kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon 2020/1 KPSS Atama Taban Puanları

​​​​​​​Engelli bakımı ve rehabilitasyon atama taban puanları 2020/1 KPSS için kaçta kapadı? Engelli bakımı ve rehabilitasyon mezunlarına kaç kontenjan ayrılmıştı?

2020 yılında yaşanan salgın birçok insanın ekonomisini sarstı ve bu durumda insanların zaten eğilimli olduğu garanti iş, garanti para fikrini daha da güçlendirdi ve memur olma hayalleri güçlendi. Türkiye’de memur olmak için adayların yapması gereken ise kamu personeli seçme sınavına yani KPSS’ye girerek özellikle kendi alanlarından atanmalarını sağlayacak puanları almaktır. Bu alandan atama konusu ise bazı bölümler için değişkenlik gösterse de ortak alan olan ve GK-GY yani genel kültür genel yetenek sınavına girerek alınan puan daha fazla kullanılmaktadır. Yine özellikle merkezi atamalarda bu puan türleri ile tercih yapılmaktadır. Peki adaylar kaç puan almalı? Kaç puan ile atamaları gerçekleşir? Bu sorunun cevabı tabi ki net değil çünkü yapılan sınavın durumu ve açılan kadrolar bu puanlara değişkenlik katabilmektedir. Yine de adaylara fikir vermesi amacıyla merkezi atamalar sonuçlandıktan sonra ortaya çıkan atama puanları listelerini yayımlamaya çalışıyoruz. İçeriğimizde KPSS 2020/1 merkezi ataması ile ortaya çıkan engelli bakımı ve rehabilitasyon atama taban puanları listesi bulunmaktadır.

KPSS 2020/1 ENGELLİ BAKIMI VE REHABİLİTASYON ATAMA TABAN PUANLARI

Merkezi atamalarda açılan kadroların nitelik kodları bulunmaktadır ve bu nitelik kodlarına göre 3001 kodlu herhangi bir önlisans programı mezununun başvurabildiği kadrolar bulunduğu gibi alanlara özel kadrolar da bulunabilmektedir. Engelli bakımı ve rehabilitasyon bölümü için bu kod 9322 nitelik kodudur ve bu kodu taşıyan kadrolara engelli bakımı ve rehabilitasyon mezunları başvuru yapabilir.

2020/1 merkezi atamasında engelli bakımı ve rehabilitasyon mezunlarının 3001 de dahil olmak üzere başvuru yapabileceği toplam 18 kadro bulunmaktaydı. Bu kadroların 18’i 3001 nitelik koduna sahip iken 9322 yani özellikle engelli bakımı ve rehabilitasyon mezunlarının başvuru yapabileceği kontenjan bulunmamaktaydı.

Engelli bakımı ve rehabilitasyon mezunlarının en düşük puan ile yerleşme şansının bulunduğu kadro 86,028 puan ile kapatmış, yine engelli bakımı ve rehabilitasyon mezunlarının yerleşme şansının bulunduğu kadroların içindeki en yüksek puan ile kapatan kadro ise 96,576 ile kapatmıştır.

Engelli bakımı ve rehabilitasyon mezunlarının başvurma şansı olan kadrolara ait engelli bakımı ve rehabilitasyon KPSS 2020/1 atama taban puanları listesinin tamamı aşağıdadır.

kpss 2020 1 engelli bakimi ve rehabilitasyon atama taban puanlari

Memur olma sürecine dahil her konuda bilgi almak için forum sayfalarımızı ziyaret ederek tecrübe sahibi üyeler ve yöneticilerden faydalanabilirsiniz. Forum sayfalarımıza ulaşmak için:

► FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

*Yazımızı yayımlarken ÖSYM’nin resmi kaynaklarından faydalandık ve engelli bakımı ve rehabilitasyon atama puanları listesini bu kaynaklardan derledik fakat bir değişiklik yapılması halinde ÖSYM duyuruda bulunacaktır ve bu duyuru herkes için esas olacaktır.

Yorumlar

  1. Ayşe ülkü Avatar Ayşe ülkü dedi ki:

    Bu bölümün hicmi atamasi yok anlmadim

    1. Djfjfjdj Avatar Djfjfjdj dedi ki:

      Demek ki yok kardesim ben de inanamadim