kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Belediye Müfettişi Maaşları Ne Kadar?

Belediye Müfettişi Maaşları Ne Kadar? Müfettiş Nedir? Ne Demek? Belediye Müfettişi Ne İş Yapar? Belediye Müfettişlerinin Maaşları Ne Kadar Oldu?

A+
A-

Denetmen anlamında olan müfettiş birçok kurumda çalışmaktadır. Bunlardan biri de belediye müfettişliğidir. Peki belediye müfettişi maaşları ne kadardır? Sizlere daha ayrıntılı bilgileri aşağıdaki yazımızda verdik.

Kariyer meslek grubu olarak gösterilen A Grubu meslekler içerisinde belki de en dikkat çekicisi müfettişlik mesleğidir. Denetim, soruşturma, raporlama gibi kritik öneme sahip işler yapan bu personeller devlette, belediyelerde ve özel sektörde iş bulabilir. Özellikle de günümüzde en çok personel alımı belediyeler bünyesinde yapılmaktadır. Bu nedenle belediyede çalışan müfettişlerle ilgili pek çok soru sorulmaktadır. Belediye müfettişler ne iş yapar? Belediye müfettiş maaşları ne kadar?

Ticaret Müfettişi ve Ticaret Müfettiş Yardımcısı Maaşı Ne Kadar?

Müfettiş Nedir? Ne Demek?

Arapça kökenli müfettiş kelimesi denetmen, denetçi anlamına gelmektedir. Devlette veya özel sektörde çalışabilen bu kişiler denetleme görevini gerçekleştirir. Çalıştığı sektör ve kurumun kurallarına, anayasa, tüzük ve yönetmeliklere uygun hareket eder. Bir kişi, kurumu, şirketi, sektörü, anlaşmayı, faaliyeti denetleyebilirler.

Belediye Müfettişi Ne İş Yapar?

  • Özel sektörde, devlet kurumlarında ve belediyelerde çalışabilirler.
  • Yöneticilerin, amirlerin talimatları doğrultusunda hareket ederler.
  • Denetleme, soruşturma ve raporlama faaliyeti yaparlar.
  • Bir kişiyi, kurumu, şirketi, olayı, anlaşmayı, faaliyeti inceleyebilirler.
  • Şehir içi, şehir dışı veya ülke dışında çalışabilirler.
  • Seyahat etmeleri gerekebilir.
  • Anayasala, tüzük, şirket veya kurum kurallarına uygun hareket ederler.
  • Ahlak ve meslek etik kurallarına uygun çalışırlar.

Belediye Müfettiş Maaşları Ne Kadar?

Müfettişlerin maaşları çalıştıkları belediyeye göre farklılık gösterebilir. Ayrıca sosyal denge tazminatı ve ikramiye ödemelerinden faydalanabilirler. Ayrıca aile durumu, çocuk durumu, sigorta ve BES kesintisi, eğitim seviyesi, dil bilgisi, derece ve kıdem ile hizmet yılı da aylıklar konusunda belirleyicidir. Gelir vergisi doğrultusunda da aylıklar da kesinti olabilir. Ancak bu noktada en belirleyici nokta çalışılan belediyenin büyüklüğüdür. Peki belediye müfettiş maaşları ne kadar? Küçük bir belediyede çalışan müfettiş maaşı ortalama 31-39 bin TL seviyesindedir.

Fahri Trafik Müfettişi

Belediye müfettişleri ne iş yapar?

Müfettişler ve yetkili müfettiş yardımcıları, teftiş, denetleme, araştırma, inceleme ve soruşturma görevlerini Büyükşehir Belediye Başkanı adına yaparlar.

Yorumlar

  1. Fatih Sanık Avatar Fatih Sanık dedi ki:

    Acil çalışmam gerekb