kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kaymakam Maaşı 2017-2018 Ne Kadar?

Kaymakam Maaşı 2017-2018 Ne Kadar? Kaymakamlar 2018 yılında ne kadar maaş alacak? Kaymakamlar 2017 yılında ne kadar maaş alıyor? Kaymakam olarak görev yapan personeller ne kadar ücret alır?

A+
A-

Kaymakam Maaşları 2018

Türkiye’nin en önemli mesleklerinden birisi de kaymakamlık mesleğidir. Ülkemizin dört bir yanında bulunan il ve ilçelerde görev yapan kaymakamların oldukça büyük sorumlulukları vardır. Görev yaptıkları bölgeden sorumlu olan kaymakamlar oldukça zorlu bir meslek icra ederler.  Yaşanabilecek olumsuz olayların önlenmesi ile idari ve güvenlik güçlerinin koordinesiyle görevlidirler. Kamu Haber

Kaymakam olmak için oldukça zorlu aşamalardan geçmek gerekmektedir. Kaymakam adayları üniversite eğitimlerini tamamladıktan sonra tez yazmaları gerekmektedir. Ardından staj eğitimi ve kurs eğitimini tamamlamaları gerekmektedir. Bütün bu aşamaları başarı ile tamamlayan adaylar ise İçişleri Bakanlığı tarafından il ve ilçelere atanırlar.

Kaymakam Maaşı 2017-2018 Ne Kadar

Türkiye’nin dört bir yanında kaymakam olarak görev yapan personellerin 2017 yılının Ocak ayında aldıkları maaş 4 bin 500 Türk Lirası civarındaydı. Ancak Temmuz ayında yapılan zam ile birlikte 5 bin Türk Lirasına yakın maaş almaktadırlar. Memurlara yapılan zamlar kaymakam maaşlarını da etkilemektedir. Ve son yapılan zamlar ile birlikte kaymakam olarak görev yapan personeller 5 bin ile 5 bin 500 türk lirası arasında maaş almaktadır.

Ancak şunu da belirtmek gerekir ki kaymakam olarak görev yapan personellerin maaşları, evli olup olmaması, çocuk sahibi olup olmaması, görev yaptığı bölge ve hizmet süresine göre değişiklik gösterebilmektedir. Örnek vermek gerekirse doğu bölgesinde görev yapan bir kaymakam ülkemizin batısında çalışan bir kaymakama göre daha yüksek maaş almaktadır. Ayrıca hizmet süresi fazla olan personellerin maaşı da buna bağlı olarak yükselmektedir.

Kaymakam Nedir?

İlçelerde bulunan ve ilçelerde görev yapan en büyük mülki idare amirine kaymakam denir. Arap dilinde vekil anlamına gelmektedir. Osmanlı Devletinde görev yapan sadrazamlar, devletin merkezinden ayrılıp başka bir yerde görev yapmaya gittiklerinde sadrazamlara ”Vezir-i Sani”vekalet etmekteydi ve bu süre boyunca onlara Kaymakam Paşa ya da yalnızca Kaymakam denilirdi.

Kaymakamın Görevleri Nelerdir?

Kaymakam, Türkiye Cumhuriyeti’nin idari teşkilat yapısında bir ilçenin genel yönetiminden sorumlu olan ve bu ilçede yönetimi aracısız bir şekilde temsil eden ve bu ilçenin en yetkili kamu görevlisi ve ilçenin kollu amiridir.

Kaymakam Maaşı 2016-2017 Ne Kadar

Mesleğe yeni atamış 9.derece ve 1. kademede yer alan bir kaymakam adayının alacağı maaş 4.000 Türk Lirası – 4 Bin Türk Lirası civarındadır. Kaymakam adayının kaymakam olması ile birlikte 7. derece ve 1. kademede yer alan bir kaymakamın alacağı maaş 5.000 Türk Lirası – 5 Bin Türk Lirası civarındadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.