kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/4 Ortaöğretim Atama Taban Puanları

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel atama sonuçları açıklandı. KPSS 2019/4 bazı kamu kurum ve kuruluşların merkezi yerleştirme işlemleri ile birlikte ortaöğretim mezunları içerisinden 2.243 atama yapıldı. Bu alımda bir çok kadroya atama yapılırken, en çok atama hemşirelik kadrosuna yapıldı. Ortaöğretim mezunları içerisinden İlk ve acil yardım teknisyeni, Tıbbi sekreter ve Röntgen teknisyeni kadrolarına da yeterli sayıda atama yapıldı. Bu kadrolara ilişkin Sağlık Bakanlığı ortaöğretim atama taban puanları şu şekilde gerçekleşti…

ÖSYM tarafından koordine edilen KPSS 2019/4 Sağlık Bakanlığı kurum ve kuruluşları sözleşmeli personel atama sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte 2.243 ortaöğretim mezununa ait taban puan da belirlenmiş oldu. Ortaöğretim mezunlarına ayrılan kadroların büyük bölümü Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu – Hemşirelik Dalı olarak gerçekleşti. 1.835 hemşire ataması yapılan bu alımda diğer bölümler için de kadro ve pozisyonlara yer verildi. İlk ve acil yardım teknisyeni, Tıbbi sekreter ve Röntgen teknisyeni kadroları için de yeterli sayıda atama yapıldı. Son personel alımını KPSS 2018/5 olarak gerçekleştiren Sağlık Bakanlığının, KPSS 2019/4 atama taban puanları beklendiğinden yüksek puanda kapattı. Bir çok sağlık mezunu yıl sonuna kadar ikinci atama yapılmasını ve taban puanların düşmesini bekliyor.

KPSS 2019/4 Ortaöğretim Kontenjanları

Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/4 sözleşmeli personel atamaları ile birlikte toplam 2.243 ortaöğretim mezunu alınmıştır. Bakanlık bu atamaları farklı kadro ve pozisyonlar için gerçekleştirmiştir. Ortaöğretim mezunlarına ait atama taban puanlarını açıklamadan önce merkezi atamada yer verilen kadro ve pozisyonlara göz atalım:

  • Hemşire kadrosu için 1.835 kontenjan
  • İlk ve acil yardım teknisyeni kadrosu için 193 kontenjan
  • Tıbbi sekreter kadrosu için 65 kontenjan
  • Röntgen teknisyeni kadrosu için 57 kontenjan
  • Anestezi teknisyeni kadrosu için 34 kontenjan
  • Laboratuvar teknisyeni kadrosu için 32 kontenjan
  • Çevre sağlığı teknisyeni kadrosu için 15 kontenjan
  • Diş protez teknisyeni kadrosu için 12 kontenjan

Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/4 Ortaöğretim Atama Taban Puanları

Sağlık Bakanlığının ortaöğretim mezunları içerisinden yaptığı sözleşmeli personel ataması içerisinde en düşük puanda kalan Çevre Sağlığı Sağlık Teknisyenliği olmuştur. Düşük puanda kapatan diğer kadrolar ise Tıbbi Sekreterlik ve Diş Protez Sağlık Teknisyenliği olmuştur. En yüksek puanda kalan meslek ise Anestezi Sağlık Teknisyenliği olmuştur. İşte detaylar…

  • Çevre Sağlığı Teknisyeni atama taban puanı 75,881 olarak gerçekleşmiştir. Bu kadroya, Çevre Sağlığı – Çevre Sağlığı Teknisyenliği Dalı bölümünden mezun olanlar başvuru yapabilmiştir.
  • Tıbbi Sekreter Sağlık Teknisyeni atama taban puanı 81,283 olarak gerçekleşmiştir. Bu kadroya, Büro Yönetimi – Tıp Sekreterliği Dalı ve Sağlık Hizmetleri Sekreterliği – Tıbbi Sekreterlik Dalı bölümünden mezun olanlar başvuru yapabilmiştir.
  • Diş Protez Sağlık Teknisyeni atama taban puanı 82,100 olarak gerçekleşmiştir. Bu kadroya, Diş Protez – Diş Protez Teknisyenliği Dalı bölümünden mezun olanlar başvuru yapabilmiştir.
  • Laboratuvar Sağlık Teknisyeni atama taban puanı 84,230 olarak gerçekleşmiştir. Bu kadroya, Tıbbi Laboratuvar – Tıbbi Laboratuvar Teknisyenliği Dalı bölümünden mezun olanlar başvuru yapabilmiştir.
  • Röntgen Sağlık Teknisyeni atama taban puanı 84,797 olarak gerçekleşmiştir. Bu kadroya, Radyoloji – Radyoloji Teknisyenliği Dalı bölümünden mezun olanlar başvuru yapabilmiştir.
  • Hemşire atama taban puanı 85,323 olarak gerçekleşmiştir. Bu kadroya, Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu – Hemşirelik Dalı, Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu – Sağlık Memurluğu Dalı ve Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu – Ebelik-Hemşirelik Dalı bölümünden mezun olanlar başvuru yapabilmiştir.
  • İlk ve Acil Yardım Sağlık Teknisyeni atama taban puanı 86,851 olarak gerçekleşmiştir. Bu kadroya, Acil Sağlık Hizmetleri – Acil Tıp Teknisyenliği Dalı bölümünden mezun olanlar başvuru yapabilmiştir.
  • Anestezi Sağlık Teknisyeni atama taban puanı 89,055 olarak gerçekleşmiştir. Bu kadroya, Anestezi ve Reanimasyon – Anestezi Teknisyenliği Dalı bölümünden mezun olanlar başvuru yapabilmiştir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.