kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Masterchef'te Kim Elendi? 27 Aralık 2020 Tarihinde Özgül Coşar Mı, Emir Elidemir Mi Elendi?

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu TV8 ekranlarının reyting rekorları kıran yarışma programı Masterchef'te son haftaya girildi. Geçtiğimiz hafta dört yarışmacının kaldığı yarışma programında ilk iki finalist belli olurken, bugün yayınlanan bölümde Emir ile Özgül yarıştı. 27 Aralık 2020 tarihinde yarışmadan Özgül mü yoksa Emir mi elendi?

A+
A-

MasterChef’te kim elendi? 27 Aralık 2020 tarihinde Özgül Coşar yarışmadan elendi. Emir Elidemir ile yarışan Özgül Coşar yarışmaya veda etti. Emir üç tabak sonunda jüri üyelerinden 64 puan almayı başarırken, Özgül 57 puan alarak yarışmaya veda etti. Son tabakta dana yemeğini yapan Özgül’ün et olarak kuzu eti kullanması yarışmadan elenmesinin en önemli nedeni olarak görüldü.

Acun Ilıcalının sahibi olduğu TV8 kanalı reyting rekorları kıran programlar yayınlamaya devam ediyor. 2018 yılından beri ülkemizde daha önce olmayan formatı ile yayınlanan MasterChef programı da reytingleri alt üst eden programların başında yer alıyor. 2020 yılında haftalardır devam eden programın tamamlanmasına son bir hafta kaldı. Son dört finalistin kaldığı bu haftaki yarışma programında son haftalarda dünyaca ünlü Türk şeflerin menüleri de yapılmaya çalışılıyor. Son dört finalist ile devam eden bu haftaki bölümde bir finalist daha 27 Aralık 2020 Pazar günü yayınlanan programda elendi. Son dört finalist içerisinde elenmekten kurtulan ilk kişi Serhat Doğramacı oluken, dün yayınlanan bölümde elenmekten kurtulan ikinci kişi de Barbaros Yoloğlu olmuştur. Son iki finalist içerisinden de birisi bugün yayımlanan olan bölümle yarışmaya veda etti. İzleyicilerin merak ettiği konu Masterchef’te Özgül Coşar ile Emir Elidemir ikilisinden hangisinin eleneceğiydi! Masterchef’te Özgül mü yoksa Emir mi ilk üç içerisinde yarışmaya devam edecek? Bir hafta daha yarışacak olan üçüncü finalist hangi yarışmacı olacak? Emir mi Özgül mü elenecek? Sorularının cevabı olarak elenen Özgül Coşar oldu. Yarışmaya Özgül veda etti. Emir ise son finalist olmayı başardı.

Masterchef’te Emir Mi Elendi, Özgül Mü Elendi?

Yüz binlerce kişiyi ekranlara kitleyen Masterchef programının en önemli özelliği, yarışmada yarışmacıların gösterdikleri yemek performanslarının her zaman ön planda tutulmasıdır. Yarışmacıların popüler olmaları, sevilen bir karaktere sahip olmaları veya gençler tarafından sosyal medyada çok takip edilmeleri ikinci planda tutulmaktadır. Her şeyden önce şef adaylarının yarışma anında ortaya koydukları tabaklara dikket edilerek puanlama yapılmaktadır. Bu durum bu hafta yayınlanan programda da görülmüştür. İlk finalist belirlenirken Özgül ve Serhat arasında rekabet yaşanmış ve bu rekabetten Serhat galip ayrılmıştır. Doğal olarak ikinci finalistinde Özgül olacağı düşünülmüş ancak dünkü yayınlanan programda Barbaros ikinci finalist olmuştur. Bu durumun en önemli nedeni de dün yayınlanan programda Barbaros’un çok iyi tabaklar çıkarmış olmasıdır. Masterchef programınının herkes tarafından sevilmesinin bir nedeni de budur. Programda liyakatın ön planda ve her şeyin üstünde tutulması seyircinin dahi zaman zaman şaşırmasına sebep olmaktadır. Tabaklama yapan yarışmacıların tabaklarındaki yemeklerin sadece zorluk derecesine değil, tabaklardaki yemeklerin lezzetine ve diğer püf noktalarına da tek tek bakılarak değerlendirme yapılmaktadır. Jüri üyeleri yarışmacıların önlerine sundukları tabakları değerlendirmek dışında hiçbir kritere itibar etmemektedir. Mehmet Şef, Danino Şef ve Somer Şef’ten oluşan harika şef kadrosu değerlendirmelerini yarışmacıların o hafta sergilemiş olduğu tabaklara göre yapmaktadır.

masterchef sefleri

Biz de bütün bu süreci takip eden izleyiciler olarak yarışmada üçüncü finalistin Özgül Coşar olacağını düşünüyorduk. Genel performanslara baktığımızda da Özgül’ün, Emir’e göre daha iyi olduğunu belirtmek istiyoruz. Son dört finalist kaldığından beri Özgül, Emir’den son iki yarışmada daha fazla puan toplamayı başaran tabaklar ortaya koymuştu. Emir bu noktada bazı tabakları çıkarmakta çok zorlanmıştı. Özgül ise neredeyse her tabağı yapmayı başarmıştı. Biz Masterchef’in 27 Aralık 2020 Pazar günü yayınlanacak olan bölümünde Emir’in eleneceğini ve Özgül’ün üçüncü finalist olarak yarışmaya devam edeceğini düşünüyorduk ancak bizim düşündüğümüz tersine yarışmaya Özgül veda etti. Özgül Coşar yarışmanın finalinde telafisi olmayacak bir hata yaptı. Dana yemeği olarak yapılması gereken son tabakta kuzu eti kullanan Özgül alması gereken puandan 6 – 7 puan daha düşük alarak yarışmadan elendi. Bugün açıklanan sonuçlara göre Özgül 57 puan alırken, Emir 64 puan alarak final haftasına kalmaya hak kazandı.

 

Yukarıda da belirttiğimiz üzere yarışmada günlük performanslar çok fazla ön planda tutulmaktadır. Bugünkü programda Özgül’ün performansı şayet çok kötü olmaz ise Emir’den daha iyi tabaklar ortaya koyacağını tahmin ediyorduk. Son haftada Emir’in ilk kez yaptığı yemeklerin çok fazla olması en büyük handikapı olarak performansını ciddi şekilde etkilemişti. Dün yayınlanan programda baklava yapımında Emir’in aşırı derecede zorlandığı izleyiciler tarafından gözlemlenmişti ancak bugünkü tabaklarda Emir çok daha iyi tabaklar çıkardı. 

Yorumlar

  1. Toroman Avatar Toroman dedi ki:

    Haketti. O hatayı yaparsan elerler. Dana nerde kuzu nerde yazık oldu ama haketti.