kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Bilgisayar Teknik Servis Personeli Maaşları Ne Kadar?

Bilgisayar Teknik Servis Personeli Maaşları Ne Kadar? Bilgisayar Teknik Servis Personeli Nedir? Bilgisayar Teknik Servis Personeli Ne İş Yapar? Bilgisayar Teknik Servis Personeli Nasıl Olunur?

A+
A-

Gelişen teknoloji ile birlikte servis personellerine ihtiyaç artmıştır. Sizlere de bu yazımızda ihtiyaç duyulan Bilgisayar teknik servis personeli hakkında bilgi vereceğiz. Bilgisayar teknik servis personeli maaşları ne kadar, görevleri nelerdir, servis personeli nasıl olunur gibi…

Günümüzde bilgisayar kullanımı son derece arttı. Geçmişte bilgisayarı olan evler ele alınırken şimdi bilgisayar olmayan ev bulmak son derece zor. 7’den 70’e herkes bilgisayar kullanıcısı olmuş durumda. Bu nedenle bilgisayarlarla ilgili hemen hemen her konu büyük ilgi çekiyor. Özellikle de bilinçsiz kullanıcılar, eski bilgisayarlar nedeniyle zaman zaman sorun yaşanabiliyor. Bu durumda bilgisayarların nasıl tamir edileceği, bilgisayar parçalarının nasıl yenileneceği, sorunların nasıl çözüleceği gündeme geliyor. İşte tam da bu noktada karşımıza bilgisayar teknik servisleri çıkmaktadır. Bilgisayar alım-satımı yapan, parça değişimi yapan, tamir, bakım ve temizlik hizmeti sunan bilgisayar teknik servislerine talep büyük. Bilgisayar teknik servis personelleri ise bu yerlerde çalışan uzman personellerdir. Peki bilgisayar teknik servis personelleri nedir? Ne iş yaparlar? Bilgisayar teknik servis personeli maaşları ne kadar? Bilgisayar teknik servislerde çalışan elemanlar ne kadar maaş alır?

Kamuda Bilgisayar Mühendisleri Ne İş Yapar

Bilgisayar Teknik Servis Personeli Nedir?

Bilgisayar belirli donanımlardan oluşan ve yazılımlarla çalışan elektronik beyin olarak ifade edilebilir. Çok sayıda aritmetiksel, mantıksal işlemlerden oluşan talimatları yazılımlar aracılığı ile gerçekleştirebilir. Üstelik insanlara kıyasla çok daha kısa sürede bu işlemleri yapar. Ayrıca kodlar, yazılımlar aracılığıyla oyun oynamak, film izlemek, internet aracılığı ile iletişim kurmak gibi üstün kabiliyetleri de vardır. Her geçen gün bilgisayar ve internet teknolojileri gelişmekte ve bu nedenle bilgisayarların önemi artmaktadır. Teknik servis ise belirli bir alanda, bir konuda uzmanlaşmış kişilerin tamir, bakım, yenileme işlemlerinde hizmet veren işletmedir. Bu işletmelerde çalışan uzman kişilere de bilgisayar teknik servis personeli denir. Bu kişiler belirli bir marka altında, belirli bir markanın ürünleri konusunda da hizmet verebileceği gibi tüm bilgisayarlara ve elektronik eşyalara yönelik de hizmet verebilir. 

Bilgisayar Teknik Servis Personeli Ne İş Yapar?

  • Mesai saatleri içerisinde müşterileri kabul eder.
  • Firmalarla, kurumlarla ve bireysel müşterilerle çalışabilir.
  • Bilgisayar alım-satımı yapabilir.
  • Telefon gibi elektronik eşya alım-satımı yapabilir.
  • Tamir ve bakım işleriyle ilgilenir.
  • Hatalı ürünleri servislere gönderir.
  • Müşterilerin taleplerini karşılar.
  • Elektronik eşyaların temizliğini yapar.
  • Yedek parça satışı gerçekleştirir.
  • Kurumlara teknik destek verebilir.
  • Firmalarla müşteriler arasında bağlantı olur.
  • Elektronik eşyaların kurulumunu yapabilir.

Bilgisayar Teknik Servis Personeli Nasıl Olunur?

Bilgisayar teknik servis elemanı olmak için pek çok şart bulunur. Öncelikle iyi derecede elektronik, bilgisayar, telefon, cihaz bilgisine sahip olunması gerekir. Ayrıca lise, önlisans ve üniversite eğitimi almak başarınızı yükseltecektir. Ayrıca bu alanda bilgisayar teknik servis sertifikası da alınması kabiliyetlerinizi artırır. Bunun yanı sıra çırak, kalfa olarak çalışmak, ustalardan iş öğrenmek de sizi geliştirecektir.

Bilgisayar Teknik Servis Personeli Maaşları Ne Kadar?

Bir şirkette bilgisayar teknik servis personeli olarak çalışan kişilerin maaşları ile bu işi bireysel olarak yapan, kendi işletmesini açan kişilerin gelirleri farklılık gösterebilir. Bir firma bünyesinde çalışan teknik servis personeli maaşı en az asgari ücret düzeyindedir. Yani 8 bin 506 TL civarında aylık alırlar. Ancak bu konuda kendini geliştiren, uzmanlaşmış personeller 11-13 bin TL arasında maaş alabilir. Kendi işletmesini açan, bu işi bireysel olarak yapan servis personellerinin gelirleri ise müşteri sayısı, anlaştığı kurum sayısına göre 5 bin TL ile 50-100 bin TL arasında olabilmektedir.

Bilgisayar Programcılığı Mezunları 

Teknik servis görevlisi ne iş yapar?

Servis teknisyeni, mekanik aksamı bulunan eşyaların kurulumunu, tamirini veya rutin bakımını yapar. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.