kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Defterdarlık Uzmanı ve Uzman Yardımcısı Maaşı Ne Kadar?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Defterdarlık Uzman Yardımcılığı maaşı ne kadar? Defterdarlık Uzmanı ne kadar maaş alıyor? Haberimizde.

A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde görev alan defterdarlık uzmanlarının aldıkları maaş merak edilmektedir. Sizlere bu yazımızda akla gelen ilk soruyu yani Defterdarlık Uzmanı ve Uzman Yardımcısı maaşı ne kadar sorusunu cevapladık.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Defterdarlık Uzman Yardımcılığı mesleği nedir? Hazine ve Maliye Bakanlığı Defterdarlık Uzman Yardımcılığı meslek mensuplarının statüsü nasıl? Defterdarlık Uzman Yardımcılığı meslek mensuplarının özlük hakları ne durumda? Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Nedir? Nasıl Olunur?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Bakanlık merkezi birimlerinin yanında ülkemizdeki diğer illerde ve ilçelerde de birimleri bulunmaktadır. Bu birimlere Defterdarlık ve Mal Müdürlüğü adı verilmektedir. Defterdarlıklarda ve mal müdürlüklerinde gerçekleştirilen iş ve işlemler, A Grubu kariyer meslek mensubu olan Defterdarlık Uzmanları ile Defterdarlık Uzman Yardımcıları eli ile yapılmaktadır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Defterdarlık Uzman Yardımcılığı mesleğine girecek olan adaylar KPSS A Grubu süreçlerinden ve Kurum sınavı aşamalarından sonra mesleğe Defterdarlık Uzman Yardımcısı unvanı ile başlamaktadırlar. Meslekte en az üç yıl geçirdikten sonra gerçekleştirilen yeterlik sınavlarına katılan meslek mensupları başarılı olmaları durumunda görevlerini Defterdarlık Uzmanı olarak sürdürmektedirler. Bu aşamalarda Defterdarlık Uzman Yardımcılarının özlük haklarında ve mali hakların, maaşlarında yukarı yönlü değişimler yaşanmaktadır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Mesleğine Nasıl Girilebilir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Defterdarlık Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların Bakanlık tarafından ilanda belirtilen bölümlerden mezun olmaları ve ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS A Grubu oturumlarında yeterli puana sahip olmaları gerekmektedir. Bununla beraber 2020 yılı ile birlikte uygulanmaya başlanan bazı yeni başvuru usulleri bulunmaktadır. Adayların il ve ilçe tercih etmesi gerekliliğini içeren bu değişikliklere aşağıda bağlantısına yer vermiş olduğumuz çalışmamızda göz atabilirsiniz;

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Sınavı Başvuruları Nasıl Yapılır?

hmb altin 1

Hazine ve Maliye Bakanlığı Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Görev Yeri Neresidir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Defterdarlık Uzman Yardımcılığı mesleğine giren meslek mensupları, mesleğe başladıklarından itibaren beş sene herhangi bir yer değişikliği yapamazlar. Bu beş senelik periyotta başvuru safhasında seçmiş, yarışmış oldukları il Defterdarlığında veya o ilin ilçelerinde bulunan mal müdürlüğünde görev yapmaktadırlar.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Özlük Hakları ve Statüsü Nasıldır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Defterdarlık Uzman Yardımcılığı mesleği Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın taşra teşkilatında görev yapan kariyer meslek grubudur. Bu yönüyle diğer taşra uzmanlıkları ile aynı ek göstergeye sahiptir ve 2200 ek gösterge ile görev yapmaktadır. Defterdarlık uzman yardımcılığı bir kariyer meslektir. Bu yönden yeterlik sonrası Defterdarlık Uzmanı olarak göreve devam edecek olan meslek mensupları diğer memurluklara kıyasla daha iyi bir maaş artışı yaşamaktadırlar.

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar? Defterdarlık Uzmanı Maaşı Ne Kadar?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Defterdarlık Uzman Yardımcılığı alımlarında başarılı olanlar Defterdarlık Uzman Yardımcısı olarak göreve başlamaktadırlar. Üç yılın sonunda ise yeterlik sınavlarına katılarak başarılı olmaları durumunda görevlerini Defterdarlık Uzmanı olarak sürdürürler. Buna göre Defterdarlık Uzman Yardımcılarının maaşı yaklaşık 17600 Türk Lirasıdır. Yeterliğini vermiş olan Defterdarlık Uzmanının maaşı ise yaklaşık 18500 Türk Lirasıdır.

Defterdarlık Uzmanı nerede çalışır?

Defterdarlık uzmanları genelde defterdarlıkların milli emlak birimlerinde görev alırlar.

Yorumlar

  1. ŞABAN ÖRS Avatar ŞABAN ÖRS dedi ki:

    DEFTERDARLIK UZMANI MAAŞ LARI ÇOK YÜKSEK.BİZ BUNU SERT BİR ŞEKİLDE KINIYORUZ.