kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İşletme 2020/2 KPSS Atama Taban Puanları

​​​​​​​KPSS 2020/2 merkezi atamasında işletme mezunları en küçük ve en büyük kaç puan ile atandı, işletme atama taban puanları bu atamada kaçta kaldı?

Kamu personeli olarak yani memur olarak bir meslek icra etmek çoğu insan için iyi bir tercih olarak görülebilir. Güvenli olmasından düzenli maaşa kadar pek çok insan memur olmak için çaba göstermektedir. Türkiye’de memur olmak isteyenlerin izlemesi gereken yolun başında ise kamu personeli seçme sınavına (KPSS) girmek gelmektedir.

Adaylar KPSS’ye girerek rakiplerinden duruma göre farklı farklı puan türlerinde iyi puanlar almaya çalışırlar. Alınan bu puanlar aracılığıyla da merkezi atama veya açıktan alım gibi kamu alımlarına başvuru yaparlar. Alınan herhangi bir puanın neye yeteceği de adayların aklında önemli bir soru olarak yer etmektedir. Merkezi atamalarda adaylar merkezi bir sistem üzerinden en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere yerleştirilirler. Alınan puanın bir yere yetip yetmeyeceği aslında her sene ve her alıma göre değişiklik gösterse de önceki atamalarda ortaya çıkan atama puanları adaylara fikir vermektedir. Bu merak ile içeriğimize göz atıyorsanız işletme KPSS 2020/2 atama taban puanları listesini yazımızın ilerleyen kısımlarında bulabilirsiniz.

KPSS 2020/2 İŞLETME ATAMA TABAN PUANLARI

İşletme bir lisans programıdır ve işletme mezunları merkezi atamalarda temelde 2 farklı nitelik kodunu da taşıyan kadrolara başvurabilirler (farklı bir nitelik kodu eklenerek ek şart istemesi durumunda adayların o şartı taşıması da beklenecektir.) Bunlardan bir tanesi tüm lisans programı mezunlarının başvuru yapabildiği 4001 nitelik kodlu kadrolarken diğeri ise 4431 nitelik kodlu özellikle işletme ve benzeri bölüm mezunlarının başvuru yapabildiği kadrolardır.

2020/2 atamasında da işletme mezunlarının bu bilgi ışığında başvuru yapabileceği toplam 319 kadro bulunmaktaydı. Bu 319 kadronun 95’ine tüm lisans programı mezunları başvuru yapabiliyorken 224 tanesine ise 4431 nitelik kodunda aranan bölümlerden biri, yani işletme ve benzeri bölüm mezunları başvuru yapabiliyordu.

İşletme mezunlarının başvurabildiği bu kadrolara gerçekleştirilen yerleştirmelere bakıldığında en büyük puan ile atanan adayın 98,200 puan ile en küçük puan ile yerleştirilen adayın ise 86,366 puan ile yerleştirilmesinin yapıldığı görülmektedir.

İşletme 2020/2 KPSS atama taban puanları listesi aşağıdaki gibidir.

kpss 2020 2 isletme atama taban puanlari

kpss isletme 2020 2 atama taban puanlari
kpss isletme 2020 2 atama puanlari

kpss 2020 2 isletme atama puanlari

KPSS, memuriyet, ilanlar, alımlar ve benzeri her türlü konuda fikir alabileceğiniz, bilgi edinebileceğiniz forum sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz. Forum sayfalarımızı ziyaret etmek için:

► FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

*Yazımız içerisinde edindiğiniz bilgiler ve işletme KPSS 2020/2 atama taban puanları listesi ÖSYM tarafından yayıma sokulan kılavuzlardan faydalanarak hazırlanmıştır. Tüm bu konularda yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı duyuru tüm adaylar için esas olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.