kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

10. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2019 yılında başlatılan 10. promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alım süreci ne zaman tamamlanacak? Süreçteki gelişmeler neler? Detaylar haberimizde.

A+
A-

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Kurumun asli denetim görevlerini yerine getirmek üzere istihdam edilmek üzere başlatılan 10. promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alım süreci halen neticelenmedi. 2019 10. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı alım sürecinde neler oldu? Başvuru, mülakat ve bekleme sürecinde adaylar neler yaşadı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

2019 10. Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Alımı Başvuru Süreci

2019 10. Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı için başvuruda bulunmak isteyen adaylar iki ayrı grup için belirlenen kadrolara başvuruda bulundular. 1. Grup; Üniversitelerin İİBF/SBF/İşletme ve İktisat Fakültelerinden mezun olan adaylardan oluşurken, 2. Grup üniversitelerin İstatistik/Aktüerya/İstatistik bölümlerinden mezun olan adaylardan meydana geldi.

Adaylar başvurularını elektronik ortamda 10 Haziran 2019 tarihinden 17 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleştirdiler. Alım için belirlenen kadronun gruplara göre sayıları, sözlü mülakatlara katılacak olan aday sayıları ile mülakata katılmaya hak kazanan adayların oluşturduğu taban puanlar ise şu şekilde gerçekleşti;

1. Grup 2. Grup
Kadro Sayısı 350 kişi 50 kişi
Mülakata Katılacak Aday Sayısı 1400 kişi 200 kişi
Taban Puan 85,33 78,44

2019 10. Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sözlü Mülakatları

Mülakata girecek olan 1600 adayın belirlenmesinin ardından sözlü mülakatlar 8 Temmuz 2019 tarihinde başladı. Bu tarihten 19 Temmuz 2019 tarihine kadar devam eden mülakatlar, 26 Temmuz 2019 tarihinde askerlik görevini ifa ettiği için mülakata katılamayan adaylar için tek bir gün daha devam ederek tamamlandı. Bu aşamadan sonra adaylar mülakat sonuçlarını beklemeye koyuldular.

2019 10. Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mülakat Sonuçları 30 Gün İçerisinde Açıklanmalıydı

Sosyal Güvenlik Denetmenliği Yönetmeliği’nde Kuruma Denetmen Yardımcısı alımı gerçekleştirileceği zaman izlenecek kaideler belirlenmiştir. Bu kaidelerde 29 Aralık 2017 tarihinde bir değişiklik yapılmış ve aşağıdaki hüküm yönetmeliğe ilave edilmişti;

“…Sınavda başarılı olanların listesi duyuruda belirtilen kadro sayısını aşmamak suretiyle sözlü sınav bitim tarihinden itibaren otuz gün içerisinde Kurumun internet sitesinde ilan edilir.”

Yönetmelik hükmünde de açık bir şekilde belirtildiği üzere Sosyal Güvenlik Kurumu, Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı alım sürecini, mülakatları izleyen otuz gün içerisinde tamamlayacağını taahhüt etmektedir. Bu taahhüt gayet tabii Kurum açısından bağlayıcıdır. Bu taahhüde güvenerek 26 Temmuz 2019 tarihinden 25 Ağustos 2019 tarihine kadar her gün Kurumun internet sitesinde sonuçları bekleyen 1600 aday, 25 Ağustos gününün de sona ermesiyle beraber bir noktada başlarına geleceğin farkına varmışlardır.

9. Promosyon Alımı 6 Aydan Uzun Sürdü!

Bir önceki Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı alım sürecinde mülakatların bir yılın yarısı kadar süreci devirdikten sonra açıklamış olduğu gerçeği ile 10. Promosyon adayları da yüzleşmek zorunda kalmıştır. Kurum kendi koymuş olduğu kaideyi kendisi bozmuş, bir noktada devletin taahhüdüne güvenen 1600 adayı ve ailelerini hayal kırıklığına uğratmıştır.

Bugün itibariyle 4. ayını doldurmak, 5. ayına girmek üzere olan mülakat sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda herhangi bir yetkiliden net bir açıklama gelmemiş, net bir tarihe işaret edilmemiştir. 2019 yılı tamamlanıp yeni bir yıla girerken iş sahibi olma hayali kuran yüzlerce genç aday da durumun nereye varacağını öngörememektedir.

2019 10. Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sonuçları İçin Sayın Bakan Selçuk’a Soru Önergesi Verildi

2019 10. Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı mülakat sonuçlarının açıklanma süreci uzadıkça bekleyen adaylar öncelikle sosyal medya kanalıyla gerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK’a ve kurmaylarına gerekse Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Sayın Mehmet Selim BAĞLI ile diğer Kurum yetkililerine seslerini duyurmaya çalıştılar. Hemen her gün düzenlenen irili ufaklı etkinliklerle herhangi bir geri dönüş elde edemeyen adaylar çareyi Sayın Bakana ulaşabilecek kişilerin desteğinde buldular.

Yine sosyal medya üzerinden ulaşılan kişilerden iki tanesi adayların çağrısını dikkate alarak, 2019 10. Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı mülakat sonuçlarının açıklanma sürecine dair Sayın Bakan Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından yanıtlanması için yazılı soru önergesi verdiler.

Verilen önergeler şu şekilde;

-Konya Milletvekili Sayın Abdulkadir KARADUMAN tarafından verilen soru önergesi;

onerge 1 1

-İstanbul Milletvekili Sayın Hayrettin NUHOĞLU tarafından verilen soru önergesi;

onerge 2

Nevşehir Milletvekili Avukat Faruk SARIASLAN’ın vermiş olduğu soru önergesi;

onerge 3

Soru önergelerinin yanında her fırsatta ve ortamda adaylar seslerini duyurmaya çalışmakta ve mülakat sonuçlarının akıbeti hakkında bilgi almaya uğraşmaktadırlar. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK başta olmak üzere Bakanlık yetkilileri ve Kurum yetkililerinden en kısa sürede bir açıklama gelmesini uman adaylar, en kısa sürede sonuçların açıklanmasını talep etmektedirler.

Bakanlığın Bekleyen Diğer Mülakat Sonuçları

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ve çok daha uzun sürelere yayılan iki alım daha bulunmaktadır.

-Bunlardan ilki ilan döneminden itibaren 2 yıllık süreye dayanan İş Müfettiş Yardımcılığı mülakat sonuçları
-İkincisi ise İşkur tarafından gerçekleştirilen ve 1 yıllık süreye yaklaşan İstihdam Uzman Yardımcılığı mülakat sonuçlarıdır.

Bu alımları bekleyen adaylar da benzer şekilde sonuçlarının açıklanmasını Bakanlıktan talep etmektedirler. Benzer şekilde İş Müfettiş Yardımcılığı süreci de soru önergesine konu olmuştur ve yanıtı beklenmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.