kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Besyo Özel Yetenek Sınavı Taban Puanları 2017

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları (BESYO) özel yetenek sınavı taban puanları. BESYO taban puanları 2016. Besyo taban puanları 2017. Beden Eğitimi Öğretmenliği taban puanları. BESYO özel yetenek taban puanları. Üniversitelerin Besyo Taban Puanları. Besyo Özel Yetenek Sınavı Taban Puanları 2017 yazımız içerisinde yer almaktadır.

A+
A-

Üniversiteler, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarına (BESYO) özel yetenek sınavı ile öğrenci almaktadır. Bu sınava katılabilmek içinde öğrenciler, herhangi bir YGS puan türünden belli bir baraj puana sahip olmalıdır. Her üniversitenin kendisinin belirlediği bu baraj puanı, bölüme girebilmek için, en az sahip olunması gereken taban puan olarak düşünmeliyiz. Besyo özel yetenek sınavı taban puanları 2017 yazımız içerisinde yer alan tablo sayesinde, 2016 yılında üniversitelerin Besyo bölümleri için belirledikleri taban puanlara ulaşabilirsiniz. Kamu Haber

BESYO Bölümleri 2017

Ülkemizdeki bir çok üniversitenin, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda dört ana bölüm yer almaktadır. Bu bölümler: Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği, Antrenörlük Eğitimi Bölümü ve Rekreasyon bölümü olarak yer alır. Bunlar içerisinde en iyi olanı, öğretmen olarak okullarda çalışma imkanı da yaratan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümüdür. Bu sebeple de, üniversiteler besyo bölümleri içerisinde en yüksek taban puanı bu bölüm için belirlemektedir.

BESYO TABAN PUANLARI 2017

Üniversitelerin, Besyo özel yetenek sınavına katılabilmek için belirledikleri taban puanlar yıldan yıla değişiklik gösterebilmektedir. Bizim düzenlemiş olduğumuz tablo 2016 yılına ait taban puanları göstermektedir. Bununla birlikte üniversitelerin açtıkları kontenjanlar için belirli katlarda öğrenciyi özel yetenek sınavına dahil ettiğini unutmamak gerekir. Örneğin, Ankara Üniversitesi Öğretmenlik için 50 kişinin kontenjan belirleyerek, başvuru şartına taban puan 230 belirlemiş olabilir ancak özel yetenek sınavına katılmaya hak kazanan 250. sırada yer alan adayın puanı 268,7 olabilmektedir. Bu durumda Besyo bölümlerinde okumak isteyenler, YGS puanlarını ne kadar yüksek tutarlar ise, o kadar çok üniversitenin açtığı özel yetenek sınavına katılmaya hak kazanırlar.

14 8f63995586b999b340379d751114d3bf scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.