kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Havacılık ve Uzay Mühendisliği KPSS 2019/1 Atama Taban Puanları

KPSS 2019/1 havacılık ve uzay mühendisliği atama taban puanları kaçtır, havacılık ve uzay mühendisliği atamaları hangi nitelik kodu ile geçekleşmektedir, bu kod ile ataması gerçekleşen kaç kadro vardı, bunun dışında havacılık ve uzay mühendisliği mezunları hangi kadrolara atanabilir, havacılık ve uzay mühendisliği bölümü mezunlarının atanabileceği kadro sayısı 2019/1 merkezi atamasında kaçtı, havacılık ve uzay mühendisliği mezunlarının atanabileceği kadrolar en küçük ve en büyük kaç taban puan ile kapatmıştır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

2018 KPSS aracılığıyla tercih yapılabilecek 4 merkezi atama bulunmaktadır ve bunlardan bir tanesi de 2019/1 merkezi atamasıdır. Bu merkezi atama dönemi geride kaldı ve yeterli puanı alan memur adayları bazı kadrolara yerleşti. Bu yerleştirmelerden sonra ortaya çıkan puanları biz de sonraki atamalarda sizlere fikir vermesi amacıyla listelemeye çalışıyoruz. Aşağıda havacılık ve uzay mühendisliği mezunu olarak yerleşilebilen kadroların KPSS 2019/1 havacılık ve uzay mühendisliği atama taban puanları listesini bulabilirsiniz.

KPSS 2019/1 HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ ATAMA TABAN PUANLARI

Havacılık ve uzay mühendisliği mezunu olarak tercih yapabilmek için iki farklı nitelik koduna bakmak gerekmektedir. Bunlardan bir tanesi herhangi bir lisans programından mezun olanların başvuru yapmasını sağlayan 4001 nitelik kodu iken havacılık ve uzay mühendisliği ve türevi bölüm mezunlarının başvuru yapmasını sağlayan nitelik kodu ise 4709 numaralı nitelik kodudur.

Havacılık ve uzay mühendisliği mezunlarının başvuru yapabileceği toplam 80 kontenjan bulunmaktaydı. Bunlardan 79 tanesi 4001 nitelik kodu ile tüm lisans mezunlarının başvuru yapabildiği kadrolara aitken geri kalan 1 kontenjan ise 4709 nitelik koduna yani havacılık ve uzay mühendisliği ve türevi bölüm mezunlarına ayrılan kontenjanlardı.

Puanlara baktığımızda ise memur veya mühendis olarak merkezi atamalarda atanabilmek için alınması gereken en küçük puanın 2019/1 merkezi ataması için 90,220 olduğu görülürken en yüksek puan ile atamanın ise 99,024 puan ile yapıldığı görülmektedir.

2019/1 havacılık ve uzay mühendisliği KPSS atama taban puanları listesi aşağıdaki gibidir.

kpss 2019 1 havacilik ve uzay muhendisligi atama taban puanlari

Mezun olduğunuz havacılık ve uzay mühendisliği bölümü en son yıl kaç puan ile kapattı, merak ediyorsanız ilgili içeriğimize göz atabilirsiniz.

* Yazımızda yer alan bilgiler ve havacılık ve uzay mühendisliği KPSS 2019/1 merkezi atama taban puanları ÖSYM’nin yayımladığı kılavuzlardan ve ÖSYM’nin resmi sitesindeki bilgilerden derlenmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.