kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Reklamcılık 2019 Taban Puanları

DGS reklamcılık taban puanları 2019 yılında kaç olacaktır, DGS ile girilen reklamcılık bölümüne kimler yerleşebilir gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

DGS reklamcılık taban puanları 2019 yılında kaç olacaktır, DGS ile girilen reklamcılık bölümüne kimler yerleşebilir, hangi puan türü ile girilebilir, DGS reklamcılık puanları içinde bulunan en küçük ve en büyük puan kaçtır, 2018 dikey geçiş sınavı yerleşilebilecek olan reklamcılık kontenjanları kaçtı, 2019 yılında kaç olur gibi soruların cevaplarını sizin için ulaşarak yayımlamaya çalıştık.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) merkezi sınavlar düzenleyen bir kurumdur ve lisans programlarına yerleşmeye çalışan önlisans mezunlarının girerek bu yerleştirme işlemleri için puan almasını sağlayan dikey geçiş sınavı (DGS) adını taşıyan sınav da ÖSYM tarafından düzenlenmektedir. Bu sınava giren adaylar DGS sonrası alınabilecek olan 3 puan türü olan EA (eşit ağırlık), SAY (sayısal) ve SÖZ (sözel) puan türlerinden birinden kendilerini ilgilendiren bölüme yerleşmeye yetecek kadar puan almaya çalışırlar.

Bahsettiğimiz yetecek puanlar her yıl değişkenlik gösterebilmektedir fakat tercih döneminde fikir oluşturmak için bir önceki yılın taban puanlarına bakmak bir yoldur ve bu yolu ÖSYM de kullanmaktadır. 2019 DGS tercih kılavuzunda yer alacak olan 2018 DGS tercihleri sonucu oluşan bölümlerin taban puanlarını biz sizler için derlemeye ve yayımlamaya devam ediyoruz.

DGS REKLAMCILIK TABAN PUANLARI 2019

DGS ile reklamcılık bölümüne yerleşmeyi hedefleyen bir aday SÖZ yani sözel puan türünden yeterli bir puan almakla beraber aynı zamanda ÖSYM’nin DGS kılavuzunda yer alan tablodaki reklamcılık bölümünü tercih etme şartını taşıyan bir önlisans programının mezunu olmalıdır.

2018 DGS ile yerleşilebilecek reklamcılık kontenjanları 56 olarak karşımıza çıkmıştı, sanıyoruz ki 2019 kontenjanları da bundan çok farklı olmayacaktır.

Bahsettiğimiz kontenjanlara yerleştirmeler sonrasında oluşan DGS reklamcılık puanları içinde yer alan en küçük ve en büyük puanlara baktığımızda bilinen en küçük puan ile yerleştirmenin 180,17957 puan ile İstanbul Aydın Üniversitesi’ne (%50 İndirimli) olduğunu görmekteyiz. En büyük taban puan ile yerleştirmenin ise 289,72156 puan ile İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne (İngilizce) (Burslu) olduğunu görüyoruz. Adaylar 2019 DGS’ye girerek sözel puan türünden bu iki puan arasında bir puan alırlarsa reklamcılık bölümüne geçiş hakkı edebilirler demek yanlış olmayacaktır.

DGS reklamcılık taban puanları 2019 listesini içeren görsele yazımızın altına inerek ulaşabilirsiniz.

DGS, YKS, KPSS gibi ÖSYM tarafından düzenlenen merkezi sınavlar ve bunların tercihleri, yerleştirmeleri gibi konularda tecrübe sahibi üyelerin ve yöneticilerin bulunduğu TERCİHİNİ YAP FORUM sayfalarını ziyaret ederek sorular sorabilir, paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

*Metne döktüğümüz buradaki bilgiler ve DGS reklamcılık taban puanları listesi ÖSYM tarafından hazırlanan kılavuzlar ve kurumun resmi sitesinden derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı en son duyuru dikkate alınmak zorunda olduğu için zaman zaman ÖSYM resmi internet sitesindeki duyurular kısmını incelemeyi ihmal etmeyiniz.

5681 1 a13829b6b9fd290e247de48496534471

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.