kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Çevre Mühendisliği KPSS 2018/1 Atama Taban Puanları

Çevre mühendisliği KPSS 2018/1 atama taban puanları nasıldır, çevre mühendisliği bölümü mezunları için 2018/1 başvuru kılavuzunda kaç kontenjan ayrılmıştısorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Çevre mühendisliği KPSS 2018/1 atama taban puanları nasıldır, çevre mühendisliği bölümü mezunları için 2018/1 başvuru kılavuzunda kaç kontenjan ayrılmıştı, bu ve türevi bölüm mezunları hangi kadrolara atanabilir, çevre mühendisliği mezunlarına özel ayrılan kadroların kodu kaçtır,özellikle bu koda ayrılan kontenjan kaçtır, çevre mühendisliği mezunu olarak KPSS 2018/1 atamalarında atanabilinen kontenjanların en yüksek ve en düşük puanları kaçtır sorularının cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık. Bu soruların cevapları ile çevre mühendisliği KPSS 2018/1 atama taban puanları tablomuza yazımız içinde göz atabilirsiniz.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) adayların başvurarak memur olmak amacıyla puan almaya çalıştığı bir Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) sınavıdır. ÖSYM’nin bu şekilde kamu personeli seçimi için düzenlediği ve bu amaçla en geniş katılımların olduğu 4 sınavı bulunmaktadır, KPSS lisans,KPSS önlisans, KPSS ortaöğretim ve EKPSS.

Yukarıda bahsettiğimiz sınavlar ilk basamak olan gerekli puanı almaya yarayan sınavlardır bunun dışında bir de atanma ile ilgili durumlar bulunmaktadır. KPSS puanı ile bir yere yerleşebilmenin iki yolu bulunmaktadır. Bunlardan biri yine ÖSYM çatısı altında gerçekleşen merkezi atama sistemi iken diğeri ise mülakat ile alım yapan kurumlara atanma yöntemidir. Bu iki yöntemde bazen benzer bazen farklı puan türleri kullanılır fakat aralarındaki en temel fark merkezi atamanın direkt olarak KPSS’den alınan puan ile ilişkili olmasıdır.

Merkezi atamalarda kullanılan birçok kod bulunmaktadır ama en geneli 4001, 3001 ve 2001’dir. Bunlar sırasıyla herhangi bir lisans, herhangi bir ön lisans ve herhangi bir ortaöğretim kurumu mezunu olma şartlarını taşıyan kodlardır. KPSS Taban Puanları

Bu genel bilgilerle birlikte sizler için memur olma sürecinde almanız gereken ortalama puanları görerek fikir oluşturması için atama taban puanları listelerimizi hazırlamaya devam ediyoruz. Ayrıca yine memur olma süreci ile ilgili daha fazla fikir sahibi olmak için bu konularda tecrübe sahibi yöneticilerimizin ve üyelerimizin olduğu FORUM sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz.

ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ KPSS 2018/1 ATAMA TABAN PUANLARI

Merkezi atamalarda çevre mühendisliği mezunlarının atanabileceği iki kod ile oluşturulan kontenjanlar bulunmaktadır. Bunlardan biri herhangi bir lisans mezununu kapsayan 4001 kodu iken diğeri ise çevre mühendisliği mezunları ile ilişkili 4677 kodudur. 2018/1 atamalarında 4001 kodu ile başvurulacak 14 kontenjan bulunmaktayken 4677 kodu ile başvurulabilecek 1 kontenjan bulunmaktaydı. Yani 2018/1 merkezi atamalarında çevre mühendisliği mezunu bir adayın başvurabileceği 15 kontenjan bulunuyordu.

Çevre mühendisliği mezunu bir bireyin 2018/1 atamalarında atanmak için alması gereken en düşük puan 89,692 idi. Bununla beraber en yüksek 91,998 puan ile yerleşme yapılmıştır.

Ek bilgi olarak merkezi atamada lisans mezunu olarak atanabilmeye yarayan puan türü P3 puan türüdür. Bahsettiğimiz taban ve tavan puanlar bu puan türü üzerinden belirlenmektedir.

Çevre mühendisliği KPSS 2018/1 atama taban puanları listesinin görseli aşağıdadır.

Bu bölümün önceki merkezi alımlardan birinde var olan atama taban puanları yazımıza da BURADAN ulaşabilirsiniz, karşılaştırmalı değerlendirme yapabilirsiniz.

*Bahsettiğimiz bilgiler ve veriler ÖSYM’nin kılavuzlarından ve web sitesinden derlenmiştir. Bir değişiklik olması halinde ÖSYM’nin en son yapacağı duyuru ve değişiklik dikkate alınmalıdır.

5150 1 7a68a7a7ad1811fe6f8901a83dbefc6d

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.