kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Mimarlık KPSS 2019/1 Atama Taban Puanları

​​​​​​​Mimarlık mezunlarının atanabildiği kadrolar en küçük ve en yüksek kaç taban puanlarda kaldı, mimarlık bölümü mezunlarının ataması yapılan kadro sayısı 2019/1 merkezi atamasında kaç taneydi, KPSS 2019/1 mimarlık atama taban puanları hangi durumdadır, mimar atamaları merkezi atama içindeki hangi nitelik kodu ile yapılmaktadır, bu kod ile ataması olan kaç kadro bulunuyordu, bu kod dışında mimarlık mezunları hangi kontenjanlara yerleşebilir gibi soruların cevaplarına yazımıza göz atarak ulaşabilirsiniz.

Herhangi bir eğitim-öğretim kurumu mezunu birey memur olmak istediği anda kamu personeli seçme sınavı adını taşıyan sınava girmelidir diyebiliriz. Bu sınavdan kendi mezun olduğu bölüme bağlı olarak belli başlı bazı puan türlerinden aldığı puan ile de merkezi atama ile veya mülakat ile alım yapan kurumlara başvurmak suretiyle memur olma şansını yakalayabilir. Bunlardan görece daha net olan merkezi atamalarda alınması gerekebilecek puanları her bölüm için listelemeye devam ediyoruz ve bu yazımızda da KPSS 2019/1 merkezi atama yerleştirmeleri sonrasında ortaya çıkan puanları mimarlık bölümü için vereceğiz. Sizlere fikir vermesi için oluşturduğumuz KPSS 2019/1 mimarlık atama taban puanları görselini aşağıda bulabilirsiniz.

KPSS 2019/1 MİMARLIK ATAMA TABAN PUANLARI

Mimarlık mezunları merkezi yerleştirmelerde iki farklı nitelik koduna sahip kadrolara başvuru yapabilirler. Bunlardan bir tanesi tüm lisans mezunlarının başvuru yapabildiği 4001 nitelik kodlu kadrolara aitken diğeri ise mimarlık ve türevi bölüm mezunlarının başvuru yapabildiği 4747 nitelik kodlu kadrolara aittir.

KPSS 2019/1 merkezi atamalarında mimar adaylarının başvurma hakkı bulunan 80 kontenjan vardı. Bu 80 kontenjanın 79’u 4001 nitelik kodu, yani herhangi bir lisans programından mezun olma şartı arayan kod, ile atanma şansı elde edilen kontenjanlara aitken diğer 1 kontenjan ise 4747 kodlu mimarlık ve türevi bölüm mezunlarının atanma hakkı elde ettiği kontenjanlara aitti.

Bu kontenjanlara atamalar gerçekleştikten sonra ortaya çıkan tabloya baktığımızda mimarlık mezunu bir adayın KPSS 2019/1 merkezi atamasında yerleşmesini sağlayan en küçük puanın 91,570 olduğu, yine mimarlık mezunu bir adayın aynı atamalarda yerleşmesini sağlayan en büyük puanın ise 99,024 olduğu görülmektedir. Mimarlık mezunu olarak atanabileceğiniz tüm kontenjanların puanlarını içeren tablo aşağıdadır.

Kamu personeli seçme sınavı, mimarlık bölümü ve bu bölüme ait atamalar, alımlar ve bunlar gibi tüm konularda destek alabileceğiniz forum sayfalarımız hizmetinizdedir.

► FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

kpss 2019 1 mimarlik atama taban puanlari

Mezun olduğunuz mimarlık bölümünün son sene kaç taban puan ile kapattığını merak ediyorsanız ilişkili içeriğimize göz atabilirsiniz.

* Bu yazı içinde yer alan bilgiler ve KPSS 2019/1 mimarlık atama taban puanları görselindeki liste ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzlardan ve dosyalardan derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM duyuru yapacaktır ve bu duyuru tüm adaylar için bağlayıcı olacaktır.

** Açılan kadrolara atanabilmek için bazı durumlarda, bazı kadrolarda özel şartlar ve açıklamalar vardır.

Örnek: 7113: Son 5 Yıl İçerisinde KPDS/YDS En Az D Seviyesinde İngilizce Bilmek.

Yorumlar

  1. Esra Avatar Esra dedi ki:

    2 yıllık mezunları n atanma tablosu mu