kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS 2018/1 Ön lisans Atama Taban Puanları

KPSS 2018/1 önlisans bölümleri atama taban puanları kaç puanlarda kalmıştır, KPSS 2018/1 merkezi atamalarında hangi puan türleri kullanılır gibi ve benzeri soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

KPSS 2018/1 önlisans bölümleri atama taban puanları kaç puanlarda kalmıştır, KPSS 2018/1 merkezi atamalarında hangi puan türleri kullanılır, ilgili bu puan türlerini almak için hangi sınavlara girmek gerekmektedir, bu sınavlar ne sıklıkla yapılır gibi soruların cevapları ile merkezi atamada kontenjanları kısmen daha önlisans bölümlerinin en düşük taban puanları listesini yazımız içinde bulabilirsiniz.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) adından da anlayacağımız gibi devlet memuru yani kamu personeli olmak isteyen adayların girdiği bir sınavdır. Bu sınav Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) tarafından düzenlenmektedir. Bu sınavın farklı modelleri ve kendi içinde alan grupları bulunmaktadır. KPSS lisans alan bilgisi sınavı her yıl ilişkili lisans mezunları için düzenlenmektedir. Merkezi atamalarda kullanılan puan türlerinin alındığı KPSS lisans, KPSS önlisans, KPSS ortaöğretim gibi temel atamaların yapılmasını sağlayan KPSS’ler ise 2 yılda bir düzenlenmektedir. Bu puan türlerini almak için adayların Genel Yetenek (GY) ve Genel Kültür (GK) sorularını çözmeleri gerekmektedir.

Bu genel bilgiler ışığında biz her yıl yapmaya çalıştığımız gibi kontenjanları diğer bölümlere göre kısmen daha yüksek olan ve genel bir başlık altında bir kod ile ataması yapılan bölümlerin taban puanlarını listeledik.

KPSS 2018/1 ÖNLİSANS BÖLÜMLERİ MERKEZİ ATAMA TABAN PUANLARI

Yukarıda da değindiğimiz gibi ataması diğer bölümlere göre kısmen daha yüksek olan bölümlerin taban puanlarını listeledik. Listede belli başlı bölümlere ve 3001 nitelik kodlu herhangi bir önlisans programı mezunlarının başvurabildiği kadroların taban puanları yer almaktadır. Adaylar önlisans mezunları için hazırlanan KPSS’ye girerek ve GK GY testlerini çözerek aldıkları ilgili puan türü ile böyle merkezi atamalara başvuru yapabilmektedirler. KPSS Taban Puanları

Listeler aşağıdaki gibidir. Atamalar, KPSS, mülakatlar ve bunlar gibi konularda bilgi almak için FORUM sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz.

Teknikerlik ve Teknik İşler Bölümleri KPSS 2018/1 Atama Taban Puanları

Tekniker ve teknik eleman olarak atanabilinen bölümleri bu başlık altında topladık.

·        Bilgisayar Programcılığı 87,031 atama taban puanında kalmıştır.

·        Elektronik Teknolojisi 86,250 atama taban puanında kalmıştır.

·        Harita ve Kadastro 86,077 atama taban puanında kalmıştır.

·        İnşaat Teknolojisi 87,916 atama taban puanında kalmıştır.

·        Laborant ve Veteriner Sağlık 85,768 atama taban puanında kalmıştır.

Diğer Bölümler KPSS 2018/1 Atama Taban Puanları

Genel olarak bir kısım bölümleri de bu başlık altında topladık.

·        Adalet 89,943 atama taban puanında kalmıştır.

·        Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 84,853 atama taban puanında kalmıştır.

·        Emlak ve Emlak Yönetimi 75,666 atama taban puanında kalmıştır.

·        İşletme Yönetimi 84,982 atama taban puanında kalmıştır.

·        Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 84,603 atama taban puanında kalmıştır.

·        Özel Güvenlik ve Koruma 81,216 atama taban puanında kalmıştır.

·        Sivil Savunma ve İtfaiyecilik 74,912 atama taban puanında kalmıştır.

3001 Kodu ile KPSS 2018/1 Atama Taban Puanları

·        89,943 atama taban puanında kalmıştır.

*Buradaki sayısal veriler ve bilgiler ÖSYM kılavuzları ve ÖSYM’nin resmi internet sitesindeki bilgiler ışığında hazırlanmıştır.Yapılabilecek değişiklikler ve verilecek bilgiler için ÖSYM’nin ve bu alımların yapıldığı kurumların internet sitelerini takip etmek sizin için faydalı olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.