kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DHMİ Memur Maaşları 2023’de Ne Kadar Olacak?

Kamu personeli seçme sınavı sonrası açıklanan kpss 2022/2 bazı kamu kurum ve kuruluşların kadro ve pozisyonlarına merkezi yerleştirme tercih kılavuzu açıklandı. Kılavuzda çok kontenjanın yer aldığı kadrolardan bir tanesi de dhmi memur kadrosudur. Biz de devlet hava meydanları işletmesi genel müdürlüğünde çalışmak isteyen arkadaşlarımız için 2023 dhmi memur maaşlarını açıklamak istiyoruz.

A+
A-

Kpss 2022/2 bazı kamu kurum ve kuruluşların kadro ve pozisyonlarına yapılacak atama sayısı belli oldu. 11-20 Aralık 2018 tarihleri arasında tercihlerini tamamlamak zorunda olan adaylar için yaklaşık bir hafa sonrasında da sonuçlar açıklanacak. Lisans mezunlarına 1.178 kontenjan ayrılan Kpss 2022/2 atamalarında en fazla kontenjan açan kurumlardan biri de Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğüdür. Farklı pozisyonlarda personel istihdamı yapılacak DHMİ için toplamda 271 lisans mezunu ataması gerçekleştirilecek. Bu 271 kadronun içerisinde de 84 memur kadrosuna atama yapılacak. Bunun için dhmi memuru olmak isteyenlere 2023 maaşlarını açıklamak istiyoruz.

DHMİ Stajyer AİM Memuru Maaşı

DHMİ Memur Maaşları 2023

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 2022 Temmuz ayından bu zamana sözleşmeli memur olarak çalışan personeline ek ödemeler dahil 13.000 TL ile 16.500 TL arasında maaş vermektedir. Bu maaş personelin eline geçen net para olarak düşünülmelidir. Kamu kurum ve kuruluşlarına kpssp3 puanı ile atanan ve maaşı en yüksek olan yerin Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü olduğu bilinmelidir. DHMİ de maaş olarak yüksek meblağların alındığı bir diğer kadro da DHMİ stajyer aim memuru olduğunu belirtmek gerekir.

Kpss 2022/2’de DHMİ Memur Kadroları Nerelere Açıldı?

DHMİ kadroları içerisinde memurluk kadrosu olarak lisans mezunlarına ayrılan kadro sayısı 84 kişiliktir. Bu kadrolar içerisinde Ankara iline farklı bölümlerden mezun olan toplamda 19 dhmi memur kadrosu ayrılmıştır. Aynı şekilde Diyarbakır iline 4, Van iline de 4 kişilik memur kadrosu açılmıştır. Kpss 2018/2 merkezi atamalarında Dhmi memur kadrosunun İstanbul ve İzmir illeri için açılmadığı da bilinmelidir.

DHMİ Memur Kadrosunda Çalışma Şartları Nasıldır?

DHMİ çalışma şartları açısından ciddi sorumluluk gerektiren bir iş olmasının yanı sıra, personelin çalışma saatleri açısından da rahat mesleklerden bir tanesidir. Tabi bu çalışma saatlerinin rahatlığı çalışılan havaalanı/havalimanı yoğunluğuna göre de değişmektedir. Bazı yerlerde dhmi memuru 24-72 çalışırken, bazı yerlerde ise 24-48 çalışmaktadır. Bunun yanı sıra bazı illerde günde 2 veya 3 uçak kalktığı hesaba katılacak olursa, burada çalışan dhmi personelinin ne derece rahat olduğu da anlaşılacaktır.

Tercih döneminde sormak istediklerinizi forum sayfamızdan sorabilirsiniz.

Kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan diğer mesleklerdeki maaşları öğrenmek için tıklayınız.

2023 Memur ve Emeklilerin Zamlı Maaşları Ne Kadar?

DHMI ne işe yarar?

Türkiye Havalimanlarının işletilmesi ile Türkiye Hava sahasındaki hava trafiğinin düzenlenmesi ve kontrolü görevi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünce yerine getirilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.