kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

​​​​​​​Deniz ulaştırma işletme mühendisi maaşı net ve brüt ne kadardır? Kamuda ve özel sektörde deniz ulaştırma işletme mühendisi maaşları ne kadar oldu?

A+
A-

Deniz ulaştırma işletme mühendisi maaşları ne kadar diye merak eden ilgili mezunlar bu yazımızda akıllarına takılan her sorunun cevabını bulabileceklerdir.

Bir mesleğe dair en çok merak edilen şeylerin başında maaş bilgisi gelmektedir. Hangi işte ne kadar para olduğu ülkemizde oldukça fazla merak edilmektedir. İnsanlar eğitim tercihlerini de meslek tercihlerini de genellikle bu konu üzerine inşa etmektedirler.

Bu merak duygusunu gidermek amacıyla bizler okurlarımıza olabildiğince fazla mesleğin maaş bilgilerini vermeye çalışıyoruz. Bu içeriğimizde deniz ulaştırma işletme mühendisi maaşları hakkında bilgi edinebileceksiniz.

DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSİ NEDİR? NE İŞ YAPAR? DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSİ NASIL OLUNUR?

Deniz ulaştırma işletme mühendisi olmak isteyen bir birey her şeyden önce deniz ulaştırma işletme mühendisliği veya buna benzer, bunun türevi bir bölümü bitirmelidir. Ardından yani mezuniyetinden sonra özel sektörde mi kamu da mı çalışacağına karar vermelidir çünkü bu iki duruma yönelik olarak izlemesi gereken yol farklıdır. Özel sektörde deniz ulaştırma işletme mühendisi olmayı düşünen bir mezunun bu alanda hizmet veren firmaların ilanlarını takip ederek başvurması ya da bu firmalara özgeçmiş bırakarak iş başvurusunda bulunması gerekmektedir. Kamuda deniz ulaştırma işletme mühendisi olmak için ise yine kamuya alım yapan kurumların ilanlarını takip etmeli veya merkezi atamalarda açılan kadroları tercih etmelidir fakat bunları yapabilmesi için ise KPSS’ye girerek yeterli puan almış olması gerekmektedir.

Deniz ulaştırma işletme mühendisleri ticari gemilerin en etkin biçimde işletilmesi, limanların etkin ve verimli kullanılması, deniz ulaştırmasının sorun barındırmadan ve etkili biçimde gerçekleşmesi için çalışan, araştırma ve geliştirme yapan, projelen üreten mühendislerdir.

Deniz ulaştırma işletme mühendisi ne iş yapar, görevleri nedir sorusunun cevaplarını da en genel hali ile şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Deniz ulaşım araçlarının güvenli bir biçimde çalıştırılmasını ve işlemesini sağlamak
  • Deniz ulaşım araçlarındaki bulunan yüklerin gitmesi gereken limanlara ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmek
  • Deniz ticareti ile ilgili işlerin yönetimini yapmak
  • İstenilen işlere göre proje üretmek, üretilen projenin eksiksiz ve tam bir biçimde gerçekleşmesini ve denetimini sağlamak
  • Teknisyenler ile yönetim kadroları arasında köprü görevi görmek, kendisine bağlı olarak çalışan personelin organizasyonunu gerçekleştirmek, denetimini sağlamak

Bu başlığı incelediğimiz daha kapsamlı içeriğimize aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

deniz ulastirma isletme muhendisi ne is yapar 1

DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSİ MAAŞLARI KAMUDA NE KADAR OLDU?

Deniz ulaştırma işletme mühendisleri kamuda mühendis statüsünde çalışmaktadırlar ve kamudaki mühendislerin genel ortalamalara göre ocak zammı ile aldıkları maaşlar şu şekilde listelenebilir.

Yeni başlayan Deniz ulaştırma işletme Mühendisi Maaşı: 47.300 Türk Lirası

İnternette bu maaşlardan yüksek maaşlar aldıkları yazsa da buradaki rakamlar kamuda çalışan deniz ulaştırma işletme mühendislerinin net maaşlarıdır. Daha yüksek maaş listeleri genelde brüt maaş üzerinden oluşturulmaktadır ve bu brüt maaşlardan gelir vergisi, sağlık sigortası ve emeklilik kesintisi yapıldığı için yaklaşık olarak 1000-1500 TL arasında bir fark görülmektedir.

Listemizdeki rakamların net değil de aralık olarak verilmesinin nedeni ise aile yardımı, çalışılan kurum, AGİ yani asgari geçim indirimi gibi değişkenlere bağlı olarak bu tip oynamaların olabildiği gerçeğidir.

Temmuz yapılacak olan temmuz zammı sonrası yine brüt maaş yukarı yönlü oynayacaktır fakat net deniz ulaştırma işletme mühendisi temmuz zamlı maaşı yukarıdaki rakamlarda olacaktır ya da 50-100 TL’lik bir fark ile net maaş oluşacaktır. Bunun nedeni ise o aylarda gelir vergisinde bir üst dilime çıkılması sonucu vergi oranının değişmesidir.

DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSİ MAAŞLARI ÖZELDE  NE KADAR OLDU?

Özel sektörde yeni başlayan bir deniz ulaştırma işletme mühendisi 47.300 TL maaş ile işe başlamaktadır. Bu rakam farklı firmalara göre değişiklik gösterebilmekle beraber ortalamada genel olarak bu şekilde gerçekleşmektedir. Özel sektörde mühendis maaşları kamudaki gibi belli bir seviyede değil de kazanılan tecrübeye, sahip olunan donanıma göre farklılık göstereceğinden ilerleyen yıllarda bir deniz ulaştırma işletme mühendisinin özel sektörde kazanacağı para mühendisin kendisi ile oldukça ilişkilidir.

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi Maaşları 2020 Ne Kadar?

 

Deniz ulaştırma işletme mühendisliği mezunu kaptan olur mu?

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi, vardiya zabiti görev süresini tamamladıktan sonra uzak yol kaptanı da olabilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.