezi atamalarındaki verilere baktığımızda 2 yıllık önlisans çocuk gelişimi mezunlarının atanabileceği kadrolar içinde en düşük taban puan 90,086 olarak en büyük taban puan ise 97,651 olarak karşımıza çıkmaktadır.

2 yıllık çocuk gelişimi KPSS 2019/1 atama taban puanları listesinin tamamı aşağıdaki görseldedir.

kpss 2019 1 cocuk gelisimi atama taban puanlari

* Yazımızda bulunanlar ve KPSS 2019/1 çocuk gelişimi atama taban puanları listesi ÖSYM’den alınarak derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte bunu yapacak kurum ÖSYM’dir ve duyuru yapacaktır ve bu duyuru herkes için geçerli olacaktır.

** Açılan kadrolara başvurabilmek için bazı durumlarda, bazı kadrolarda özel şartlar ve açıklamalar vardır.

Örnek: 7113: Son 5 Yıl İçerisinde KPDS/YDS En Az D Seviyesinde İngilizce Bilmek.

Yorumlar

  1. Can korkmaz Avatar Can korkmaz dedi ki:

    Çocuk gelişim kpss atama puanı