kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Çin'de Corona Virüsü Güncel Ölü Sayısı

Çin'de başlayarak dünyanın farklı yerlerinde görülmeye devam eden Corona Virüsü can almaya devam ediyor. Ülkemizin sınır komşusu İran İslam Cumhuriyetinde de ölümlere neden olan virüs, Avrupa ülkelerinde de yayılmaya devam ediyor. Ülkemiz açısından da büyük tehdit oluşturan bu virüse karşı alınan önlemler günden güne arttırılıyor. Peki, Corona Virüsü nedeniyle Çin'de ölümle sonuçlanan güncel vaka sayısı kaçtır? İşte detaylar…

A+
A-

Çin Halk Cumhuriyetinde ortaya çıkan ve dünyanın dört bir yanına yayılmaya devam eden Corona Virüsü, can almaya devam ederek ölen kişi sayısını arttırıyor. Çin’den sonra İran’da da ciddi sayıda kişiyi etkileyen ve bir çok ölüme neden olan virüs karşısında diğer ülkelerde alınan önlemler de arttırılıyor. Ülkemizde de gerek Sağlık Bakanlığı gerekse de Ticaret Bakanlığı sınır güvenliği konusunda gerekli bütün önlemleri almaya devam ediyor. İran sınırımızda yer alan Gürbulak, Dilucu, Kapıköy ve Esendere kapılarından araç giriş ve çıkışı durduruldu. Aynı sınır kapılarında, ülkemizden İran’a geçiş yapmak isteyen yolcularla, İran’dan ülkemize giriş yapmak isteyen yolcuların geçmeleri geçici olarak izin verilmiyor. İran’a yapılan ihracat sonrası ülkemize dönmekte olan TIR araçları ise gerekli ilaçlama yapıldıktan sonra ülkemize giriş yapabiliyor. Aynı şekilde İran’da gelmiş ülkemizden çıkması gereken TIR araçlarının da kontrolü şekilde çıkışları yapılıyor. Bunun yanı sıra ülkemize Çin’den gelen gıda ve hayvansal ürünler içinde yasak getirildi.

Corona Virüsünden en fazla etkilenen ülke hiç kuşkusuz Çin Halk Cumhuriyetidir. 29 Şubat 2020 tarihi itibariyle Çin’de corona virüsü nedeniyle ölü sayısı güncel olarak 2.835 kişiye ulaşmıştır. Çin’den sonra virüsten en fazla etkilenen ülke İran İslam Cumhuriyeti olmuştur. Virüsün etkilediği diğer ülkeler olan; İtalya, Japonya, Güney Kore, Tayvan, Filipinler ve Fransa’da da Covid-19 nedeniyle insanlar yaşamını yitirmiştir. 29 Şubat 2020 tarihi itibariyle Corona Virüsünden ölenlerin sayısı İran’da 34, İtalya’da 21, Güney Kore’de 17 ve Japonya’da 10 kişi olmak üzere toplam 2.923 kişiye çıkmıştır. Güney Kore’de 3.150 kişi, Japonya’da 1.150 kişi, İtalya’da 888 kişi, İran’da 388 kişi, Singapur’da 98 kişi, Honkong Özel İdaresi Bölgesinde 94 kişi, ABD‘de 62 kişi, Almanya’da 57 kişi, Fransa’da 57 kişi, Kuveyt’de 45 kişi, Tayland’da 42 kişi, Tayvan’da 39 kişi, Bahreyn’de 38 kişi, İspanya’da 34 kişi, Malezya’da 25 kişi, Avustralya’da 25 kişi, İngiltere’de 20 kişi, Birleşik Arap Emirlikleri’nde 19 kişi, Vietnam’da 16 kişi, İsviçre’de 15 kişi, Kanada’da 14 kişi, İsveç’de 11 kişi, Hindistan’da, Filipinler’de, Rusya’da, İsrail’de, Amman’da, Nepal’de, Sri Lanka’da, Kamboçya’da Belçika’da, Finlandiya’da, Mısır’da, Lübnan’da ve Afganistan’da da muhtelif sayıda kişi corona virüsüne yakalanmıştır.

Çin’de Corona Virüsü Güncel Ölü Sayısı

Yazımız devamında yer alan veriler genellikle Ulusal Sağlık Komisyonu, Guangdong Sağlık Komisyonu, Makao Özel İdari Bölgesi’ne ait resmi verilerden oluşmaktadır. Sağlık Bürosu, Sağlık ve Refah Bakanlığı Tayvan Hastalık Kontrol Departmanı ve denizaşırı sağlık departmanları tarafından bildirilen veya yayınlanan bilgilere göre Çin’de yer alan ölü sayısı şöyledir:

29 Şubat 2020 tarihi itibariyle Çin’de Corona Virüsü nedeniyle ölenlerin eyaletlere ve belediyelere göre dağılımı aşağıda belirtilmiştir. En fazla ölen sayısı 2.727 kişi ile Wuhan eyaletinde gerçekleşmiştir.

  • Hubei Wuhan Eyaletinde teşhis konulan 66.337 virüs vakasında 2.727 kişi ölmüştür.
  • Henan Eyaletinde teşhis konulan 1.272 virüs vakasında 21 kişi ölmüştür.
  • Heilongjiang Eyaletinde teşhis konulan 480 virüs vakasında 13 kişi ölmüştür.
  • Guangdong Eyaletinde teşhis konulan 1.349 virüs vakasında 7 kişi ölmüştür.
  • Pekin Belediyesinde teşhis konulan 410 virüs vakasında 7 kişi ölmüştür.
  • Anhui Eyaletinde teşhis konulan 990 virüs vakasında 6 kişi ölmüştür.
  • Chongqing Belediyesinde teşhis konulan 576 virüs vakasında 6 kişi ölmüştür.
  • Shandong Eyaletinde teşhis konulan 756 virüs vakasında 6 kişi ölmüştür.
  • Hebei Eyaletinde teşhis konulan 318 virüs vakasında 6 kişi ölmüştür.
  • Hainan Eyaletinde teşhis konulan 168 virüs vakasında 5 kişi ölmüştür.
  • Hunan Eyaletinde teşhis konulan 1.018 virüs vakasında 4 kişi ölmüştür.

Diğer belediye ve eyaletlerde de muhtelif sayıda ölüm vakası gerçekleşerek, Çin’de toplam ölen sayısı güncel olarak 2.835 kişiye çıkmıştır.

Yorumlar

  1. Kaleci Mamut Avatar Kaleci Mamut dedi ki:

    Wuhan eyaleti kontrol altına alınsaydı ki kasden alınmadı bu kadar ölüm olmazdı. Yine siyasi, yine ekonomik saiklerle yapılmış bir hamle