kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Yıllara Göre ATT (Paramedik) Atama Sayıları, En Çok İlk ve Acil Yardım Teknikeri Ataması Kaçtır?

Sağlık Bakanlığı son yıllarda fazla sayıda personel ataması yapmıştır. KPSS sonuçlarına göre lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için kontenjan belirleyen bakanlık, önlisans mezunları içerisinde en çok atamayı ilk ve acil yardım teknikeri (ATT – Paramedik) kadrosu için yapmıştır. Sağlık Bakanlığının kadrolarına önlisans mezunu olmak üzere binlerce sözleşmeli ATT – Paramedik ataması yapılmıştır. Biz de yazımız devamında yıllara göre ATT atama sayılarını aktarmaya çalışacağız.

Sağlık Bakanlığı son yıllarda yüksek sayıda personel ataması yapmıştır. Bakanlık KPSS – Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre bazı kamu kurum ve kuruluşlarına on binlerce sözleşmeli personel alınmıştır. Branşa göre atama yapan bakanlık, öncelikli olarak yeni açılan şehir hastanelerinin personel ihtiyacını karşılamaya çalışmıştır. Bu hastanelerin çok büyük bölümünde en çok ihtiyaç duyulan branşların başında ATT – Paramedik olarak bilinen ilk ve acil yardım teknikeri kadrosu gelmektedir. Acil Bakım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım, Acil Yardım Teknikerliği, Paramedik, Ambulans ve Acil Yardım ve İlk ve Acil Yardım bölümlerinden mezun olan önlisans mezunları ATT – Paramedik Sağlık Teknikeri kadrolarını tercih edebilmiştir. Sağlık Bakanlığı tarafından 2016 – 2020 yılları arasında; KPSS 2016/3, 2016/6, 2016/7, 2017/3, 2017/5, 2018/4, 2018/5, 2019/4, 2019/7, 2020/4 ve 2020/5 olmak üzere toplam 11 atama gerçekleştirilmiştir. Bu atamaların neredeyse tamamında en fazla önlisans kadrosu ATT – Paramedik Sağlık Teknikeri kadrosu için ayrılmıştır. Biz de merkezi atamalara göre; ATT – Paramedik Sağlık Bakanlığı atama sayılarını aktarmaya çalışacağız.

KPSS 2016/3 ATT – Paramedik Atama Sayısı

KPSS 2016/3 merkezi atamalarında açılan 3.103 kontenjan için 3.090 kişinin ataması yapılmıştır. Bu atamada önlisans mezunları içerisinde en fazla kontenjan ilk ve acil yardım sağlık teknikeri kadrosu için ayrılmıştır. Acil Bakım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım, Acil Yardım Teknikerliği, Paramedik, Ambulans ve Acil Yardım ve İlk ve Acil Yardım bölümlerinin birinden mezun olarak ATT – Paramedik Sağlık Teknikeri olarak atananların sayısı 530 olarak gerçekleşmiştir.

KPSS 2016/6 ATT – Paramedik Atama Sayısı

KPSS 2016/6 merkezi atamalarında açılan 2.808 kontenjan için 2.808 kişinin ataması yapılmıştır. Bu atamada önlisans mezunları içerisinde en fazla kontenjan ilk ve acil yardım sağlık teknikeri kadrosu için ayrılmıştır. Acil Bakım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım, Acil Yardım Teknikerliği, Paramedik, Ambulans ve Acil Yardım ve İlk ve Acil Yardım bölümlerinin birinden mezun olarak ATT – Paramedik Sağlık Teknikeri olarak atananların sayısı 240 olarak gerçekleşmiştir.

KPSS 2016/7 ATT – Paramedik Atama Sayısı

KPSS 2016/7 merkezi atamalarında açılan 4.984 kontenjan için 4.963 kişinin ataması yapılmıştır. Bu atamada önlisans mezunları içerisinde en fazla kontenjan ilk ve acil yardım sağlık teknikeri kadrosu için ayrılmıştır. Acil Bakım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım, Acil Yardım Teknikerliği, Paramedik, Ambulans ve Acil Yardım ve İlk ve Acil Yardım bölümlerinin birinden mezun olarak ATT – Paramedik Sağlık Teknikeri olarak atananların sayısı 47 olarak gerçekleşmiştir.

KPSS 2017/3 ATT – Paramedik Atama Sayısı

KPSS 2017/3 merkezi atamalarında açılan 3.890 kontenjan için 3.882 kişinin ataması yapılmıştır. Bu atamada önlisans mezunları içerisinde en fazla kontenjan ilk ve acil yardım sağlık teknikeri kadrosu için ayrılmıştır. Acil Bakım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım, Acil Yardım Teknikerliği, Paramedik, Ambulans ve Acil Yardım ve İlk ve Acil Yardım bölümlerinin birinden mezun olarak ATT – Paramedik Sağlık Teknikeri olarak atananların sayısı 1.207 olarak gerçekleşmiştir.

