kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Çevre Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı mesleği nedir? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı maaşı ne kadar?

A+
A-

Çevre ve şehircilik bakanlığı müfettiş yardımcılığı maaşı ne kadar, özlük hakları nasıldır, görev yerleri neresidir ve bu mesleğe kimler girebilir gibi soruların cevaplarını sizler için en güncel haliyle derledik.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bakanlık birimlerinin, personelinin iş ve işlemlerini gerçekleştirmek üzere ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın denetim ve kontrol alanında kalan işlerin denetim ve kontrolünü sağlamak için istihdam edilen kariyer meslek mensupluğu olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı mesleği özlük hakları nasıldır? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği görev yeri neresidir? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği maaş tutarı ne kadardır? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleğine dair bilgileri ve güncel maaş tutarını çalışmamızda inceleyebilirsiniz.

Çevre Mühendisi Maaşları Ne Kadar Oldu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği Nedir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği Bakanlığın gerek merkez birimlerinde gerekse taşra teşkilatında görev ifa eden personelin iş ve işlemlerinin denetimini ve kontrolünü gerekse Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın inceleme yetkisi dahilinde kalan iş ve işlemlerin denetim ve kontrolünü sağlamaları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı bünyesinde görevlendirilmek ve denetim ve kontrolleri gerçekleştirmesi için yetiştirmek üzere istihdam edilen A grubu kariyer meslek mensupluğudur.

Bu bağlamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleğine girmeyi isteyen adayların A grubu kariyer mesleklerin gerektirdiği bazı şartları haiz olmaları gerekmektedir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleğine Kimler Girebilir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleğine girmek isteyen adayların evvela devlet memurluğu genel şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir. Bununla birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan alanlardan mezun durumda bulunmaları ve adayların bu mesleğe başvuru şartı olarak sunulmuş olan Kamu Personeli Seçme Sınavı Lisans ve A grubu oturumlarında yeterli düzeyde puan elde etmiş olmaları gerekmektedir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği için istihdam edilecek aday sayısının belirli bir katı kadar aday Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği alımı yazılı sınavına katılma hakkı elde etmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği yazılı sınavlarında başarılı olan adaylar ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği sözlü mülakatlarına katılmakta ve bu aşamada da başarıyı yakalamaları durumunda ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleğine girme hakkı elde etmektedirler.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği Özlük Hakları Nasıldır? 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği bir Bakanlık merkez denetim mesleğidir ve diğer Bakanlıklarda aynı görevi ifa eden meslek mensupları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği mensupları aynı özlük haklarına sahiptirler. Bu bağlamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği mensupları 3600 ek gösterge ile görevlerini sürdürmektedirler.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği Görev Yeri Neresidir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleğine mensup olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcıları ile Müfettişlerinin ana görev yerleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’dır. Başkanlık Ankara’da Bakanlığın merkez teşkilatında bulunmaktadır. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği mensupları görevleri gereği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın il teşkilatlarında denetim ve kontrol görevi ifa etmek adına turneye çıkabilmektedirler.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleği Maaşı Ne Kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Mesleğine mensup olanların alacakları güncel maaş tutarları 12.000 TL-16.000 TL civarındadır.

Çevre Sağlığı Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

Kimler müfettiş yardımcısı olabilir?

Halen Millî Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan ve en az 8 yıl öğretmenlik deneyimi olan, 35 yaşını doldurmamış tüm öğretmenler/yöneticiler eğitim müfettiş yardımcılığı sınavına başvuru yapabilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.