kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Dicle Kalkınma Ajansı DİKA Personel Alım İlanı 2020

Dicle Kalkınma Ajansı DİKA Personel Alımı 2020 başvuru şartları neler? Başvurular ne zaman? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

2020 Dicle Kalkınma Ajansı DİKA Personel Alımı ilanı yayınlandı. Yayınlanan ilana göre 2020 Dicle Kalkınma Ajansı DİKA Personel Alımı başvuru koşulları nelerdir? Kimler 2020 Dicle Kalkınma Ajansı DİKA Personel Alımına başvuruda bulunabilir? 2020 Dicle Kalkınma Ajansı DİKA Personel Alımı başvuruları hangi tarihlerde gerçekleştirilecek? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

2020 Dicle Kalkınma Ajansı DİKA Personel Alımı Başvuruları Hangi Tarihler Arasında Yapılabilecek?

2020 Dicle Kalkınma Ajansı DİKA Personel Alımına başvuruda bulunmak isteyen adaylardan başvuru şartlarını taşıyanları 14 Aralık 2020 tarihinden 25 Aralık 2020 tarihine kadar başvurularını Sanayi Bakanlığı’nın Kalkınma Ajansları sınav başvuru portalı üzerinden gerçekleştirebilecekler.

2020 Dicle Kalkınma Ajansı DİKA Personel Alımı Başvuru Koşulları Nelerdir? Kimler 2020 Dicle Kalkınma Ajansı DİKA Personel Alımına Başvurabilir?

2020 Dicle Kalkınma Ajansı DİKA Personel Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların öncelikli olarak Türk vatandaşı olmaları ve kamu haklarından herhangi bir sebepten ve herhangi bir şekilde mahrum bırakılmamış olmaları gerekmektedir. Bununla birlikte ilanın tam metninde inceleyebileceğiniz sebeplerden adayların herhangi bir şekilde mahkumiyetlerinin bulunmaması lazımdır. 2020 Dicle Kalkınma Ajansı DİKA Personel Alımına başvuru yapacak olan adayların bu Kurumdaki görevini yapmasına mani düzeyde bir aklî rahatsızlığının olmaması gerekir. Ayrıca 2020 Dicle Kalkınma Ajansı DİKA Personel Alımına başvuracak olan erkek adayların askerlik ile ilişiklerinin olmaması lazımdır.

2020 Dicle Kalkınma Ajansı DİKA Personel Alımı Hangi Kadrolar İçin Kaç Kişilik Olacak?

2020 Dicle Kalkınma Ajansı DİKA Personel Alımı kapsamında Ajans toplam 9 kişiyi istihdam edecektir. Bu 9 kişilik toplam kadronun 7 tanesi uzman personel, 1 tanesi hukuk müşaviri, yine 1 tanesi iç denetçi olacaktır.

2020 Dicle Kalkınma Ajansı DİKA Personel Alımı Özel Başvuru Koşulları Nelerdir?

2020 Dicle Kalkınma Ajansı DİKA Personel Alımına başvuruda bulunacak olan adayların yukarıda bahsettiğimiz genel başvuru koşullarını sağlamalarının yanında KPSS puanı gibi, mezuniyet durumu gibi bazı özel şartları da sağlıyor olmaları gerekmektedir. Bu şartları Uzman kadrosu için aşağıda yer alan tablomuzda inceleyebilirsiniz;

Kadro Unvanı Alım Sayısı  Mezuniyet Şartı KPSS Puan Koşulu
Uzman Alımı 2 kişi Mimarlık
Mühendislik
KPSS P3
Uzman Alımı 1 kişi Bitki Koruma
Tarımsal Yapılar ve Sulama
Tarla Bitk.
Bahçe Bitk.
Ziraat Müh.
Tarım Mak. ve Tekn. Müh.
Biyosistem Müh.
Toprak Bil. ve Bitki Besl. Bölümü
KPSS P3
Uzman Alımı 1 kişi Şehir ve Bölge Planlama bölümü KPSS P3
Uzman Alımı 1 kişi Sosyoloji bölümü KPSS P3
KPSS P1
KPSS P2
Uzman Alımı 2 kişi Hukuk Fak.
Turizm İşl.
Ekonometri
SBUİ
SBKY
ÇEKO
Kamu Yön.
İktisat
İstatistik
Hukuk; KPSS P7, KPSS P6, KPSS P5, KPSS P5

Turizm İşl.: KPSS P25, KPSS P24

Ekonometri; KPSS P14, KPSS P13

SBUİ;
KPSS P35
KPSS P36
KPSS P34

SBKY:
KPSS P30
KPSS P29

ÇEKO:
KPSS P41
KPSS P40
KPSS P39

Kamu Yön.
KPSS P31
KPSS P30
KPSS P29

İktisat;
KPSS P16
KPSS P14
KPSS P15

İstatistik;
KPSS P12

2020 Dicle Kalkınma Ajansı DİKA Personel Alımına başvuruda bulunacak olan adayların yukarıda yer alan tablodaki puan türlerini ÖSYM tarafından yapılmış olan 2019 KPSS Lisans ve A Grubu oturumlarından ya da 2020 KPSS Lisans ve A Grubu oturumlarından elde etmiş olmaları şarttır. Ayrıca adayların bu puan türlerinden en düşük 80 puanlarının olması 2020 Dicle Kalkınma Ajansı DİKA Personel Alımına başvuruda bulunabilmeleri için şarttır.

2020 Dicle Kalkınma Ajansı DİKA Personel Alımı İçin Yabancı Dil Şartı Var Mı?

2020 Dicle Kalkınma Ajansı DİKA Personel Alımına başvuruda bulunacak olan adayların Uzman alımları için YDS oturumlarında en az C düzeyine sahip olmaları gerekmektedir. Yani 2020 Dicle Kalkınma Ajansı DİKA Personel Alımı için YDS’den 70 ve üzerinde puanı olmayan adaylar KPSS puanları kaç olursa olsun bu alıma başvuru imkanına sahip olamamaktadırlar.

2020 Dicle Kalkınma Ajansı DİKA Personel Alımının diğer kadroları için belirlenen özel şartları, başvurulara yönelik ayrıntıları incelemek adına İLANIN TAM METNİNİ görmek için Tıklayınız!

2020 Dicle Kalkınma Ajansı DİKA Personel Alımına başvuruda bulunmayı düşünen adaylar ile kadrolar üzerine konuşmak ve sorularınızı yöneltebilmek için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.