kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/8 Atama Taban Puanları

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/8 atama sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar, Kamu Personeli Seçme Sınav sonuçlarına göre aldıkları puanlara göre KPSS 2020/8 bazı kamu kurum ve kuruluşlarına atandı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen atamaların sonuçlanmasıyla birlikte atama taban puanları da belirlenmiş oldu. Biz de bundan sonraki Sağlık Bakanlığı atamaları için KPSS 2020/8 atama taban puanlarını listelemeye çalıştık.

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/8 sözleşmeli personel alımında kontenjan sayısı 3.000 olarak açıklanmıştır. Alımların büyük bölümü lisans mezunları için yapılacakken, önlisans ve ortaöğretim mezunlarının da rahat bir nefes alabilecekleri sayıda atama yapılacaktır. Sözleşmeli personel alımı için 2.021 kontenjan lisans mezunlarına, 606 kontenjan önlisans mezunlarına ve 373 kontenjan da ortaöğretim mezunlarına ayrılmıştır. Sağlık personeli alımlarında birçok kadro ve pozisyona yer verilmiştir. En çok atama yapılacak olan kadrolar: Hemşire, Ebe ve İlk ve Acil Yardım Teknikeri olarak belirlenmiştir. Gerçekleşecek merkezi atamada herhangi bir mülakat söz konusu olmayıp, puan sıralamasına göre atama yapılacaktır. Atama işlemleri ÖSYM tarafından koordine edilecek olup, atama sonuçları da Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden açıklanacaktır.

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/8 Kontenjanları

3.000 kişinin ataması yapılan merkezi atamada 1.929 lisans mezunu ve 373 ortaöğretim mezunu olmak üzere 2.302 kontenjan hemşire kadrosuna, 228 kontenjan tıbbi sekreter sağlık teknikeri kadrosuna, 175 kontenjan röntgen sağlık teknikeri kadrosuna ve 100 kontenjan da önlisans mezunu anestezi sağlık teknikeri kadrosuna ayrılmıştır. Bu atamada 2.021 kontenjan lisans mezunlarına ayrılmıştır. Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/8 sözleşmeli personel alımına ait bütün kontenjanları aşağıda yer alan yazımız içerisinde görebilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/8 Lisans Atama Taban Puanları

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/8 atamalarında toplam 2.021 lisans mezunu ataması yapılmıştır. Bu atama içerisinde 1.929 kişi hemşirelik bölümü mezunlarına ve 60 kişi de ebelik bölümü mezunlarına ayrılmıştır. Diğer bölümler için az sayıda kadroya yer verilmiştir. Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/8 lisans atama taban puanları aşağıdaki puanlarda kalmıştır:

  • Beslenme ve Diyetetik bölümü mezunlarının – Diyetisyen olarak atama taban puanı 89,370 puanla T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SANCAKTEPE ŞEHİT PROF. DR. İLHAN VARANK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ – İSTANBUL olmuştur.
  • Ebelik bölümü mezunlarının – Ebe olarak atama taban puanı 60,953 puanla T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI MARMARA ÜNİVERSİTESİ PENDİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ – İSTANBUL olmuştur.
  • Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü mezunlarının – Fizyoterapist olarak atama taban puanı 88,158 puanla T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI MARMARA ÜNİVERSİTESİ PENDİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ – İSTANBUL olmuştur.
  • Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri ve Sağlık Memurluğu bölümü mezunlarının – Hemşire olarak atama taban puanı 64,617 puanla T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SBÜ İSTANBUL DR. SADİ KONUK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ – İSTANBUL olmuştur.
  • Psikoloji bölümü mezunlarının – Psikolog olarak atama taban puanı 82,186 puanla T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SANCAKTEPE ŞEHİT PROF. DR. İLHAN VARANK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ – İSTANBUL olmuştur.
  • Sosyal Hizmetler / Sosyal Hizmet ve Sosyal Çalışmacı Sosyal Çalışmalar bölümü mezunları – Sosyal Çalışmacı olarak atama tabanı puanı 84,523 puanla T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SANCAKTEPE ŞEHİT PROF. DR. İLHAN VARANK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ – İSTANBUL olmuştur.

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/8 Önlisans Atama Taban Puanları

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/8 atamalarında toplam 606 önlisans mezunu ataması yapılmıştır. Bu atamada 228 Tıbbis Sekreter ve 175 Röntgen Teknikeri ataması yapılmıştır. Sağlık Bakanlığına önlisans mezunu sözleşmeli personel alımına ilişkin diğer kadro ve pozisyonlara açılan kontenjanlar şunlardır: 100 Anestezi Teknikeri kadrosu, 48 kişilik Laboratuvar Teknikeri kadrosu ve 24 kişilik Eczane Teknikeri kadrosuna atama yapılmıştır. Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/8 önlisans atama taban puanları şöyledir:

  • Anestezi ve Anestezi Teknikerliği bölümü mezunlarının – Anestezi Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 81,603 puanla T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SANCAKTEPE ŞEHİT PROF. DR. İLHAN VARANK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ – İSTANBUL olmuştur.
  • Diyaliz bölümü mezunlarının – Diyaliz Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 81,348 puanla T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SBÜ İSTANBUL DR. SADİ KONUK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ – İSTANBUL olmuştur.
  • Eczane Teknikerliği ve Eczane Hizmetleri bölümü mezunlarının – Eczane Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 75,547 puanla T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SBÜ İSTANBUL DR. SADİ KONUK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ – İSTANBUL olmuştur.
  • Tıbbi Laboratuvar, Sağlık Laboratuvarı ve Tıbbi Laboratuar Teknikleri / Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümü mezunlarının – Laboratuvar Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 80,360 puanla T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SBÜ İSTANBUL YEDİKULE GÖĞÜS HASTALIKLARI VE GÖĞÜS CERRAHİSİ EAH – İSTANBUL olmuştur.
  • Patoloji Laboratuvar ve Patoloji Laboratuvar Teknikleri bölümü mezunlarının – Patolojik Anatomi Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 80,869 puanla T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SANCAKTEPE ŞEHİT PROF. DR. İLHAN VARANK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ olmuştur.
  • Radyoloji ve Tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümü mezunlarının – Röntgen Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 80,835 puanla T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SBÜ İSTANBUL DR. SADİ KONUK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ – İSTANBUL olmuştur.
  • Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü mezunlarının – Tıbbi Sekreter Sağlık Teknikeri olarak atama taban puanı 78,153 puanla T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SBÜ İSTANBUL DR. SADİ KONUK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ – İSTANBUL olmuştur.

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/8 Ortaöğretim Atama Taban Puanları

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/8 atamalarında toplam 373 ortaöğretim mezunu hemşire ataması yapılmıştır. Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/8 ortaöğretim atama taban puanları aşağıdaki şekilde kalmıştır:

  • Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu – Hemşirelik Dalı, Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu – Sağlık Memurluğu Dalı ve Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu – Ebelik-Hemşirelik Dalı mezunlarının – Hemşire olarak atama taban puanı 81,332 puanla T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SBÜ İSTANBUL DR. SADİ KONUK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ – İSTANBUL kalmıştır.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.