kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Acil Durum ve Afet Yönetimi Mezunları DGS İle Hangi Bölümlere Girebilir

DGS ile acil durum ve afet yönetimi mezunları hangi bölümlere geçebilir, önlisans bölümü olan acil durum ve afet yönetimi bölümü mezunlarının hangi bölümlere geçiş hakkı vardır, 2 yıllıktan 4 yıllığa nasıl geçiş yapılabilir, acil durum ve afet yönetimi bölümü mezunları DGS’ye girerek girebilme hakkı olan bölümleri nasıl tercih edebilirler gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık.

DGS
A+
A-

Acil Durum ve Afet Yönetimi Mezunları DGS İle Hangi Bölümlere Girebilir

Dikey geçiş sınavında binlerce öğrenci ter dökmektedir. İki yıllık eğitim almış adaylar eğitimlerini lisans düzeyine tamamlamak için bu sınava girmektedirler. Bu bölümlerden sadece birisi olan acil durum ve afet yönetimi mezunları DGS ile hangi bölümlere girebilir, gelin birlikte bakalım…

DGS yani dikey geçiş sınavı adını taşıyan sınav; ÖSYM tarafından düzenlenen, YKS aracılığıyla 2 yıllık bir ön lisans programına girmiş ve bu bölümden mezun olarak 4 yıllık bölümleri tercih etmeyi düşünen adayların başvurduğu ve girdikten sonra alınan puanlar aracığıyla yapılan tercihler sonucu 2 yıllıktan 4 yıllığa geçişi sağlayan bir sınav modelidir.

Bizler Tercihini Yap ailesi olarak YKS’den, KPSS’ye kadar merak ettiğiniz konularda sizlerin sorularını cevaplamaya çalışan yazı dizileri oluşturmaya çalışıyoruz. Gerek 2 yıllık bölüm tercih etmeden önce gerekse 2 yıllık bölüm mezunu olduktan sonra adayların en merak ettiği konulardan birisi olan bu bölüm mezunu olarak DGS’ye girerek hangi bölümü/bölümleri tercih edebilirim sorusunun cevabını bizler tüm bölümler için hazırlamaya devam ediyoruz. 2 yıllık acil durum ve afet yönetimi bölümü mezunlarının hangi bölümlere geçiş yapabileceği ve bunu nasıl yapabileceği sorusunun cevabını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

DGS’YE GİREREK ACİL DURUM VE AFET YÖNETİMİ MEZUNLARI HANGİ BÖLÜMLERİ TERCİH EDEBİLİR

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi DGS aracılığıyla adaylar 2 yıllık bölümlerden 4 yıllık bölümlere geçiş hakkı kazanmaya çalışırlar ve 2 yıllık bir ön lisans bölümü olan acil durum ve afet yönetimi bölümünden mezun olan adaylar da bunu yapmak istediklerinde girebilecekleri belli bölümler vardır. Acil durum ve afet yönetimi mezunu olarak adayların DGS ile geçiş yapabileceği bölümler şunlardır:

  • Acil Yardım ve Afet Yönetimi
  • Hemşirelik
  • Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri

Acil durum ve afet yönetimi bölümünden mezun olan adaylar bu bölümleri tercih edebilirler fakat bu tercihleri yapabilmek ve yerleşebilmek için de bazı şartları yerine getirmeleri gerekmektedir.

ACİL DURUM VE AFET YÖNETİMİ MEZUNLARI GEÇİŞ HAKLARI OLAN BÖLÜMLERİ NASIL TERCİH EDEBİLİR

Acil durum ve afet yönetimi bölümünden mezun olarak bahsedilen bölümleri tercih etmek için eğer herhangi bir özel şart veya koşul yoksa adayların sadece tercih etmeyi düşündükleri bölümün tercih edilmesini sağlayan DGS puan türünden yeterli puanı alması gerekmektedir.

Acil durum ve afet yönetimi mezunu olarak girilebilecek bölümlerin DGS ile tercih edilebildiği puan türleri aşağıdadır.

  • Acil Yardım ve Afet Yönetimi –> Sayısal yani SAY puan türü
  • Hemşirelik –> Sayısal yani SAY puan türü
  • Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri –> Sayısal yani SAY puan türü

Bunlar dışında özel koşul ve şart var ise bu özel koşul ve şartların neler olduğuna BURADAN bakabilirsiniz.

DGS, acil durum ve afet yönetimi bölümü ve iş imkanları, ÖSYM tarafından hazırlanan sınavlar, KPSS, atamalar ve bunlar gibi sınavlar ve iş imkanları hakkında tüm konularda merak ettiklerinizi sorabileceğiniz forum sayfalarımıza BURADAN ulaşabilirsiniz.

* Yukarıda yer alan bilgiler ve acil durum ve afet yönetimi mezunları hakkında yazdıklarımız ÖSYM’nin (ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi) hazırladığı ve yayımladığı kılavuzlardan derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte sorumlu olan kurum ÖSYM olduğu için yine bu kurumun yayımladığı kılavuzları ve duyuruları takip ederek incelemeyi ihmal etmeyiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.