kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Dolby Nedir? Ne İşe Yarar? Telefonda Açık Kalmalı Mı?

Dolby Nedir? Ne İşe Yarar? Telefonda Açık Kalmalı Mı? Dolby Uygulaması Nasıl Kullanılır? Dolby Uygulamasını Kapatırsam Ne Olur?

A+
A-

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte dünyada milyonlarca kişi eline akıllı telefonları aldı. 7’den 70’e herkes artık akıllı telefonlar kullanıyor. Akıllı telefonun getirdiği akıllı özellikleri, mobil uygulamaları kullanan bu kişilerin zaman zaman kafası karışabiliyor. Özellikle mobil uygulamalar ve akıllı telefon özellikleriyle ilgili az bilgisi olanlar internetten araştırma yapıyor. Son dönemde en çok sorulan soru ise dolby özelliği oldu. Peki dolby nedir? Ne demek? Ne işe yarar? Telefonlarda dolby özelliği açık mı yoksa kapalı mı kalmalı?

Dolby Nedir? Ne Demek?

Günümüzde pek çok kişi televizyon izlemeyi bırakmış, sinema, dizi ve müzik keyfini telefonda yaşamaktadır. Bunun için telefonun geniş ekran, ses ve müzik özelliklerini kullanmaktadır. Ses ve müzik konusundaki en yeni ve en iyi özelliklerin başında ise dolby gelmektedir. Sinema, müzik ve farklı alanlarda etkin olarak kullanılan dolby ses altyapısını güçlendirmekte ve gürültüyü azaltmaktadır. Aslında dolby bir Amerikan şirketidir. Bu firma ses gürültüsünü azaltma, sesi sıkıştırma ve kodlama konusunda uzmanlaşmıştır. Firmalar, kullanıcılar, eğlence sektörü firmadan dolby teknolojisini belirli bir ücret karşılığında alarak kullanbilir. Ancak dolby teknoloji sayesinde etkin bir ses altyapısı elde etmiş olur ve müzik-sinema keyfini doya doya yaşayabilirsiniz.

Dolby Ne İşe Yarar?

Dolby günümüzde teknoloji kullanımı oldukça yaygınlaşmışken kullanılan önemli bir ses hizmetidir. Artık iş yerlerinde, evlerde, arabalarda akıllı ses ve televizyon sistemleri, sinema sistemleri bulunmaktadır. Müzik deneyiminde çığır açılmıştır. İşte doby teknolojisi de sesin şiddeti ile sesin frekansını dengeleme konusunda görev yapar. İşittiğimiz birçok farklı ses sanki olayın gerçekleştiği yerdeymişiz gibi bir etki yaratır. Başka bir ifadeyle gerçeklik algısını artırır. Dolby teknolojisi özellikle sinema deneyiminin kalitesini artırmıştır. Etkisi son derece fazla olan bu teknoloji, en ufak sesin bile duyulmasını sağlayarak büyük bir farkındalık yaratmıştır.

Akıllı Telefonlarda Dolby Özelliği Açık Kalmalı Mı?

Akıllı telefonlarda artık onlarca yeni özellik ve teknoloji bulunuyor. Bu özelliklerin bazıları otomatik olarak açılıp kapanabilse de bazılarını kullanıcıların etkinleştirmesi gerekiyor. Dolby teknolojisinden faydalanmak için de açmanız gerekmektedir. Bu sayede müzik, sinema gibi sesin önemli olduğu etkinliklerin kalitesini artırabilirsiniz. Ancak bu özelliği kullanmadığınız zamanlar da kapatmanız faydalı olacaktır. Çünkü telefonda açık olan, kullanılan her özellik ve uygulama bataryanızı bitirebilir.

Yorumlar

  1. İhsan kostak Avatar İhsan kostak dedi ki:

    Tam bir açıklama olmamış. Nasıl çalıştığını da anlatsaydınız