kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Psikoloji 2020/2 KPSS Atama Taban Puanları

​​​​​​​Psikoloji KPSS 2020/2 atama puanları nasıldır? Psikoloji için kaç kadro ayrılmıştı? Psikolog atamaları en küçük ve en büyük kaçta kaldı?

Türkiye’de memur olma fikri oldukça cazip bir fikirdir ve insanlar hayatlarını garanti altında görmek için bu yolu seçerler. Memur yani kamu personeli olmak için de adaylar kamu personeli seçme sınavına (KPSS) girmelidirler.

KPSS’ye girdikten sonra adaylar alanları ile ilgili olmak üzere farklı puan türlerinden puanlar alırlar. Adayların genel kültür genel yetenek testini çözerek aldıkları puan merkezi atamalarda yerleşmesini sağlar. Merkezi atamalar da yine pek çok adayın tercih ettiği atamalardır çünkü sadece puan ile yerleştirilme şansı olan atamalardır.

Adaylar sınavdan sonra bölümlerine göre aldıkları puanın böyle merkezi atamalarda yetip yetmeyeceğini de merak ederler ve buna dair fikir edinebilecekleri yer geçmiş merkezi atamalardaki yerleştirme, atama taban puanlarıdır.

KPSS 2020/2 PSİKOLOJİ ATAMA TABAN PUANLARI

Psikoloji mezunları merkezi atamalarda hem her lisans mezunu gibi 4001 nitelik kodunu taşıyan kadrolara başvuruda bulunabilir hem de psikolog için açılan ve 4131 nitelik kodunu taşıyan kadrolara başvuru yapabilirler.

KPSS 2020/2 merkezi atamasında 4001 de dahil olmak üzere psikoloji mezunlarının başvuru yapabileceği toplam 98 kontenjan bulunmaktaydı ve bu kontenjanların 95’i her lisans mezununun başvurabileceği kadrolara 3 tanesi ise 4131 nitelik kodu şartı ile psikoloji mezunlarının başvuru yapabileceği kadrolara aitti.

Yine KPSS 2020/2 merkezi atamasında bu bahsettiğimiz psikoloji mezunlarının başvuru yapabileceği kadrolara yapılan yerleştirmelerde en küçük puan ile yerleştirilen adayın 89,790 ile en büyük puan ile yerleştirilen adayın da 98,200 puan ile yerleştirildiğini görüyoruz.

Tüm psikoloji KPSS 2020/2 atama taban puanları listesi aşağıdadır.

kpss 2020 2 psikoloji atama taban puanlari

kpss psikoloji 2020 2 atama taban puanlari

Kamu kurumlarına dair bilgi alabileceğiniz, KPSS ve benzeri sınavlar hakkında sorular sorabileceğiniz ve paylaşımlarda bulunabileceğiniz forum sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz. Forum sayfalarımıza ulaşmak için:

► FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

* Her kadro için bölüm şartı aranan nitelik kodu bulunmakla birlikte bazı kadrolar için özel ek şartlar aranmasını sağlayan nitelik kodları da bulunabilmektedir. Örneğin YDS’den belli bir puan almak gibi.

** Yazıda yer alan bilgiler ve tablo ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yer alan kılavuzlar ışığında hazırlanmış olup yapılacak bir değişiklikte ÖSYM duyuru yapacaktır ve bu duyuru tüm adayları bağlayıcı olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.