kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Uluslararası İlişkiler 2019/2 KPSS Atama Taban Puanları

​​​​​​​2019/2 merkezi atamalarında uluslararası ilişkiler kaç puan ile kapatmıştır, uluslararası ilişkiler mezunları hangi nitelik kodu ile atanabilir, KPSS 2019/2 merkezi ataması için uluslararası ilişkiler bölümüne kaç kadro ayrılmıştı, KPSS 2019/2 atamalarında uluslararası ilişkiler puanları en düşük ve en yüksek kaçta kalmıştır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Devlette çalışabilmek için adaylar KPSS’ye girmek zorundadır. KPSS’ye giren adaylar kendilerini ilgilendiren puan türlerinde puanlar alır ve ilan gelmesini, atama yapılmasını beklerler. Aldıkları puanın bir yere yetip yetmeyeceği de adayların aklındaki en önemli sorulardan birisidir. İşte biz bu soruya net cevap veremesek de size biraz yol göstersin diye özellikle merkezi atamaların taban puanlarını yayımlamaya devam ediyoruz. Bu yazımızda KPSS 2019/2 uluslararası ilişkiler atama taban puanlarını vermeye çalıştık.

KPSS 2019/2 ULUSLARARASI İLİŞKİLER ATAMA TABAN PUANLARI

Uluslararası ilişkiler mezunları merkezi atamalarda iki farklı nitelik koduna açılan kadrolara başvuru yapabilmektedir. Bunlardan bir tanesi tüm lisans mezunlarının başvuru yapabildiği 4001 nitelik kodu iken diğeri ise uluslararası ilişkiler ve türevi bölümlerin mezunlarının başvuru yapabildiği 4507 nitelik kodudur.

Bu nitelik kodları üzerinden 2019/2 merkezi atamalarında uluslararası ilişkiler mezunlarının başvuru yapabileceği toplamda 226 kontenjan bulunuyordu. Bunlardan 151 tanesi 4001 nitelik kodu ile yani her lisans mezunun başvuru yapabildiği kontenjanlarken kalan 75 tanesi ise 4507 nitelik kodu ile yani uluslararası ilişkiler ve türevi mezunlarının başvuru yapabildiği kontenjanlara aitti.

Bu atamalar gerçekleştikten sonra puanları incelediğimizde ise uluslararası ilişkiler mezunu olarak (veya herhangi bir lisans programı mezunu olarak) yerleşen adaylara baktığımızda en yüksek puan ile atamanın 96,580 puan ile en düşük taban puan ile atamanın da 86,822 puan ile gerçekleştiği görülmektedir.

Uluslararası ilişkiler KPSS 2019/2 merkezi atama taban puanları listesinin tamamını aşağıdaki görselde bulabilirsiniz.

kpss 2019 2 uluslararasi iliskiler atama taban puanlari

Mezun olduğunuz uluslararası ilişkiler bölümüne kaç puan ile yerleşildiğini merak ediyorsanız ilgili içeriğimize göz atabilirsiniz.

*Bazı kadrolara atanabilmek için bazen bazı özel koşullar ve açıklamalar da bulunabilmektedir. Bunu ÖSYM’nin tercih kılavuzunda görebilirsiniz. Tercih yapmadan önce bunu mutlaka inceleyin.

**Yazımızda yer alan bilgiler ÖSYM’nin resmi websitesinde yer alan dosyalardan derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı duyuru esas olacaktır.

Yorumlar

  1. AHMET  KOSE Avatar AHMET KOSE dedi ki:

    Bu salaklari denize atsaydik bugun kibris tc olarak bizi mecbur taniyacaklardi serefsiz bati