kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hukuk 2020/2 KPSS Atama Taban Puanları

​​​​​​​Hukuk atama puanları KPSS 2020/2 atamalarında kaçta kalmıştır, bu atamadaki en küçük ve en büyük hukuk mezunu, avukat atama taban puanları kaçtır?

Her birey iyi bir meslek sahibi olmak ister. İyi konusu ise bireyden bireye farklılık göstermektedir. Kimisi iyi bir meslek olarak çok fazla para kazanacağı meslekleri düşünürken kimisi kariyer vadeden meslekleri, kimisi de az kazanayım ama kafam rahat olsun diyeceği meslekleri tercih edebilmektedir. Bu son söylediğimiz genellikle devlet memurluğu, kamu personelliği çağrışımı yapmaktadır. Bu mantıkla hareket eden bireyler genellikle kamuda çalışmayı düşünürler.

Ülkemizde kamuda çalışabilmek için, devlet memuru olmak için adayların, istisna bazı işler dışında, KPSS’den aldıkları puana bakılmaktadır. Her devlet kurumu kendi personelini farklı metotlar ile almaktadır fakat neredeyse hepsinin ortak noktası bir KPSS puanı istemesidir.

Bazı devlet kurumları merkezi atamalar ile personel alımı gerçekleştirmektedir. Merkezi atamanın olayı ise kamu personeli seçme sınavı içindeki genel kültür genel yetenek testlerini çözerek elde edilen puan türü ile mülakat veya ek bir sınav olmadan açılan kadrolara başvurulmasıdır. Bu başvurularda kabul almak için açılan kadroya başvuran en yüksek puanlı adayın siz olması gerekmektedir. Bu puanlar her sene yapılan sınava veya açılan kadro sayısına göre değişiklik gösterdiği için kesin şu kadar puan ile alım yapılır demek zordur fakat önceki yılların puanları adaylara fikir verebilmektedir. Biz de sizlere bu nedenle bölümlere özel olarak atama taban puanları listelerini yayımlamaya çalışıyoruz ve bu yazımızda hukuk KPSS 2020/2 atama puanları listesini bulabileceksiniz.

KPSS 2020/2 HUKUK FAKÜLTESİ ATAMA TABAN PUANLARI

Her merkezi atama içinde hem tüm mezunları alan hem de sadece belli bölüm mezunlarının başvuru yapabildiği kadrolar bulunmaktadır ve lisans programları için 4001 nitelik kodlu kadrolara tüm lisans mezunları başvuru yapabiliyorken (ek nitelik kodu ile ek şart istemesi durumunda biraz daha farklıdır) hukuk fakültesi mezunları 4419 nitelik kodlu kadrolara da başvuru yapabilmektedir.

Bu genel atamalar yılda 2 kere yapılmaktadır ve 2020/2 bunların ikincisidir. 2020’nin ikinci ataması olan 2020/2’de hukuk mezunlarının başvuru yapma şansı bulunan toplam 217 kontenjan bulunmaktaydı. Bunlardan 95 tanesi tüm lisans mezunlarının başvuru yapabildiği kontenjanları kapsıyorken özellikle hukuk mezunlarının başvuru yapabildiği kontenjan sayısı 122 idi.

Hukuk mezunu olarak başvurma şansının bulunduğu bu bahsi geçen 217 kontenjana en küçük puan ile yerleşen adayın puanı 87,474 iken en büyük puan ile yerleşen adayın puanı ise 98,842 olarak ortaya çıkmıştır.

Hukuk atama taban puanları KPSS 2020/2’ye ait tüm kontenjanların listesi aşağıdaki gibidir.

kpss 2020 2 hukuk atama taban puanlari

kpss hukuk 2020 2 atama taban puanlari

kpss hukuk 2020 2 atama puanlari

Kamu personeli olma yolunda merak ettiğiniz her şeyi sorarak bilgiler bulabileceğiniz forum sayfalarımıza FORUM.TERCİHİNİYAP.NET adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Mezun olduğunu hukuk bölümü en son sene kaç taban puan ile kapattı öğrenmek için ilgili içeriğimize göz atabilirsiniz.

* Yazı içinde yer verdiğimiz 2020/2 KPSS hukuk atama puanları tablosu ÖSYM tarafından yayımlanan bilgi ve kılavuzlar üzerinden derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı duyuru herkes için geçerli olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.