kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Bankacılık ve Sigortacılık 2020/2 KPSS Atama Taban Puanları

​​​​​​​KPSS 2020/2 içinde bankacılık ve sigortacılık mezunlarının başvuru yapabildiği kadrolar en küçük ve en büyük kaçta kaldı? Atama taban puanları kaç puanlardadır?

Kamu personeli seçme sınavı yani KPSS Türkiye’de memur olmak isteyen bireylerin girmesi gereken bir sınavdır. Bu sınavdan alınacak puanlar ile adaylar farklı metotlar ile memur olmaya çalışmaktadırlar.

Farklı metot denebilecek metotlardan bir tanesi merkezi atamalarda açılan kadrolara başvuru yapmaktır. Merkezi atamadaki kadrolara atanmayı sağlayacak puan türünü elde etmek için adayların KPSS içinde yer alan genel kültür genel yetenek testini çözmeleri gerekmektedir.

Adayların merkezi atamalarda atanmasının gerçekleşebilmesi için bunların dışında yeterli bir puan almış olması gerekmektedir. Yeterli puan konusu sınav durumuna, kaçıncı merkezi atama olduğuna ve açılan kadro sayısına bağlı olarak değişkenlik gösterebilmekle beraber önceki yılların merkezi atama puanları adaylara bu konuda fikir verebilmektedir.

KPSS 2020/2 BANKACILIK VE SİGORTACILIK ATAMA TABAN PUANLARI

Herhangi bir lisans programı mezunu olan adaylar 4001 nitelik kodlu kadroların hepsine başvuru yapabilir ve bankacılık ve sigortacılık mezunları da bu kadrolara başvuru yapabilir. Buna ek olarak bankacılık ve sigortacılık mezunlarının başvuru yapabileceği diğer kadrolar 4465 nitelik kodlu kadrolardır.

4001 veya 4465 nitelik kodunu taşıyan (bazen bunların yanında ek şartlar belirten nitelik kodlu kadrolar da bulunabilmektedir, bunu göz önünde bulundurunuz) ve bankacılık ve sigortacılık mezunlarının başvuru yapabileceği 2020/2 KPSS merkezi atamasında toplam 100 kadro bulunmaktaydı. Bu kadroların 95 tanesi lisans mezunlarının başvuru yapabildiği, kalan 5 tanesi de direkt bankacılık ve sigortacılık mezunu olma şartı arayan kadrolara aitti.

Bu atamada bankacılık ve sigortacılık mezunlarının başvuru yapabileceği kadrolara en küçük puan ile yerleşen aday 89,556 puan ile en büyük puan ile yerleşen aday ise 98,200 puan ile yerleşmiştir.

Bankacılık ve sigortacılık KPSS 2020/2 atama taban puanları listesinin tamamı aşağıdaki gibidir.

kpss 2020 2 bankacilik ve sigortacilik atama taban puanlari

kpss bankacilik ve sigortacilik 2020 2 atama taban puanlari

KPSS, merkezi atamalar, kamu kurumları ve benzeri tüm konularda bilgilerin bulunduğu ve sorduğunuz sorulara cevap bulabileceğiniz forum sayfalarımızı FORUM.TERCİHİNİYAP.NET adresi üzerinden ziyaret edebilirsiniz.

* Yazı içinde yer verdiğimiz bilgiler ve bankacılık ve sigortacılık atama puanları tablosu ÖSYM’nin yayımlamış olduğu kılavuzlardan ve bilgilerden faydalanarak hazırlanmıştır ve yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı duyuru esas olacağı için tüm adaylar için bağlayıcı olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.