kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Sınav Konuları Nelerdir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı taşra teşkilatında görevlendirilen Defterdarlık Uzman Yardımcılığı için gerçekleştirilen yazılı sınav konuları nelerdir? Sınav nasıl? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından taşra teşkilatında görevlendirilen Defterdarlık Uzman Yardımcılığı için gerçekleştirilen sınava kimler başvuruda bulunabilir? Defterdarlık Uzman Yardımcılığı sınav konuları nelerdir? Alım nasıl gerçekleştirilmektedir? Kimler Defterdarlık Uzman Yardımcısı olabilir? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Nedir?

Defterdarlık uzman yardımcılığı mesleği Hazine ve Maliye Bakanlığı taşra teşkilatında görev yapan meslek mensuplarından oluşan kariyer mesleğe verilen addır. Defterdarlık uzman yardımcılığı meslek mensuplarının görev yerleri 81 ilde kurulu bulunan Bakanlık taşra teşkilatı birimleridir.

Nasıl Defterdarlık Uzman Yardımcısı Olunur?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Defterdarlık Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların devlet memurları mevzuatında yer alan bazı genel şartları taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu öncelikli koşulun yanında adayların alımın yapılacağı senenin başı itibariyle otuz beş yaşlarını doldurmamış durumda olmaları ve sınav başvuruları itibariyle geçerliliği sona ermemiş olan puan türlerinde yeterli puana sahip olmaları başvuru yapabilmeleri için şarttır. Adayların üniversitelerin İİBF ve dengi fakültelerinden ya da Hukuk fakültelerinden mezun durumda olmaları gerekmektedir.

Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen Defterdarlık Uzman Yardımcılığı alımlarında oluşan taban puanları detaylı bir biçimde incelemek için aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamızı inceleyebilirsiniz;

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların iki aşamalı sınavlarda başarılı olmaları gerekmektedir. Bu sınavların ilki Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenen yazılı yarışma sınavı, ikincisi ise yine Bakanlığın kendisinin düzenlediği sözlü mülakatlardır.

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı yazılı sınavına başvuruda bulunan adaylardan en yüksek puanlı, mesleğe alınacak aday sayısının yirmi katı kadarı katılabilecektir. Yazılı sınavda adayların başarılı sayılmaları için en az 70 puan almaları şarttır. Bununla birlikte adayların her ders grubunda da en az 50 puana sahip olmaları gerekecektir. Yazılı sınavda ortalama olarak 70 ve üzerinde puan alan ve başarılı olan adaylardan mesleğe alınacak aday sayısının dört katı kadarı ise Bakanlık tarafından düzenlenecek olan sözlü mülakatlara katılma hakkı elde edecektir.

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Yazılı Sınavı Konuları aşağıdaki şekildedir;

İKTİSAT;
-Mikro iktisat,
-Makro iktisat.

MALİYE

-Kamu maliyesi
-Maliye politikası.

HUKUK

-Anayasa hukuku,
-Medeni hukuk (Başlangıç-kişiler hukuku-eşya hukuku),
-İdare hukuku ve idari yargı
-Borçlar hukuku (Genel hükümler),
-Ticaret hukuku (Başlangıç),
-Ceza hukuku (Genel hükümler).

MUHASEBE

-Genel muhasebe

Defterdarlık uzman yardımcılığı yazılı sınavında başarılı olan adayların katılma hakkı elde edecekleri sözlü mülakatlarda ise adaylara Hazine ve Maliye Bakanlığı’na, mevzuatına, adayların yazılı sınava katıldıkları alan bilgisine, güncel gelişmelere, gündeme dair sorular yöneltilebilecektir. Adayların sözlü mülakatlarda da başarılı olabilmesi için almaları gereken başarı notu 70 puan olacaktır.

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Görev Yeri, Özlük Hakkı ve Maaşı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Defterdarlık Uzman Yardımcılığı mesleği Bakanlığın taşra teşkilatında görevlendiriliyor olması noktasından hareketle bir taşra uzmanlığı olarak nitelendirilmektedir. Bu bağlamda Defterdarlık uzman yardımcıları ve defterdarlık uzmanları 2200 ek göstergeye tabi olarak görev yapmaktadırlar. 81 ilde görev yapabilen defterdarlık uzman yardımcılığı meslek mensuplarının güncel maaş tutarlarına aşağıda yer alan yönlendirme ile ulaşabileceğiniz çalışmamızda inceleyebilirsiniz;

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı sınavlarına ve mesleğe dair merak ettiklerinize dair bilgileri FORUM sayfamızda alabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.