kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Endüstriyel Kalıpçılık 2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması

Endüstriyel kalıpçılık taban puanları 2019 yılında kaçlarda olacaktır, endüstriyel kalıpçılık bölümü hangi puan türü ile tercih edilebilir, endüstriyel kalıpçılık başarı sıralamaları 2019 nasıldır, endüstriyel kalıpçılık puanları arasındaki en büyük ve en düşük taban puan rakamları kaçtır, endüstriyel kalıpçılık sıralama sayıları açıklandı mı, ne zaman belli olacak gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

Türkiye’de bir üniversite bölümüne yerleşebilmek için ortaöğretim kurumu mezunu bireylerin ÖSYM (ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi) tarafından hazırlanan, düzenlenen YKS’ye (yükseköğretim kurumları sınavı) girmeleri gerekmektedir. Tabi ki sadece sınava girmek bölüm kazanmaya yeterli olmamaktadır, bireylerin bir bölüme yerleşmesi için yerleşmeyi düşündükleri bölüme yetecek ya puana ya da sıralamaya sahip olmaları gerekmektedir.

Her yıl yapılan sınav bir önceki sene ya da önceki senelerde yapılan sınavlara göre zor veya kolay olabildiğinden dolayı bölümlerin puanlarında farklılıklar meydana gelebilmektedir. Bunun dışında sıralamalar da yeni açılan üniversite bölümleri, artan veya azalan kontenjanlar yüzünden değişikliğe uğrayabilmektedir. Yine de tüm bu farklılıklara rağmen ÖSYM her yıl bir tercih kılavuzu yayımlamak ve bu tercih kılavuzunda bölümleri tercih edebilecek puanların kaç olabileceği hakkında fikir versin, yol göstersin diye bölümlerin taban puanlarını bu kılavuza koymak zorundadır. Kılavuza koyulan bu taban puan ve başarı sıralamaları kılavuzun yayımlandığı yıldan önceki seneye ait yerleştirme puanları ve başarı sıralaması rakamlarıdır.

Bu şekilde oluşturulacak olan 2019 YKS tercih kılavuzuna konulacak, 2018 yerleştirme sonuçları üzerinden derlenen taban puanları ve başarı sıralamaları rakamlarını biz sizlere fikir vermesi maksadıyla bütün üniversite bölümleri için hazırlamaya ve yayımlamaya devam ediyoruz.

ENDÜSTRİYEL KALIPÇILIK TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI 2019

Endüstriyel kalıpçılık bölümü tercih etmeyi düşünen bir adayın YKS içinde yer alan temel yeterlilik testi (TYT) bölümünü çözerek TYT puan türünden yeterli puanı alması gerekmektedir çünkü endüstriyel kalıpçılık 2 yıllık bir önlisans programıdır ve tüm 2 yıllık bölümler TYT puan türü ile tercih edilebilmektedir.

Endüstriyel kalıpçılık bölümü için 2018 yılında ayrılan kontenjan sayısı 201 olarak belirlenmişti ve çok büyük bir farklılık olmaz ise 2019 endüstriyel kalıpçılık kontenjanları da bu rakama yakın olacaktır diyebiliriz.

Endüstriyel kalıpçılık başarı sıralamaları henüz YÖK’e bağlı YÖK Atlas veya ÖSYM içinde yayımlanmadığı için endüstriyel kalıpçılık başarı sıralaması rakamlarını sizler ile paylaşamıyoruz. Yazımızı yazdıktan birkaç ay sonra adı geçen kuruluşlar bu verileri sistemlerini yükledikleri anda endüstriyel kalıpçılık sıralama sayıları rakamlarını biz de yazımızın içine ekleyerek yazımızı güncelleyeceğiz. (EKLENDİ)

Endüstriyel kalıpçılık puanları içinde yer almakta olan en küçük ve en büyük taban puanları rakamlarına bakmak gerekirse; bilinen en küçük taban puan ile yerleştirme yapılan üniversite 216,73188 puan ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi olmuştur. En büyük taban puan ile yerleştirme ise 235,50738 puan ile Bursa Uludağ Üniversitesi’ne yapılmıştır. 2019 YKS’den TYT puan türünde bu iki puan arasında alabilen bir adayın herhangi bir üniversitede endüstriyel kalıpçılık bölümünü kazabileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Endüstriyel kalıpçılık 2019 taban puanları rakamlarını tüm üniversiteler için görebileceğiniz liste yazımızın en alt kısmında yer alan görselde bulunmaktadır. Tüm bu tarz konularda kafanıza takılan her şeyi sorabileceğiniz ve cevaplar alabileceğiniz forum sayfalarımız tecrübe sahibi yöneticileri ve üyeleri ile hizmetinizdedir, foruma yönlendirilmek için TIKLAYINIZ

* ÖSYM üzerinden derlenen bilgileri ve endüstriyel kalıpçılık taban puanlarını içeren yazımız ÖSYM’nin yayımladığı kılavuzlardan ve ÖSYM’nin resmi sitesinden faydalanılarak yazılmıştır. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı son duyuru geçerli olacaktır ve böyle bir durumda biz yazımızı güncellemeye çalışacak olsak da sizler ÖSYM resmi sitesindeki duyuruları düzenli olarak takip etmeyi alışkanlık haline getiriniz, bu sizin yararınıza olacaktır.

ENDÜSTRİYEL KALIPÇILIK BÖLÜMÜ BAŞARI SIRALAMALARI
ÜNİVERSİTE BÖLÜM BURS/DİL TABAN PUAN SIRALAMA
BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ Endüstriyel Kalıpçılık  İÖ    235,50738 1049741
BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ Endüstriyel Kalıpçılık     235,15521 1054492
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ  Endüstriyel Kalıpçılık     233,43205 1078540
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Endüstriyel Kalıpçılık     231,75248 1102273
EGE ÜNİVERSİTESİ  Endüstriyel Kalıpçılık     227,22578 1167034
GAZİ ÜNİVERSİTESİ  Endüstriyel Kalıpçılık     226,84216 1172427
SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Endüstriyel Kalıpçılık     218,36532 1298046
BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ Endüstriyel Kalıpçılık  KKTC Uyruklu    Dolmadı Dolmadı

5877 1 04ffa21a922657b0ddcd46fd68c2c698

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.