kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Biyoloji 2019 Taban Puanları

DGS biyoloji kontenjanları 2018 yılında kaçtı, 2019 yılında kaç olacaktır, DGS biyoloji taban puanları 2019 yılında kaç puanlarda olacak, dikey geçiş sınavı yerleştirmelerine göre ortaya çıkan biyoloji puanları içinde yer alan en küçük ve en büyük puanlar kaçtır, DGS ile biyoloji bölümüne kimlerin geçiş hakkı vardır, adaylar hangi puan türü ile geçiş yapabilirler gibi sorular için hazırladığımız cevaplara buradan erişebilirsiniz.

Dikey geçiş sınavı kısa adıyla DGS ölçme, seçme ve yerleştirme (ÖSYM) tarafından düzenlenen bir merkezi sınav olarak karşımıza çıkmaktadır. 2 yıllık bir önlisans programı mezunu adayların başvurabildiği DGS ile adaylar, bölümleri ile alakalı olan bir 4 yıllık lisans programına geçiş hakkı kazanabilmek için sınava girdikten sonra, sınavdan tercih edebilecekleri bölümleri tercih etmeye yarayan puan türünden yeterli seviyede puanları almaya çalışırlar.

Yeterli puan denklemi farklı dinamiklere bağlı olduğundan her sene değişiklik gösterebilmektedir fakat ÖSYM’nin de bir tercih kılavuzu yayımlayarak bu kılavuza her bölümün kapattığı taban puanı yazması gerekmektedir. Bölümlerin kapattıkları taban puanlar kılavuzun yayımlandığı seneden önceki yerleştirme puanları incelenerek toparlanmaktadır ve kesinlik içermemekle beraber adaylara yol göstermek amacıyla kılavuzlara koyulmaktadır.

2018 dikey geçiş sınavı yerleştirmelerine göre oluşturulacak, 2019 DGS tercih kılavuzuna koyulacak, bütün bölümlerin kapattığı taban puanları listelerini biz de sizlere yol göstermesi amacıyla derlemeye ve yayımlamaya devam ediyoruz.

DGS BİYOLOJİ TABAN PUANLARI 2019

DGS aracılığıyla biyoloji bölümüne geçiş hakkı olan adayların hangi bölüm mezunu olacağı sorusunun cevabı yukarıda bahsettiğimiz tercih kılavuzunda yer alan tablolarda bulunmaktadır. Bunun dışında ilgili önlisans mezunu bir adayın biyoloji bölümünün tercih edilmesini sağlayan SAY yani sayısal puan türünden yeterli puanı alması gerekmektedir.

Dikey geçiş sınavı ile 2018 yılında yapılacak yerleştirmeler için ayrılan biyoloji kontenjanları 139’du, 2019 DGS biyoloji kontenjanları da bu rakama yakın bir rakama olacaktır.

2018 DGS yerleştirmeleri sonrası ortaya çıkan biyoloji puanları değerlendirilerek ortaya çıkan en küçük ve en büyük taban puanlara baktığımızda ise; en küçük puan ile biyoloji bölümüne yerleştirmenin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne 246,02905 puan ile yapıldığını görüyoruz. Bölüme en büyük taban puan ile yerleştirmenin de Balıkesir Üniversitesi’ne 288,31979 puan ile olduğu karşımıza çıkıyor. Özetle, 2019 DGS’den sayısal puan türünden bu iki puan arasında alan bir aday, büyük bir farklılık olmaz ise, biyoloji bölümüne geçiş hakkı elde edecektir.

DGS biyoloji 2019 taban puanları listesinde yer alan tüm üniversite ve bölümleri içeren tablomuz aşağıda yer almaktadır.

Üniversite ile ilgili bütün konularda kafanıza takılan soruları sorarak cevaplar alabileceğiniz, deneyimli ve bilgi sahibi üyelerimizin bulunduğu tercihini yap forum sayfalarına BURADAN erişebilirsiniz.

* DGS biyoloji taban puanları ve diğer bilgileri içeren yazımızda yer alanlar ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yer alan kılavuzlardan ve diğer bilgilerden toparlanarak derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikten sorumlu kurum ÖSYM olduğu için ÖSYM internet sitesindeki duyuruları düzenli olarak takip etmeniz sizin için oldukça faydalı olacaktır.

5936 1 e042d6560a435ed78b82f674021bd190

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.