kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS 2018/1 Ortaöğretim Atama Taban Puanları

KPSS 2018/1 ortaöğretim bölümleri atama taban puanları kaç puanlarda kalmıştır, KPSS 2018/1 merkezi atamalarında hangi puan türleri kullanılır gibi ve benzeri soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

KPSS 2018/1 ortaöğretim bölümleri atama taban puanları kaç puanlarda kalmıştır, KPSS 2018/1 merkezi atamalarında hangi puan türleri kullanılır, ilgili bu puan türlerini almak için hangi sınavlara girmek gerekmektedir, bu sınavlar ne sıklıkla yapılır gibi soruların cevapları ile merkezi atamada kontenjanları kısmen daha ortaöğretim bölümlerinin atama taban puanları listesini yazımız içinde bulabilirsiniz.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) adından da anlayacağımız gibi devlet memuru yani kamu personeli olmak isteyen adayların girdiği bir sınavdır. Bu sınav Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) tarafından düzenlenmektedir. Bu sınavın farklı modelleri ve kendi içinde barındırdığı alan grupları bulunmaktadır. KPSS lisans alan bilgisi sınavı her yıl ilişkili lisans mezunları için düzenlenmektedir. Merkezi atamalarda kullanılan puan türlerinin alındığı KPSS ön lisans, KPSS lisans, KPSS ortaöğretim gibi temel atamaların yapılmasını sağlayan KPSS’ler ise 2 yılda bir düzenlenmektedir. Bu puan türlerini almak için adayların Genel Yetenek (GY) ve Genel Kültür (GK) sorularını çözmeleri gerekmektedir.

Bu genel bilgiler ışığında biz her yıl yapmaya çalıştığımız gibi merkezi atamalarda açılan kadroların ve kontenjanların atama taban puanlarını listeledik. KPSS Taban Puanları

KPSS 2018/1 ORTAÖĞRETİM BÖLÜMLERİ MERKEZİ ATAMA TABAN PUANLARI

Yukarıda da değindiğimiz gibi merkezi atamalarda açılan kurum ve kuruluşlara ait kadroların ve kontenjanların atama taban puanlarını listeledik. Listede tüm ortaöğretim bölümlerine ait ve 2001 nitelik kodlu herhangi bir ortaöğretim programı mezunlarının başvurabildiği kadroların ve kontenjanların taban puanları yer almaktadır. Adaylar ortaöğretim mezunları için hazırlanan KPSS’ye girerek ve genel kültür (GK) ve genel yetenek (GY) testlerini çözerek aldıkları ilgili puan türü ile böyle merkezi atamalara başvuru yapabilmektedirler.

*Buradaki sayısal veriler ve bilgiler ÖSYM kılavuzları ve ÖSYM’nin resmi internet sitesindeki bilgiler ışığında hazırlanmıştır.Yapılabilecek değişiklikler ve verilecek bilgiler için ÖSYM’nin ve bu alımların yapıldığı kurumların ve kuruluşların internet sitelerini takip etmek sizin için faydalı olacaktır.

5250 1 8b7711205d2a89e82d541e06c44dd21f scaled

Yorumlar

  1. Han Avatar Han dedi ki:

    Hemşire yardımcıları atanıcak diye bir söylem var dogruysa kaçla atanırlar