kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM Başkanlığı Memur Alım İlanı 2021

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 2021 yılı personel alım ilanı yayımlandı. Başvuru bilgileri ve detaylar haberimizde.

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM tarafından 2021 yılı memur alım ilanı yayımlandı. Yayımlanan bu ilana göre Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM 2021 Memur Alımı başvuru koşulları nelerdir? Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM 2021 Memur Alımına başvurular hangi tarihe kadar ve ne şekilde yapılacak? Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM 2021 Memur Alımı ne şekilde gerçekleştirilecek? Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM 2021 Memur Alımı toplam kaç kişinin istihdamı için gerçekleştirilecek? Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM 2021 Memur Alımının tüm detayları ile ilan metnini haberimizde bulabilirsiniz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM 2021 Memur Alımı Başvuru Koşulları Nelerdir?

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM 2021 Memur Alımı için başvuru yapmayı isteyen adayların devlet memurluğu için tespit edilmiş olan genel başvuru şartlarını eksiksiz bir biçimde taşıyor olmaları gerekmektedir. Bununla birlikte adayların Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM 2021 Memur Alımı için Başkanlık tarafından belirlenmiş olan KPSS puan türlerinden yeterli düzeyde puana sahip olmaları lazımdır. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM 2021 Memur Alımı Başvuruları Ne Zaman ve Ne Şekilde Gerçekleştirilecek?

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM 2021 Memur Alımına başvuru yapmayı isteyen ve başvuru koşullarını taşıyan adayların başvurualrını 3 Mayıs 2021 tarihinde kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından e-devlet sistemi üzerinden açılmış olan sınav başvuru ekranı üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM 2021 Memur Alımına adayların bizzat Başkanlığa giderek ya da TBMM’ye posta ile evrak gönderimi yaparak gerçekleştirecekleri başvurular kabul edilmeyecektir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM 2021 Memur Alımı Nasıl Gerçekleştirilecek?

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM 2021 Memur Alımı kapsamında başvuru gerçekleştiren adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı puanlarına göre yüksekten düşüğe yapılacak sıralama neticesinde mesleğe alınacağı ilan edilmiş olan aday sayısının üç katı kadar aday Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM 2021 Memur Alımı sözlü mülakatlarına katılım hakkı elde edeceklerdir.

tbmm 2021 memur alim ilanı

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM 2021 Memur Alımı Hangi Kadrolar İçin Kaç Kişilik Yapılacak?

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM 2021 Memur Alımı kapsamında toplam 10 adet memur istihdam edilecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM 2021 Memur Alımı kapsamında istihdam edilecek 10 kişilik memur kadrosuna başvuru yapmayı isteyen adayların üniversitelerin dört sene öğrenim veren lisans programlarından mezun durumda olmaları ve bölümlerinde osmanlı arşiv metinleri, yazma eserlerden örnek metinler ya da osmanlı paleografyası derslerinden bir tanesini almış olmaları gerekmektedir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM 2021 Memur Alımına başvuru yapacak olan adayların bu derslerden bir tanesini transkript ile belgelendirmeleri şarttır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM 2021 Memur Alımına başvuru yapacak olan adayların 2020 senesinde veyahut da 2019 senesin de ÖSYM tarafından yapılan KPSS Lisans oturumunda KPSS P3 puan türünden en az altmış puanlarının bulunması gerekmektedir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM 2021 Memur Alımı sözlü mülakatlarına toplam 30 aday katılım gösterebilecektir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM 2021 Memur Alımı başvuru sürecine dair detayları almak, sınava dair bilgileri görmek adına İLANIN TAM METNİNİ okumak için Tıklayınız!

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM 2021 Memur Alımı sürecini takip etmek, sınavına dair sorularınızı yöneltmek için FORUM sayfamızı takip edebilirsiniz. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.