KPSS 2017/5 ATT – Paramedik Atama Sayısı

KPSS 2017/5 merkezi atamalarında açılan 12.500 kontenjan için 12.496 kişinin ataması yapılmıştır. Bu atamada önlisans mezunları içerisinde en fazla kontenjan ilk ve acil yardım sağlık teknikeri kadrosu için ayrılmıştır. Acil Bakım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım, Acil Yardım Teknikerliği, Paramedik, Ambulans ve Acil Yardım ve İlk ve Acil Yardım bölümlerinin birinden mezun olarak ATT – Paramedik Sağlık Teknikeri olarak atananların sayısı 1.679 olarak gerçekleşmiştir.

 

KPSS 2018/4 ATT – Paramedik Atama Sayısı

KPSS 2018/4 merkezi atamalarında açılan 9.000 kontenjan için 8.999 kişinin ataması yapılmıştır. Bu atamada önlisans mezunları içerisinde en fazla kontenjan ilk ve acil yardım sağlık teknikeri kadrosu için ayrılmıştır. Acil Bakım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım, Acil Yardım Teknikerliği, Paramedik, Ambulans ve Acil Yardım ve İlk ve Acil Yardım bölümlerinin birinden mezun olarak ATT – Paramedik Sağlık Teknikeri olarak atananların sayısı 77 olarak gerçekleşmiştir.

KPSS 2018/5 ATT – Paramedik Atama Sayısı

KPSS 2018/5 merkezi atamalarında açılan 18.000 kontenjan için 17.981 kişinin ataması yapılmıştır. Bu atamada önlisans mezunları içerisinde en fazla kontenjan ilk ve acil yardım sağlık teknikeri kadrosu için ayrılmıştır. Acil Bakım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım, Acil Yardım Teknikerliği, Paramedik, Ambulans ve Acil Yardım ve İlk ve Acil Yardım bölümlerinin birinden mezun olarak ATT – Paramedik Sağlık Teknikeri olarak atananların sayısı 1.006 olarak gerçekleşmiştir.

 

KPSS 2019/4 ATT – Paramedik Atama Sayısı

KPSS 2019/4 merkezi atamalarında açılan 12.000 kontenjan için 12.000 kişinin ataması yapılmıştır. Bu atamada önlisans mezunları içerisinde en fazla kontenjan ilk ve acil yardım sağlık teknikeri kadrosu için ayrılmıştır. Acil Bakım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım, Acil Yardım Teknikerliği, Paramedik, Ambulans ve Acil Yardım ve İlk ve Acil Yardım bölümlerinin birinden mezun olarak ATT – Paramedik Sağlık Teknikeri olarak atananların sayısı 807 olarak gerçekleşmiştir.

KPSS 2019/7 ATT – Paramedik Atama Sayısı

KPSS 2019/7 merkezi atamalarında açılan 8.845 kontenjan için 8.845 kişinin ataması yapılmıştır. Bu atamada önlisans mezunları içerisinde en fazla kontenjan ilk ve acil yardım sağlık teknikeri kadrosu için ayrılmıştır. Acil Bakım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım, Acil Yardım Teknikerliği, Paramedik, Ambulans ve Acil Yardım ve İlk ve Acil Yardım bölümlerinin birinden mezun olarak ATT – Paramedik Sağlık Teknikeri olarak atananların sayısı 617 olarak gerçekleşmiştir.

KPSS 2020/4 ATT – Paramedik Atama Sayısı

KPSS 2020/4 merkezi atamalarında açılan 8.844 kontenjan için 8.844 kişinin ataması yapılmıştır. Bu atamada önlisans mezunları içerisinde en fazla kontenjan ilk ve acil yardım sağlık teknikeri kadrosu için ayrılmıştır. Acil Bakım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım, Acil Yardım Teknikerliği, Paramedik, Ambulans ve Acil Yardım ve İlk ve Acil Yardım bölümlerinin birinden mezun olarak ATT – Paramedik Sağlık Teknikeri olarak atananların sayısı 616 olarak gerçekleşmiştir.

KPSS 2020/5 ATT – Paramedik Atama Sayısı

KPSS 2020/5 merkezi atamalarında açılan 17.956 kontenjan için 17.947 kişinin ataması yapılmıştır. Bu atamada önlisans mezunları içerisinde en fazla kontenjan tıbbi sekreter sağlık teknikeri kadrosu için ayrılmıştır. Acil Bakım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım, Acil Yardım Teknikerliği, Paramedik, Ambulans ve Acil Yardım ve İlk ve Acil Yardım bölümlerinin birinden mezun olarak ATT – Paramedik Sağlık Teknikeri olarak atananların sayısı 251 olarak gerçekleşmiştir.

Toplam bu 11 atama ile ilk ve acil yardım sağlık teknikeri olarak atanan önlisans mezunu sayısı 7.077 olarak gerçekleşmiştir.

Yorumlar

  1. Ceylan Avatar Ceylan dedi ki:

    2022 mezunu olacam ve sıralamam 1140 atamam olur mu acaba

    1. mami Avatar mami dedi ki:

      senin gibi 2.sınıf çk varmı acaba?

  2. Çetin Avatar Çetin dedi ki:

    Kaç puan aldın