kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sivil Savunma ve İtfaiyecilik 2020/1 KPSS Atama Taban Puanları

​​​​​​​Sivil savunma ve itfaiyecilik mezunları için 2020/1 içinde kaç kontenjan ayrılmıştı? KPSS 2020/1 sivil savunma ve itfaiyecilik atama taban puanları kaçta kalmıştır?

Memur olmak garantili iş demek, düzenli mesai ve düzen demek, sabit maaş ve sabit gelir demektir. Tabi ki ülkemizde birçok açıdan belirsizliklerin olduğu göz önünde bulundurulursa toplumun birçoğunun hayalinde de bu düzene sahip olmak vardır. Fakat bir zamanlar daha kolay olsa da özellikle son on yıllarda memur olmak bir hayli zorlaşmıştır. Adayların KPSS adını taşıyan kamu personeli seçme sınavına girmesi, yeterli puanları alması gerekmektedir. Yeterli puan konusu da merkezi atamalarda veya ilan ile alımlarda değişiklik gösterebilmektedir. Sadece bu iki konuda değil sınavın durumuna ve alınacak kişi sayısına bağlı olarak da değişkenlik bulunmaktadır. Fakat yine de özellikle merkezi atama ile memur olmayı planlayan adayların fikir almasını sağlayacak önceki merkezi atama puanları bulunmaktadır. İşte biz sizlere bu atama puanlarını bölüm bölüm yayımlamaya çalışıyoruz. Sivil savunma ve itfaiyecilik atama taban puanlarının KPSS 2020/1 merkezi ataması içinde kaçla kapattığını yazımızın devamında öğrenebilirsiniz.

KPSS 2020/1 SİVİL SAVUNMA VE İTFAİYECİLİK ATAMA TABAN PUANLARI

Sivil savunma ve itfaiyecilik mezunları birçok bölüm mezunu gibi hem kendisine özel açılan hem de ortak kadrolar olarak adlandırabileceğimiz kadrolara başvuru yapabilmektedir. Ortak kadrolar adını taşıyan kadrolar önlisans mezunları için 3001 nitelik kodunu taşıyan kadrolardır. Bunların dışında 3331 nitelik kodlu kadrolar ise sivil savunma ve itfaiyecilik mezunlarına özel açılan ve onların başvuru yapabildiği kadrolara aittir.

KPSS merkezi atamalarından biri olan 2020/1 içinde sivil savunma ve itfaiyecilik mezunlarının bu şekilde başvurma şansının olduğu 38 kontenjan açılmıştı ve bunlardan 18 tanesi 3001 nitelik kodu ile her önlisans mezununun başvuru yapabildiği kontenjanlara aitken kalan 20 tanesi de 3331 nitelik kodu ile özellikle sivil savunma ve itfaiyecilik mezunlarına açılan kontenjanlarındı.

Sivil savunma ve itfaiyecilik mezunu olarak başvurulma şansı olan bu kadroların içindeki en düşük puan ile kapatan kadro 85,739 puan ile kapanmış en yüksek ise 96,576 ile kapanmıştır.

Sivil savunma ve itfaiyecilik mezunlarının tercih edebildiği tüm kadrolara ait sivil savunma ve itfaiyecilik KPSS 2020/1 atama taban puanlarının listesi aşağıdaki gibidir.

kpss 2020 1 sivil savunma ve itfaiyecilik atama taban puanlari

KPSS, memurluk, sınavlara hazırlanma gibi her konuda bilgi edinebileceğiniz forum sayfalarımızı FORUM.TERCİHİNİYAP.NET adresi üzerinden ziyaret edebilir, sorularınızı sorabilir, paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

*Sivil savunma ve itfaiyecilik KPSS 2020/1 atama taban puanları listesi ve diğer bilgiler ÖSYM’nin yayımladığı kılavuz ve dosyalardan derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM duyuru yapacaktır ve bu duyuru tüm adayları kapsayacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.