kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

4001 Kodlu (Herhangi Bir Lisans Programı Mezunu) KPSS 2020/2 Atama Taban Puanları

​​​​​​​4001 nitelik kodlu kadrolara KPSS 2020/2 içinde kaç kontenjan ayrılmıştı? Bu kontenjanların atama puanları kaçta kaldı? 4001 nitelik kodu nedir?

Kamu personeli olmak günümüz şartlarında oldukça kıymetli bir şey haline geldi. Devlet garantisi altında çalışmak, düzenli maaş almak, sabit bir kadro sahibi olmak bu çoğu açıdan belirsiz olan dönemde pek çok insanın tercihi haline geldi.

Ülkemizde kamu personeli olmak isteyen bireylerin de izlemesi gereken bazı yollar bulunuyor. Bunların başında da kamu personeli seçme sınavı yani KPSS adını taşıyan sınava girip atanmayı sağlayacak kadar puan almak geliyor.

Atanmayı sağlayacak puan konusu pek çok farklı değişkene bağlı olsa da merkezi atamalar için adayların aşağı yukarı kaç puan alması gerektiğine dair fikir edinmesi önceki yılların atama puanları tablolarını incelemesi ile mümkündür. Yazımızda herhangi bir lisans programı mezunu olarak başvuru yapılabilen 4001 nitelik kodlu kadroların KPSS 2020/2 atama taban puanları listesini bulabileceksiniz.

4001 NİTELİK KODLU KADROLARIN KPSS 2020/2 MERKEZİ ATAMA TABAN PUANLARI

Nitelik kodları açılan kadrolara kimlerin başvuru yapabileceğini, hangi şartların taşınması belirten ve kurumların talepleri doğrultusunda ÖSYM tarafından belirlenen kodlardır. 4001 nitelik kodu da herhangi bir lisans programından mezun olanların başvuru yapabildiği kadrolara ait nitelik kodudur. Ek bir şart istememesi, ek bir nitelik kodu bulunmaması halinde 4001 nitelik kodu ile açılmış bir kadroya tüm lisans programı mezunları başvurabilir.

4001 nitelik kodlu kadrolara P3 puan türü ile başvuru yapılmaktadır ve P3 puan türü de KPSS’nin içindeki genel yetenek genel kültür adını taşıyan 120 soruluk testi çözerek elde edilmektedir.

KPSS 2020/2 atamalarında 4001 nitelik kodu için 95 kadro ayrılmıştı. Bu 95 kadroya en düşük puan ile yerleştirilen adayın puanı 91,345 iken en yüksek puan ile yerleştirilen adayın puanı ise 98,200’dür.

Herhangi bir lisans programı mezununun başvuru yapabildiği 4001 kodlu KPSS 2020/2 atama taban puanları tablosu aşağıdaki gibidir.

kpss 2020 2 4001 kodlu lisans atama taban puanlari

kpss 4001 kodlu lisans 2020 2 atama taban puanlari

Memuriyete dair, KPSS hakkında ve bunlar gibi tüm konularda bilgi alıp soru sorabileceğiniz forum sayfalarımıza FORUM.TERCİHİNİYAP.NET adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

*Yazıda yer alan bilgiler ÖSYM’nin resmi web sayfasından faydalanarak düzenlenmiş olup yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı duyuru esas olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.