kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İnşaat Mühendisliği KPSS 2018/1 Atama Taban Puanları

İnşaat mühendisliği KPSS 2018/1 atama taban puanları ne durumdadır, bu ve benzeri bölüm mezunları hangi kadrolara atanabilir gibi ve benzeri soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

İnşaat mühendisliği KPSS 2018/1 atama taban puanları ne durumdadır, bu ve benzeri bölüm mezunları hangi kadrolara atanabilir, inşaat mühendisliği mezunlarına özel ayrılan kadroların kodu kaçtır, özellikle bu koda ayrılan kontenjan kaçtır, inşaat mühendisliği bölümü mezunları için 2018/1 başvuru kılavuzunda kaç kontenjan ayrılmıştı, inşaat mühendisliği mezunu olarak KPSS 2018/1 atamalarında atanma ihtimali olan kontenjanların en büyük ve en küçük puanları kaçtır sorularının cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık. Bu soruların cevapları ile inşaat mühendisliği KPSS 2018/1 atama taban puanları tablomuza yazımız içinde göz atabilirsiniz. KPSS Taban Puanları

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) adayların başvurarak memur olma amacıyla puan almaya çalıştığı bir Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sınavıdır. ÖSYM’nin bu şekilde kamu personeli seçimi için düzenlediği ve bu amaç ile en geniş katılımların olduğu 4 sınavı bulunmaktadır,KPSS ortaöğretim, KPSS önlisans, KPSS lisans ve EKPSS. Adaylar bu sınavlar üzerinden aldıkları puanlar ile ya merkezi atamalar için tercih yaparak ya da mülakat ile alım yapan kurumlar başvurarak kamu personeli olmayı denemektedirler.

Merkezi atamalarda kullanılan birçok kod bulunmaktadır ama en genelleri 2001, 3001 ve 4001’dir. Bunlar sırası ile herhangi bir ortaöğretim kurumu, önlisans veya lisans mezunu olma şartlarını taşıyan kodlardır.

Bu genel bilgiler eşliğinde sizin için memur olma sürecinde almanız gereken ortalama puanları görerek fikir oluşturması amacıyla atama taban puanları listeleri hazırlamaya devam ediyoruz. Ayrıca yine memur olma süreci ile ilgili daha fazla fikir sahibi olmak istiyorsanız bu konularda deneyim sahibi yöneticilerimizin ve üyelerimizin olduğu FORUM sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz.

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ KPSS 2018/1 MERKEZİ ATAMA TABAN PUANLARI

Merkezi atamalarda inşaat mühendisliği mezunlarının atanabileceği iki kod şartı olan kadrolar bulunmaktadır. Bunlardan biri herhangi bir lisans mezunu olma şartı taşıyan 4001 kodu iken diğeri ise inşaat mühendisliği veya benzeri bölüm mezunu olma şartı taşıyan 4669 kodudur.

KPSS 2018/1 atamalarında 4669 kodu ile başvurulacak 11 kontenjan bulunmaktayken 4001 kodu ile başvurulabilecek 14 kontenjan bulunmaktaydı. Özetle 2018/1 merkezi atamalarında inşaat mühendisliği mezunu bir adayın başvurabileceği 25 kontenjan bulunuyordu.

İnşaat mühendisliği mezunu bir adayın 2018/1 atamalarında atanmak için alması gereken en küçük puan 87,951 idi. Bununla beraber en büyük 93,119 puan ile yerleşme yapılmıştır.

*Merkezi atamalarda lisans mezunu olarak atanabilmeyi sağlayan puan türü P3 puan türüdür. Bahsettiğimiz tavan ve taban puanlar bu puan türü üzerinden belirlenmektedir.

İnşaat mühendisliği KPSS 2018/1 atama taban puanları listesinin görseli aşağıdadır.

Bu bölümün önceki merkezi atamalarda var olan atama taban puanları YAZIMIZI da incelemenizi öneririz.

*Bahsedilen veriler ve bilgiler ÖSYM’nin kılavuzlarından ve web sitesinden derlenmiştir. Bir değişiklik olması halinde ÖSYM’nin en son yapacağı duyuru ve değişiklik dikkate alınmalıdır.

5185 1 1dbc1da39cbc6c26fb04e10dcebcb433

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.