kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Devlette ve Özel Sektörde Proses İşçisi Maaşları Ne Kadar?

Devlette ve Özel Sektörde Proses İşçisi Maaşları Ne Kadar? Proses İşçisi Nedir? Ne Demek? Kimdir? Proses İşçisi Ne İş Yapar? Proses İşçisi Ücretleri ve Kazançları Ne Kadar?

A+
A-

Devlette ya da özel sektörde çalışan pek çok kademede işçi ve memur bulunmaktadır. İşçilerden kalite kontrol konusunda görev alan kişiler proses işçisi demektir. Peki devlette ve özel sektörde proses işçisi maaşları ne kadar gelin birlikte bakalım…

Ekonomik bunalımlar, yeni tip Koronavirüs salgını (COVİD-19), askeri krizler ve işsizlik Türkiye’nin en büyük sorunları olarak karşımıza çıkıyor. Bu sorunların çözümü ise ekonomik olarak en azından kendine yeterli bir ülke olmaktan geçiyor. Bunu sağlamak için yazılan reçetinin başında ise üretim maddesi bulunuyor. Bu nedenle üretim faaliyetleri, üretim aşamalarında yer alan personelin önemi artıyor. Bu noktada kritik rol oynayan mesleklerden biri de ‘proses işçisi’dir. İşsizler, işçiler, iş arayanlar bu pozisyon hakkında sorular sormaktadır. Peki proses işçisi nedir? Ne demek? Ne iş yapar? Proses işçisi maaşları ne kadar?

Proses İşçisi Ne İş Yapar?

Proses İşçisi Nedir? Ne Demek? Kimdir?

İşçi deyip geçmemek gerekiyor. Atölyelerde, fabrikalarda, üretim tesislerinde çalışan işçilerin görevleri birbirinden farklıdır. Üretilen ürünler kullanıma sunulmadan önce farklı aşamalarda farklı işlemlerden geçer. Bu üretim sürecinde pek çok işçi görev alır. Hammadenin kontrolü, üretim bandına yerleştirilmesi, şekil verilmesi, kalite kontrolü, paketleme, teslimat gibi aşamalarda işçiler görev yapar. Bu süreçte kontrol görevi üstlenen kişilere de proses işçisi denilir. Bu personelin üretim aşamasında oynadığı rol oldukça önemlidir. Bu nedenle her üretim tesisinde bu alanda istihdam sağlanır.

Proses İşçisi Ne İş Yapar?

  • Üretim sürecinin eksiksiz, hatasız ve sorunsuz işlemesi için çalışırlar.
  • İş güvenliğini dikkat ederek üretim sürecini kontrol ederler.
  • Bilgisayar ortamından veya elle kontrol gerçekleştirirler.
  • Hammadde, stok, makine kontrollerini gerçekleştirirler.
  • Motorları çalıştırırlar, bakımlarını yaparlar.
  • İş bitiminde bakım, temizlik ve kontrol gerçekleştirirler.
  • Şarj, enerji ihtiyaçlarını karşılarlar.
  • Günlük üretim, bakım, sorun bilgilerini kaydederler.
  • Noter Ücretleri 2023 Ne Kadar?

Devlette ve Özel Sektörde Proses İşçisi Maaşları Ne Kadar?

Personelin devlette veya özel sektörde çalışması kazancını etkileyen en önemli faktördür. Ayrıca firma, sektör, üretim tesisi oldukça önemlidir. Personelin iş yoğunluğu, eğitimi, uzmanlığı, çalışılan şehir, firma ve tesis maaşlar üzerinde çok etkilidir. Devlette proses işçisi maaşları mesleğin başında 9-10 bin TL seviyesindedir. Ayrıca ikramiye, vardiya zamları, fazla mesai, prim, aile, yol, yemek yardımı da yapılmaktadır. Özel sektörde ise işçilerin ücretleri ve kazançları daha düşük olabilir. Özelde proses işçisi maaşı asgari ücretin biraz üzerindedir. Özel sektörde personele 8-9bin TL arasında ücret ödemesi yapılır.

Proses ne iş yapar?

Proses işçileri, bilgisayar kumandalı hava basınç sistemiyle ürün reaktörlerine sıvı stok tankından ham maddeyi transfer etme bilgi ve becerisi olan kişilerdir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.