kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Meteoroloji Mühendisliği KPSS 2018/1 Atama Taban Puanları

Meteoroloji mühendisliği mezunu olarak KPSS 2018/1 atama puanlarında atanmak için kaç puan almış olmak gerekir, meteoroloji mühendisliği mezunu kontenjanı kaçtır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Meteoroloji mühendisliği mezunu olarak KPSS 2018/1 atama puanlarında atanmak için kaç puan almış olmak gerekir, meteoroloji mühendisliği mezunu kontenjanı kaçtır, meteoroloji mühendisliği bölümü mezunu olma şartı arayan kod kaçtır, sadece bu koda özel kaç kontenjan açılmıştır, meteoroloji mühendisliği mezunu olarak atanmada kullanılan 2018/1 atamasında en düşük ve en yüksek taban puanlar kaç olarak belirlenmiştir? Bu soruların cevapları ile meteoroloji mühendisliği KPSS 2018/1 atama taban puanları tablomuza yazımız içinde göz atabilirsiniz.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) adayların başvurarak devlet memuru olmak amacıyla puan almaya çalıştığı bir Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sınavıdır. ÖSYM’nin bu şekilde memur seçimi için düzenlediği ve bu amaçla en geniş katılımların olduğu 4 sınavı bulunmaktadır,KPSS lisans, önlisans, ortaöğretim ve EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı).

Yukarıda bahsettiğimiz sınavlar ilk aşamada gerekli puanı almaya yarayan sınavlardır bunun dışında bir de atanma ile ilgili izlenecek yollar bulunmaktadır. KPSS puanı ile bir yere yerleşebilmenin en temel halde iki yolu bulunmaktadır. Bunlardan biri yine ÖSYM tarafından gerçekleştirilen merkezi atama sistemi iken diğeri ise mülakat ile alım yapacak kurumlara atanma yöntemidir. Bu iki yolda da bazen benzer bazen farklı puan türleri kullanılır fakat aralarındaki en temel fark, merkezi atamanın direkt olarak KPSS’den alınan puanın üzerinden, başka bir sözlü ya da yazılı sınava gerek olmaksızın,atanmayı sağlamasıdır.

METEOROLOJİ MÜHENDİSLİĞİ KPSS 2018/1 MERKEZİ ATAMA TABAN PUANLARI

Merkezi atamalar yapılırken meteoroloji mühendisliği mezunlarının atanabileceği iki kod ile oluşturulan kontenjanlar bulunmaktadır.Bunlardan bir tanesi herhangi bir lisans mezununu kapsayan 4001 kodu iken diğeri ise meteoroloji mühendisliği mezunlarını veya meteoroloji mühendisliği benzeri bölüm mezunlarını kapsayan 4683 kodudur. 2018/1 atamalarında 4001 kodu ile başvurulacak 14 kontenjana karşılık 4683 kodu ile başvurulabilecek 9 kontenjan bulunmaktaydı. Yani 2018/1 merkezi atamalarında meteoroloji mühendisliği mezunu bir bireyin başvurabileceği 23 kontenjan bulunuyordu. KPSS Taban Puanları

Meteoroloji mühendisliği mezunu olarak 2018/1 atamalarında yerleşmiş olmayı sağlan en düşük puan 69,514 idi. Bununla beraber yine aynı bölüm mezunu olarak yerleşmeyi sağlayan en yüksek puan ise 91,998 olarak belirlenmiştir. Merkezi atamalarda lisans mezunu olarak atanabilmeye yarayan puan türü P3 puan türüdür. Burada geçen puanlarda bu puan türünden alınan puanlardır.

Meteoroloji mühendisliği KPSS 2018/1 atama taban puanları listesine dair görsel aşağıdadır.

*Tüm bu bilgiler ile veriler ÖSYM’nin kılavuzlarından ve resmi internet sitesinden toparlanmıştır. Yazının yayımlandığı tarihteki en güncel haldedir fakat yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin en son yapacağı duyuru dikkate alınmalıdır.

5210 1 89e6aa2a368819832a911891bb6d19b4

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.